CDR.cz - Vybráno z IT

Warshift míchá realtime strategii s akční hrou ze třetí osoby a RPG

Warshift 02
V životě herního vývojáře čas od času narazíte na dilema, jakou hru vlastně vytvořit. Má to být střílečka? Nebo možná strategie? A co takhle RPG? Tedy, takové problémy má aspoň většina, ne Cyril Megem, který se rozhodl, že udělá vše dohromady.

FPS, RTS a RPG - to všechno je Warshift. Designer, programátor a grafik - to všechno je Cyril Megem, člověk, který za celým tímto ambiciozním projektem stojí. Sám, samotinký. 

Warshift můžete také znát pod jménem Universum: War Front, neboť tak vystupovalo na své kickstarterovské kampani dva roky zpátky, kde úspěšně vybralo přes čtyřicet pět tisíc dolarů. 

Warshift 03Warshift 01

Popisovat Warshift je obtížné, protože se jedná doslova a do písmene o vše. Velké létající bitevní lodě? Ano. Boje pod vodou? Ano. Dvě kompletně rozdílné frakce? Jistě. Vesmírné bitvy? Že se vůbec ptáte. Proto vás radši odkážeme na video přiložené níže. 

Jednotlivé žánry se mezi sebou plynule mísí. V jedné chvíli sledujete běžnou masivní bitvu, jak vystřiženou z běžné strategie, z ptačí perspektivy. V druhé chvíli již ovládáte jeden z povozů a drtíte vše okolo. Nápad více než slušný a oživuje vzpomínky na titul s podobným principem, Savage, kde se však role a pohledy střídaly mezi hráči. 

Původně jsme se k projektu stavěli skepticky, jelikož nám nepřišlo možné, aby něco podobného zvládlo velké studio se spoustou zaměstnanců (zdravíme Gettysburg: Armored Warfare), natož jeden jediný člověk. Hra už je ale pro veřejnost dostupná skrze Early Access od 19. srpna tohoto roku a zatím se zdá, že reakce většiny hrajících hráčů jsou kladné. 

Tuto zprávu, jejíž informační hodnota spočívá zejména v tom, jaký je Cyril Megem pozoruhodný člověk, a že by tato hra neměla uniknout vaší pozornosti, rovnou zneužijeme i jako formu omluvy za naši pochybovačnost. 

Warshift můžete koupit v obchodě Steamu a vyjde vás na 17,99 (přibližně 490 kč), popřípadě můžete zjistit více přímo na oficiálních stránkách. Do 29. října je titul v 30% slevě, tedy za 12,59€ (přibližně 340 Kč). 

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Warshift míchá realtime strategii s akční hrou ze třetí osoby a RPG

Čtvrtek, 22 Říjen 2015 - 19:42 | trodas | Nj, firmy se zase spikly, aby vydělaly víc. Jak...
Čtvrtek, 22 Říjen 2015 - 19:39 | trodas | Gameplay Warshiftu: http://youtube.com/watch?v=...
Čtvrtek, 22 Říjen 2015 - 13:19 | JVc | Off topic: Clanek hodny CDR zde nejak chybi, tak...

Zobrazit diskusi