CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Windows 10 pro ARM nedorazí na stávající telefony, potvrdil Joe Belfiore

Od Micosoftu je urcite chvalihodne, ze se snazi prosadit ARM na noteboocich, Intel se pocitam z toho posere. :-D
Nicmene je tu prave Intel, ma jak vykonna reseni, tak Atomy a na notebooky si brousi zuby i AMD s budoucim RyZen Mobile. Bude to mit Microsoft v kooperaci s Qualcommem hodne tezke.

U tabletu to je jina situace, tady je hlavnim konkurentem Google Android a docela i verim, ze Microsoft muze zavalet, ale musi najit vyrobce hardwaru, kteri to podpori kvalitnima tabletama a nebude stat milion - desitky tisic.

Ze nebudou telefony je skoda, nejsem priznivec tabletu, nevyuziju to, na notasu zase chci vykonny x86 procesor a Windows 10 pro ARM by me oslovili prave na telefonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 pro ARM na telefonech taky budou, tak za rok, počítejte 30 tisíc za kus...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

30.000,-

OK, ale pak neuspeji. Pokud nenabidnou alespon od 10.000,- tak zkrachuji stejne jako s WP. Osobne bych za opravdu povedeny telefon s Windows 10 ARM byl ochoten uvazovat az do 20.000Kc. V sopucasnosti jsem dal nejvic 12.000Kc za SGS5.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu neskutečné co Microsoft předvádí. Vrchol nekonzistence. Uplně klidně mohl naroubovat X86 kompatibilní windowsy - tenkrát třeba XPčka na nějaký Atom. Dokonce i Intel vyvinul X86 mobilní procesory a snažil se je nacpat do mobilů - na žádném mobilu neběžela žádná verze X86 Windows. Místo toho na to naroubovali výrobci nějaké Java-kdesi-cosi-Android. Teď když už se tedy ty procesory které by na to byly vhodné dávno nevyrábí protože pro to Microsoft nebyl schopen pustit kompatibilní Windows se snaží Microsoft naroubovat X86 kod na ARM procesor. Jako já používám windows vč všech možných mobilních verzí 25let ale musím říct. Že v tom je totální bordel. Přitom to bylo tak jednoduché.

Naroubovat plnotučné windowsy do kapesního zařízení.
Když to jde do 7 palcového tabletu tak to musí jít i do 5-6 palcového telefonu.

Docela mne poslední dobou MS vytáčí protože:

1) měl jsem Lumii 1320 - nejdřív na ni desítky jít měly (MS výslovně slíbil že půjdou na každém stávajícím zařízení) - po dvou letech odkladů to najednou nešlo.
2) koupil jsem si 640XL s tím že na těch už ty 10ky opravdu půjdou. Trvalo to teda asi další 1,5 roku než byly ofiko uvolněné.
3) Když jsem si je tedy nechal slavnostně stáhnout a nainstalovat skončilo to totální ztrátou všech kontaktů, sms, email, aplikace... všechno. Při přihlášení na internetovou stránku MS kam se to všechno zálohovalo to tam vše ale i po přeinstalaci bylo. Nějak se to tedy nesesynchronizovalo - OK - to se může stát. Prostě chybyčka se vloudila. Zadal jsem tedy synchronizaci ručně a skutečně se to zdárně sesynchronizovalo. Telefon zůstal bez jediného kontaktu, emailu, aplikace... a vše zmizelo i na serveru MS. Takže je to zdárně synchronizované. To vše po 3 letech od uvedení první verze Windows 10 pro telefony.
4) ne to opravdu není všechno. Zjistil jsem že Windows usoudily že potřebují aktualizace a stáhly si je bez varování (opravdu bych to nepovolil) přes mobilní síť. Tím jsem na celý měsíc přišel o FUP.
5) Ne ještě to nekončí - pár dní na to jsem zjistil, že jsem při změně systému přišel o báječnou navigaci HERE mapy a místo toho mám nějakou novou. Nu dobrá tedy. Potřeboval jsem se někam dostat ale problém. Aha. Nová navigace nevidí stažené mapy z původních Here map. No nevadí - použijeme internet - jo ahá - já před pár dny přišel o FUP takže internet je nepoužitelný. No tak teda někomu zavolám ať mne naviguje. Mám v telefonu přeci spoustu pražáků pro ně to nebude problém.... jo aha. Já přišel o kontakty. No tak to mám smůlu.....
6) Od aktualizace je telefon línější, kouše se internet, FB je neskutečně pomalý a občas spadne. Žádnou super featuru jsem ve win10 pro mobily nezaznamenal. Kdyby se nenainstalovalo nic o nic - fakt o nic - bych nepřišel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kup si telefon s Androidem a pak v bodech rozepis, proc te vytaci Android. :-) Vez, ze tech bodu bude vic.
Takze ano souhlasim, ze WP a W10M jsou na presdrzku a ze jsou proste v MS uplny kreteni, kdyz jim Intel udelal x86 telefon a oni na to nebyli schopny dostat x86 Windows.
Na druhou stranu Android taky neni zadnej zazrak a to jak nefunguje vytaci cloveka minimalne uplne stejne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

TLF s androidem - děkuji nikdy více - měl jsem jich asi 5 různých modelů a různých verzí systému. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když MS mohl portovat win přímo na x86 telefony, tak to neudělal a teď se snaží dostat w10 na arm s emulací x86 ... to je na hlavu. Přitom jaký je rozdíl mezi 7" tabletem za 70euro a telefonem? V rozměru displaye.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když chceš android, musíš mít kolem verze 4.3 (střílím od boku, ale bezpečně 4.x ), pro mě je ještě dobrý Android L, ovšem novější verze už za moc nestojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.