CDR.cz - Vybráno z IT

Warcraft III Reforged bude kompatibilní se starou verzí, včetně modifikací a map

Jedním z největších oznámení letošního Blizzconu byla bezpochyby předělávka Warcraftu III z roku 2002. Tato legenda se vrátí po téměř 20 letech na naše monitory, s novými modely, texturami a 4k rozlišením. Benefitovat z ní však budou i hráči, kteří si ji neplánují koupit.

Blizzard si na letošní Blizzcon připravil řadu nových oznámení, z jejichž dna můžeme vypíchnout kupříkladu kontroverzní Diablo: Immortal pro mobilní telefony a z jejichž vrcholu naopak oznámení komunitou velmi vítané předělávky Warcraftu III z roku 2002. Nebýt této legendy, dnes by jistě nebyl Blizzard tam, kde je, a rozhodně bychom se nekochali světem Warcraftu v ještě legendárnějším MMORPG, které si udržuje vysokou laťku i po téměř 15 letech.

Za svoji slávu a neutuchající popularitu Warcraftu III však Blizzard může vděčit také moderské komunitě, která titul posunula svými modifikacemi a různorodými mapami do nesmrtelných rovin. Koneckonců se právě uvnitř tohoto titulu zrodil žánr MOBA her, který dodnes kraluje progamingové scéně v podobě duchovních nástupců League of Legends, Dota 2 a Heroes of the Storm.

Nemluvě o stovkách až tisících různých Tower Defense her, plnohodnotných RPG, kompletních předělávkách filmů do herní podoby (v čele například s Game of Thrones či Pánem prstenů) a dalších. Absence tohoto nepřeberného množství komunitních map by s nahrazením novým titulem byla jistě škoda.  

Popularitu a klíčovou roli komunitních map si uvědomuje i samotný Blizzard, a tak k vývoji Warcraft III: Reforged přistoupil právě tak, aby s nimi byla nová verze plně kompatibilní. Hranice mezi oběma verzemi budou dokonce natolik tenké, že mezi sebou budou moci hrát hráči staré i nové verze současně. Veškeré mechaniky byly přeneseny v přesném měřítku, a tak nebude ani jedna strana nikterak zvýhodněna, pouze uvidí jiné textury a hezčí modely postav.

„Jelikož jsou obě hry postaveny na stejném enginu, mohou hráči normální verze Warcraft 3 hrát s těmi, kteří vlastní Reforged verzi. Existuje hromada komunitních map, a my se budeme snažit odstranit jakékoliv neplechy, které by mohly mezi verzemi nastat. Cílem každopádně je, aby se mohly obě skupiny hráčů společně bavit a hrát spolu,“ sdělil vedoucí QA sekce Nicholas Louie magazínu PC Gamer.

Warcraft III: Reforged tedy stávající hráče nijak neomezí ve svém hraní. Pouze přivede ke hře více lidí, a oživí tak ještě více hráčskou komunitu, aniž by jednu či druhou skupinu nutila k pořízení nového titulu. Příliv nových hráčů navíc může opět oživit také moderskou komunitu, která by mohla vytvořit pár dalších klenotů. Koupě předělávky bude čistě dobrovolnou záležitostí pro ty, kteří lpí na moderních vizuálních prvcích. Starší hráči mohou pouze získat, i pokud si novou verzi nepořídí.

Warcraft III: Reforged se již nyní prodává za 30 dolarů, a obsahuje i původní verze hry pro starší počítače, viz hardwarové požadavky níže. Původní verze Warcraft III: Reign of Chaos včetně datadisku Frozen Throne se dodnes prodává okolo 650 Kč, tedy v přepočtu vyjde nová verze na prakticky stejný peníz. V oficiálním obchodě Battle.net dokonce už staré verze nenajdete, a lze zakoupit pouze Warcraft III: Reforged.

Přestože má být moderní verze po herní stránce absolutní kopií, příběhová kampaň se dočká drobných změn. Blizzard spolupracuje úzce s Christie Golden, autorkou několika úspěšných knížek ze světa Warcraftu, se kterou ladí některé pasáže, aby lépe korespondovaly s příběhem, který se začal vrstvit chronologicky oběma směry od vydání World of Warcraft.

Dle hlavního producenta Pete Stillwell se společnost rozhodla k tomuto kroku proto, že si některé známé postavy zaslouží více prostoru, než kolik se jim ho dostalo v původní verzi, jmenovitě například Jaine Proudmoore nebo Sylvanas Windrunner.

Dále se můžeme těšit na úpravy prostředí známých lokací, aby více připomínaly své ztvárnění z World of Warcraft. Podobnou úpravu jsme koneckonců mohli vidět v představovaném demu, které představilo jednu z nejpamětnějších misí s princem Arthasem, kde se rozhodl nakažené alianční město raději vyvraždit, než aby se jeho obyvatelé stali nemrtvými posluhovači. V této misi došlo k úpravě perspektivy, kdy Stratholme není umístěno v dolní polovině mapy, ale vstupuje se do něj nyní zespodu, aby bylo více podobné též instanci z World of Warcraft.

Podobné vizuální předělávky bychom se tak mohli dočkat i u Sargerasovy hrobky, kde by si Blizzard mohl vzít inspiraci z poslední expanze Legion, dále pak hora Hyjal, Orgrimmar (v rámci kampaně za Rexxara), vyprahlý Outland, včetně Black Temple a dalších lokací, které jsme měli před téměř 20 lety poprvé příležitost prozkoumat. 

Minimální HW požadavky Warcraft III: Reforged

  • Operační systém: Windows Vista®, Windows® XP
  • Procesor: Pentium II 400 MHz (Windows XP) nebo 800 MHz processor (Windows Vista)
  • Grafická karta: S technologií DirectX a 800x600 rozlišením (1024x786 pro Windows 8)
  • Paměť RAM: 128 MB RAM (Windows XP) nebo 512 MB RAM (Windows Vista)
  • Volné místo na HDD: 1.3 GB

Doporučené HW požadavky Warcraft III: Reforged

  • Operační systém: Windows® 7 / Windows® 8 / Windows® 10 64-bit
  • Procesor: Libovolný s alespoň 1 GHz
  • Grafická karta: S technologií DirectX a 800x600 rozlišením (1024x786 pro Windows 8)
  • Paměť RAM: 1 GB RAM (32-bit operační systém) nebo 2 GB RAM (64-bit operační systém)
  • Volné místo na HDD: 1.3 GB
Tagy: 

Diskuse ke článku Warcraft III Reforged bude kompatibilní se starou verzí, včetně modifikací a map

Žádné komentáře.