CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Windows 8 přinesou nativní podporu pro více monitorů

Tak toto ma trošku sklamalo. Čakal som multimonitorové METRO a nie takýto paskvil! Preboha veď Štart menu je totálny prežitok, "ikonky" na nejakej "lište" - to je načo dobré?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

- Metro pre desktop je paskvil
- Štart menu je prežitok WTF? to radšej budete hľadať ikonky na metre?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Klídek Radku, je hezký že ses naučil slovensky ale stejně tě každej pozná.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že Microsoft v tomhle hodně zaspal, čekal jsem, že podobnou podporu budou mít aspoň 7 se service packem. Naštěstí existují řešení jako DisplayFusion Pro, které zvládnou zobrazit taskbary na více monitorech už teď, stejně tak měnit celkovou nebo individuální plochu, doplnit okenní lištu o tlačítka pro rychlý přesun mezi monitory atd.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Na kterem taskbaru budou zobrazovany aplikace ktere jsou na obou monitorech, at uz proto, ze maji dve okna, nebo protoze je maji pulku okna na jednom monitoru a pulku na druhem?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na nastavení lišty, ale řekl bych, že ve výchozím nastavení to bude na té obrazovce (a liště), kde se program spustí. Ale hlavně bych řekl, že ta tolerance nebude tak veliká, aby okno programu bylo přepůleno - půlka okna na jednom a druhá půlka na druhém. Okna a podokna budou sdružena na té liště obrazovky, na které byla spuštěna. Tak by mi to dávalo i docela smysl.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jaka tolerance? Proc by neslo mit pulku okna na jednom a druhou pulku na druhem monitoru? Linux to umi :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A Windows také. Jasně, že to jde - ve článku se píše jen o uchycení, špatně jsem si to vyložil. Konkrétně o uchycení okna do rohu pomocí myši, tam je nastavená ta tolerance, aby myška nepřeskakovala. Jinak s okny to není problém, to si můžete natáhnout, jak chcete. Pokud ale budete mít lištu nastavenou na "subjektivní" (nevím, jak to mám jinak říct - prostě ne tu centrální), tak by se ikonka měla zobrazovat pouze na tom monitoru, kde byl program spuštěn. Tak to alespoň chápu z toho příspěvku já... Víc nám asi řekne červnové preview.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Po pravdě řečeno, nejlíp mi podpora více monitorů funguje pod XP s Nvidia Nview. Pod Vistou a Win7 je funkčnost omezená, tak možná se to pod Win8 zase vrátí zpět :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Takže Moft lidi zblbnul nemožností nastavit tapetu v Starter edition a teď to může dávat i jako důvod k novému OS... Však to ten prevít udělal podobně už mockrát.
Štěstí, že používám jen jeden monitor.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No s vícemonitory jsem si užil už docela dost. Už před 12 lety jsem si k počítači připojil televizi a i když se dost věcí změnilo k lepšímu, tak současné Windows 7 jsou s více monitory taky docela neschopné.
Zrovna před pár dny jsem si hodil na druhý monitor web Gira, abych sledoval online video z cyklistiky. No a když jsem si dal video na full screen, tak se mi zobrazilo na prvním monitoru :-(
Očekával bych, že by dnešní W7 měli umět jednoduše přesunout program z jednoho monitoru na druhý, ale ono to asi nejde ani složitě :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak to děláš něco špatně, já sleduju videa (flashová/html5/s hw akcelerací v přehrávači) na kterémkoliv monitoru a fullscreen. Jen pro flash jsem si aktivoval fix, aby video zůstalo fullscreen i když je neaktivní a pracuju na druhém monitoru (standardně se vrátí zpět do okna)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ne že by to nešlo, ale automatické spouštění v Theatre režimu, spuštění ve full screen modu na sekundárním monitoru (projektoru) šlo naposledy u Win XP.. Proč se musím jako uživatel drbat na levém uchu pravou rukou??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Typické sociální inženýrství ve střednědobém horizontu.

Bod A) nejprve znemožním zákazníkům ve Vindows 7 užívat pod záminkou ochrany autorských práv režim Theatre ( zobrazení fullcsreen videa na sekundárním monitoru - to přece všechny vlastníky domácích projektorů a filmové fandy vysloveně oblaží).

Bod B) Slavnostně představím novou FEATURE - podporu vícemonitorového zobrazení

Doufám že v Redmontu všichni pojdou na Ebolu, legální vlastník licencí na XP, VISTA, WIN7 :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu si pomoci , ale overlay video ve Windows 7 Home mi na Nvidii GTX560Ti funguje jak na sekundárním , tak primárním monitoru naprosto bez problémů - druhý monitor používám jen na přehrávání filmů , takže bych si toho všimnul hned :/

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Už nejsme nejmladší - tak postřehy pamětníka. Režim Theatre byl používán u karet disponujícím TV výstupem před mnoha lety a zcela funčně na Windows XP (i na předchozích systémech). Společně s nástupem Blueray a s tím spojenými DRM ochranami Bb la tato overlay podpora pro celooobrazové přehrávání na sekundárním zobrazovadle - typicky analogové TV násilně z ovladačů vykuchána. Dnes již google tento motiv na prvních příčkách hesel nenabízí :-) - ale paměť mě ještě neklame. Je pravda, že je dnes možné prostřednictvím rozšížení plochy zobrazovat fullscreen video na sekundárním monitoru. Jenže kolik běžných uživatelů umí laborovat s ovladači aby mu to bez zbytečného klikání chodilo tak nějak samo? Opravdu ted nemám na mysli PC fandy.. ale spotřebitelské typy... Uživatelsky přívětivý režim Theatre mode je prostě fuč (připomenu, že spočíval ve zcela automatickém spuštění celoobrazovkového videa na určeném monitoru). A tak je dnes možné dat marketing na něčem co už tu bylo.. přejmenovat, upravit a možná velmi, velmi mírně vylepšit.. - ale na to si ještě počkám jak to vlastně dopadne.. Je tu ještě někdo kdo si pamatuje konfiguraci analogovývh tv výstupů?? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.