CDR.cz - Vybráno z IT

Vzhůru do Egypta! Assassin’s Creed: Origins odhalil trailer i záběry ze hry

Ac Origins E 3 17
Internetové šeptandy měly opět pravdu – nový Assassin’s Creed se přesouvá do prastarého Egypta. Včerejší konference uniklé informace jedině potvrdila, a navrch přidala dlouho očekávanou upoutávku a záběry ze hry.

Nově oznámený titul Assassin’s Creed: Origins si odbyl svoji premiéru v rámci včerejší konference Microsoftu na aktuálně probíhající E3 2017. Očekávat bychom jej ovšem mohli ještě na nadcházející konferenci samotného Ubisoftu dnes po 22. hodině, popřípadě také na pódiu Sony v úterý 3:00 našeho času. 

Assassins Creed Origins 201761215255 1

Svůj důvod k debutování na pódiu Microsoftu měl pádný – představil se v kombinaci s čerstvě odhalenou mezigenerační konzolí Xbox One X (původně zvaného Project Scorpio), a to ve 4k kvalitě se zvýšenými detaily. Více o chystané mezigenerační konzoli Xbox One X přineseme v samostatné připravované novince.

Assassin’s Creed: Origins se, v souladu s uniklými informacemi, bude odehrávat v prastarém Egyptě. Fanoušci po tomto zasazení toužili už dlouhá léta, a Ubisoft se zjevně rozhodl na poptávku reagovat. Titul je nicméně ve vývoji již čtyři roky – na svá bedra si jej vzalo studio Ubisoft Montreal, které se do vývoje pustilo po dokončení Assassin’s Creed IV: Black Flag.

Assassins Creed Origins 201761215255 2Assassins Creed Origins 201761215255 12Assassins Creed Origins 201761215255 10

Podtitul Origins nese pokračování proto, že příběh bude následovat zrod bratrstva asasínů. Hlavním hrdinou se stane Bayek, jehož motivací je potlačit korupci zužující prastarý Egypt. Vyobrazená revoluce by tedy měla korespondovat se založením bratrstva tak, jak jej známe z dřívějších her.

Zasazení do Egypta by mělo pokrývat oblasti od Středozemního moře po Gízské nekropole (jinými slovy: budeme šplhat po pyramidách). Z měst se dočkáme Memfisu (Mennofer) a Alexandrie.

„Procestujte prastarý Efypt, nejtajuplnější místo historie, během stěžejní doby, která zformovala dnešní svět. Objevte tajemství Velkých pyramid, zapomenuté mýty, poslední faraóny a příběh zrodu bratrstva asasínů, vytesaného do ztracených hieroglyfů,“ přibližují vývojáři.

Nejdůležitější součást odhalení jsou bezpochyby záběry ze hry (viz níže), které se snaží zapůsobit zejména 4k rozlišením ve spolupráci s Xbox One X. Krom krásných vizuálů a tradičních herních prvků, tedy šplhání a procházky otevřeným světem, vidíme hned několik odklonů od zažitých mechanik.

Především by se měl změnit přístup postupem hry. RPG elementy, které se Ubisoft snažil implementovat v předešlých dílech, se nesetkaly s dobrými ohlasy, a tak byly přehodnoceny. Očekávejme postupy úrovněmi, talentové stromy, sbírání kořistí z nepřátel a upravitelné schopnosti. Snad se nedočkáme příliš velkých okovů, které na hráče uvalilo kdysi Assassin’s Creed: Unity.

Ubisoft je známý propůjčováním herních mechanik ze hry do hry. Nedávné Watch Dogs 2 představilo malého herního pomocníčka ve formě drona, kterým si hráč mohl zmapovat prostředí. V Assassin’s Creed: Origins se setkáme s podobným principem, jen drona nahradí orel.

Assassins Creed Origins 201761215255 11Assassins Creed Origins 201761215255 8

Asi největší změnu zaznamenal soubojový systém, se kterým Ubisoft v rámci série poslední roky velmi experimentuje. Vidět můžeme větší důraz na svižnost soubojů, které zahazují jakékoliv vyčkávání na protiúdery (kterými trpěla série až do Unity, to naopak představilo souboje těžší, leč nezáživně). Přerod je patrný zejména v úhybech, které působí až možná přehnaně či „kluzce“.

Assassin’s Creed: Origins můžeme očekávat 27. října 2017 pro platformy PC, Xbox One a Playstation 4. 


Cdre 17

Diskuse ke článku Vzhůru do Egypta! Assassin’s Creed: Origins odhalil trailer i záběry ze hry

Pondělí, 12 Červen 2017 - 15:02 | Montr | Konecne poradny videa ve 4K kde ma smysl si to v...
Pondělí, 12 Červen 2017 - 08:14 | Pavelpa | V Egyptě jsem byl nedávno, se svým telefonem (...

Zobrazit diskusi