CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k I s omezeným výkonem se dá hrát velké divadlo: Minipočítač Raspberry Pi dostal pod stromeček na míru vyladěný webový prohlížeč

Netuší někdo jestli se chystá verze C nebo rovnou D? Potěšil by 1Gbit ethernet a tak 5x větší výkon pro použití SMB/CIFS.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mělo by to nějaký smysl, tzn. zvládla by malina gigabit ethernet využít? Taky můžete použít gigabit usb adapter, v usb 2.0 slotu bude asi tak 3x rychlejší než 100 MBit. Na ebayi ho mají za 10 liber.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro info, stavajici ethernet je interne pripojen pres USB. Z toho prameni horsi prenosove rychlosti. (kolem 2-3MB/s) Nejsem si teda moc jisty jak moc by gigovy dongle pomoh.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

.. s tim souvisi i uvaha-dotaz .. jakou sbernici vlastne treba to USB pouziva .. PCI a PCIe to evidetne nebude .. to je ten duvod proc se treba i ten puvodni ethernet povesi na USB ... kdyz asi nebude k dispozici ethenet controler ktery by mel sbernici pro malinu ... kdyz z drtive vetsiny maj ty controlery sbernici bud PCI ci PCIe

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Me je celkem jedno na co je to interne pripojeno :-) jen rikam ze by bylo bezva kdyby to umelo smb/cifs s rychlosti kolem 20 - 30MB/s. Pak uz bych chtel jen iSCSI nad ZFS, ne to uz si delam srandu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Přímo z Rasperry: "The Ethernet is attached via the USB 2.0 bus, so the upstream bandwidth would not support Gigabit."
Jinými slovy říkáte, že vám nevadí, když je ethernet na Malině zapojený přes USB 2.0, ale chcete technicky nemožnou rychlost.
A baterii do mobilu nechcete mít nabitou za půl sekundy?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Cubox, podobne vykonny (vykonnejsi, ale nie radovo) ma eSatu aj GLAN a zvlada cca 45 MB/s po LAN z eSata, teda cca 40% GLAN alebo 4xviac ako 100 MBit LAN

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že to Pi neumí progresivních 15 kHz, když už tam dali ten kompozitní výstup. Bylo by to skvělé na emulaci starých 8-bitů s připojením na CRT TV.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.