CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp představuje nový způsob, jak pojmenovat a používat vaše skupinové chaty

Zdroj: Shutterstock

WhatsApp je jednou z nejpopulárnějších aplikací pro komunikaci na světě, která umožňuje uživatelům posílat zprávy, volat, videohovory a sdílet soubory s ostatními. Rovněž nabízí možnost vytvářet skupinové chaty, kde můžete komunikovat s více lidmi najednou. A nyní přibyla nová funkce nazvaná „Komunity“.

Jedná se víceméně o způsob, jak spojit více různých skupinových chatů pod jednou střechou a zahrnují řadu vylepšení, jako jsou ankety a videochaty pro 32 osob. 

Co všechno komunity umožňují?

Uživatelé si nyní mohou vytvářet a připojovat se k tematickým skupinám podle jejich zájmů, koníčků nebo potřeb. Například můžete vytvořit komunitu pro vaši rodinu, sousedy, spolužáky, kolegy nebo fanoušky vaší oblíbené kapely. Každá komunita může obsahovat až 1024 účastníků a může být veřejná nebo soukromá.

Veřejné komunity jsou otevřené v podstatě komukoliv, kdo se chce přidat pomocí odkazu nebo vyhledání. Zatímco soukromé komunity jsou uzavřené pro ty, kdo mají pozvánku od administrátora nebo moderátora. Administrátoři a moderátoři mají také možnost nastavit pravidla pro komunitu, schvalovat nebo odmítat žádosti o připojení, spravovat členy a moderovat diskuse.

Každá komunita má zpravidla nějaký svůj název, popis, ikonu a barevný kód, který ji odlišuje od ostatních skupin. Komunity také nabízejí několik speciálních funkcí, které usnadňují interakci a spolupráci mezi členy. Mezi tyto funkce patří:

Zdroj: Shutterstock

  • Ankety: Umožňují uživatelům vytvářet a hlasovat v anketách o různých tématech. Ty mohou být jednoduché nebo složité, s možností nastavení časového limitu, počtu hlasů na osobu nebo anonymity hlasů.
  • Videochaty: Uživatelé díky tomu mohou spustit videochat až se 32 osobami naráz z té dané komunity. Videochaty mohou být spontánní nebo naplánované pomocí kalendáře, přičemž podporují sdílení obrazovky a reakce s emoji.
  • Zpravodajství: Nechybí ani sdílení novinek a článků souvisejících s tématem komunity. 
  • Doporučení: Členové skupiny od teď mají možnost doporučovat a hodnotit produkty, služby, místa nebo zážitky související s tématem komunity. 

Jak vytvořit komunitu, popřípadě jak se můžete do nějaké zapojit?

Pokud chcete vytvořit nebo se k ní připojit, musíte mít nejnovější verzi WhatsAppu. Poté můžete postupovat podle těchto kroků:

  • Pro vytvoření komunity klepněte na ikonu + nebo na Nový chat nad seznamem chatů. Poté klepněte na "Nová komunita." Následně vyhledejte nebo vyberte kontakty, které chcete přidat do komunity. Pak klepněte na zelenou šipku a "Zadejte název komunity." A právě toto bude název komunity, který uvidí všichni účastníci, ale název je pochopitelně i limitován, konkrétně 100 znaky. Můžete také přidat emoji do názvu nebo ikonu komunity. Jakmile je vše hotovo a nastaveno, ikona se objeví vedle komunity ve vašem seznamu chatů. Avšak například webové vyhledávání není pro WhatsApp Web momentálně dostupné. 
  • Pro připojení k veřejné komunitě klepněte na ikonu + nebo na Nový chat nad seznamem chatů. Klepněte na Připojit se k komunitě. Vyhledejte nebo procházejte komunity podle kategorie nebo klíčových slov a jednoduše si zvolte si komunitu, která vás zajímá. Nejprve si přečtěte popis a pravidla komunity, načež můžete potvrdit vaše napojení. 
  • A jako poslední se můžete připojit do soukromé komunity. Tam se nelze připojit nijak jinak, než že vám někdo z administrátorů pošle pozvánku, podobně jako je tomu například u Discordu. 

Diskuse ke článku WhatsApp představuje nový způsob, jak pojmenovat a používat vaše skupinové chaty

Žádné komentáře.