CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Windows 8 jsou zde - představení novinek a funkcí + video

skrytá reklama na czc?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že vy máte něco jako AdBlock ve FF nebo upravený soubor hosts, takže normálně nevidíte reklamy. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vidím je... ovšem kdybych dělal skrýnšoty k recenzi, tak z nich reklamu nemilosrdně vybluruju. Přece nebudu někomu dělat reklamu zadarmo. Navíc když v tom vyblitém metru je czc to nejvýraznější :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ty jo - já už fakt trpím bannerovou slepotou, přiznám se, že jsem je úplně ignoroval. Od té doby, co jste na to ale upozornil, je vidím už všude. :-D Proberu to s autorem a zkusíme to dát pryč, rozhodně souhlasím, že v ukázkovém materiálu to nemá co dělat. ;)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

mmch YIFY ripy bych se taky nechlubil, takové nekvalitní šidítko, které má s HD společný jen počet pixelů :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To musíte na kolegu... :D Máme stejné iniciály i křestní jméno, ale každý jsme jinak úplně jiný! :D (Prostě autor nejsem já.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že je lépe vidět reklama, než obsah, to určitě nebyl záměr, ale spíš nešťastná náhoda. Chtěl jsem jen elegantně nahradit vodoznak CDR :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hezké, mám již otestováno, ale imho 3D ikonky alá vista/7 se do 2D prostě nehodí...btw už je pomalu ten "obsah" jako popis progrmů, katalogy filmů a hudby počeštěn? Osobně nevyžaduji, ale pokud tento obsah nebude pro danou zemi srozumitelný pak neočekávám zářnou budoucnost poněvadž, když odmyslím tuto featuru pak je to windows 7 s sp2 s podivnými dlaždicemi :)
Tím samozřejmě nechci jen hanit, je to pěkně odladěný, ALE stále nedodělaný...co vlastně chci linux a mac taky :D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Skrytá reklama to nebude ale na druhou stranu P.V. chápu.Windows 8 také odmítám a jak se kampaň před uvedením na trh blíží konci tak bývá vlezlejší a reagujeme již hodně přecitlivě.Často víc než samotné články působí kontraproduktivně pro tuto kampaň věrozvěsti kteří se snaží obrátit na víru pravou váhající a i ty odmítající až metodou Norimberských trychtýřů.Často si říkám že to vypadá jako by ti lidé byli nějak existenčně s pojeni s úspěchem či neúspěchem Windows 8.Toto jsem vídal před 7-8 lety na diskusích pod články od zastánců Linuxu kteří se chovali podobně a já si říkal že tohoto se od lidí z platformy Win z důvodu větší tolerantnosti nikdy nedočkám a ejhle nikdy neříkej nikdy.Dnes jsou zastánci Linuxu v diskusích více kultivovanější(zřejmě ti fanatici dospěli a nebo je nahradili lidé s větším nadhledem).Patřím již k té staré generaci jak věkem tak dobou strávenou u PC(začínal jsem s PC v době MS-DOS a ač bydlím v 100 000 městě jsem neznal nikoho kdo by PC rozuměl).Šťastnou náhodou jsem se setkal s člověkem který byl správcem sítě v tehdejším Telekomu a i programoval.Tento člověk mne naučil se dívat na svět počítačů s velkou tolerancí a předváděl mi Linux,Win NT v době kdy hodně lidí co dnes jsou chytří jak rádio neuměla PC ani spustit.Každý v diskusi by si měl říkat ať si každý používá co mu vyhovuje protože to používá on a né já a tudíž nemám žádné právo mu do toho mluvit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já zase jako vetchý stařec a Linuxák bych řekl, že Woknaři jsou také netolerantní stejným způsobem, protože mě na fórech dodneška uráží jako Linuxáka. Takže tady problém nebude.
Přesto W8 sleduji stejně bedlivě jako woknaři a jsem zvědavý jak to dopadne. Jen si myslím, že Metro a desktop nikdy neměly být spolu dohromady. Rozluštění nastane, až se to dostane pravým lamám do ruk a pak uvidíme jak W8 přijaly. Zatím je to plané teoretizování pár znalců na fórech.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Schválně jsem si otevřel správce úloh na W7 a nestačím se divit. Proč má vše ve W8 tak hnusný, vyblitý a odfláklý vzhled? Nikdy....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To neni hnusny, vyblity a odflakly, to je modernost vypiplana k dokonalosti. Teda aspon oficialne. Osobne se taky priklanim spis k hnusnymu a vyblitymu. ;) A hlavne na tu vsudypritomnou "optimalizaci pro slabozraky" zacinam uz byt pomalu alergickej. Fonty jako krava a dvojity radkovani, to je teda napad.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm.... smrdí to reklamou. Či?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Cituji , "která bude opravdu doceněna až na dotykových obrazovkách" na jakých dotykových obrazovkách? Co je tohle za stupidní fámu, u notebooku neřkuli stolního PC je dotyková obrazovka totální nesmysl, mě někdo začít patlat po obrazovce tak ho na místě odprásku. Proč musím číst tedy podobná moudra vždyt je to totální nesmysl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyvarujte se prosím zbytečného flamu; přečtěte si lépe větu před tímto vytrženým citátem, je řeč o tabletech a ne počítačích či snad noteboocích. Díky...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pane Molnáre, ač nerad (vážím si cdr a diit), musím souhlasit s kkkk a nechci, aby z toho byl flame. W8 vypadají jako sympatický systém pro tablety, ale viz formulace "My se nyní podíváme na verzi, která bude podle všeho nejvíce zastoupená ve firemním prostředí - Windows 8 Enterprise.", vyzní všechny hlášky o Metru (v podstatě pochvalné - pro tablety) jako PR hlášky.

Omlouvám se, ale částečně to vyznívá jako článek zaplacený Microsoftem (a v souvislosti s cdr a diit se mi toto nařknutí Velmi hnusí, ještě jednou se omlouvám).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že mě neznáte lépe. Kdyby tomu tak bylo, tak byste věděl, že PR článek Microsoftu bych nenapsal nejspíš ani kdyby mi platili v dolarech.

Článek jsem psal po několika hodinách práce s nově nainstalovaným systémem a dalo by se říci, že mě velmi příjemně překvapil. Protože nejsem žádný tvrdohlavý "antiwoknař", ventiloval jsem příjemné překvapení do tohoto článku.

Rád bych také zdůraznil, že přídavná jména jako "jednoduchost" rozhodně NEZNAMENAJÍ pouze klady! To, že přehrávač médií v Metru nemá jednoduše zobrazitelný ovladač hlasitosti, je docela fail..

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

To máte marný, antiosmičkář (a že se nám jich v ČR vyrojilo nejmíň třicet) vás bude vždycky podezřívat. Obraťte to proti němu, beztak je zaplacenej od Applu, aby nadával na W8... :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem antiosmičkář, jsem "anti-cokolivminepomůževpráci, alebududonucentopoužívat". Pracovně se starám o konfigurace páteřních prvků Juniper a Cisco u ISP a jako OS používám W7 (virtuálně v práci a osobně na pc), OS X a Opensuse 11.4 (čekám na 12.2).
Třeba Vám tato informace nějakým způsobem pomůže, nevím.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Díky za info, ale asi máte té práce málo, že máte čas vydávat se do boje proti něčemu, co nehodláte používat. Když si představím, co všechno ještě v životě nehodlám používat, já bych se na vašem místě asi do týdne ubojoval.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pane Moos(i) (nechci komolit Vaše jméno), neberte si prosím můj příspěvek osobně. Stejně bych reagoval, kdyby byl autorem např. přímo pan Molnár, David Ježek, nebo WIFT.
Děkuji za upřesnění článku, jen ta kombinace s firemním prostředím mne zarazila (ano, samozřejmně je to pouze o osobním názoru), protože si nedokážu aktuálně a (asi pouze) osobně představit, v čem mi Metro pomůže. Věřím, že rozumíte, jak to myslím.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U textů at již je píšete za koruny od CZC.cz (aktualně vidim tuto reklamu na cdr.cz)nebo dolary od MS či jiné společnosti by především mělo být patrné o čem píšete. Vsadim boty, že vaše zkušenosti pochzí z "Woken 8" nainstalovaných na notebooku nebo PC, vyzdvihovat v tomto případě optimalizaci a připravensot pro dotykové ovládání je podle mého nesmysl jednak se na těchto hw platfomách žádný dotykový hw neprodává a i když ho zcelajistě někdo vyrábět začne půjde o ergonomický nesmysl. Sundavat ruku z myši nakládět se přes stů jen proto abych ukázal na nějakou dlaždici je prostě hloupost. Nehledě na upatlanost displeje po provedené této operace. Byl to tuším tento server , kde někdo z redaktorlů dával školení o tom, že Windows 8 a WinRT není jedno a totéž, proto bych dotykové ovládání nechal na RT protože na tabletech i nadále budou totálně dominovat ARM procesory a tudíž RT verze.
Win 8 jsou pro desktop a notebooky tak , nemužu si pomoc nevidím jediný přínonos Metra nebo jak se to ted jmenuje.
Na jeden notebook jsem Win8 také naistaloval, pozitivně hodnotím rychlkost nabíhání, ovšem skutečnost, že jsem doted nepřišel na to jak notebook vypnout přímo z toho Metro nesmyslu rozhodně nemohu hodnotit jako úspěch ergonomie Metro stylu. Celkově mě nebaví objíždět myší po obvodu obrazovky a hledat kam nějaký inovátor za každou cenu schoval nastaveni,které hledám. Nejsem ani slepec, ani netrpým parkinsonovou chorbou a nemám problémy s vnímámím barev proto neocením humpolácké provedení Metra.
Naopak mi chybí gadgety, Network monitor CPU monitor, hodiny a kurz dolaru mi prostě chybí. Stejěn tak mi chybí ovladač pro G-Force 7300, není to až taková vykopávka aby pro tuto , tedy jednu z nejrosšířenějších notebookových grafik nebyl ovladač jak od Nvidie tak od MS,ale budiž není to novinka trhu. Ale proč se někdo domnívá, že je pro mě Metro na desktopu přínosem, cpe mi ho tam a ještě se domnívá, že mu za to budu platit to nechápu. Podobně růžné další "vychytávky", ala Live ID, ksichto kniha a marketplace. Nezlobte se ,ale minimálně u mě a v celém bussines segmetu musí tyto věci hodnptit jako velké mínus. přesto na mě po nainstalování vylezou jako první.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K vašemu prvnímu odstavci (zbytek je váš subjektivní názor):

Žádnou připravenost natož pak optimalizaci nikde nevyzdvihuji, pouze jsem napsal, že "... koncept Metro, který míří do budoucna a cílí na přenosná zařízení typu tablet. S tím souvisí také změněná nabídka Start, která bude opravdu doceněna až na dotykových obrazovkách."

V posledních dnech dostávám zakázky ze zdravotnictví na dotykové all-in-one řešení počítačů. Plánuje se dokonce kontaktování předních výrobců zdravotnického softwaru, aby přizpůsobili software dotykovým obrazovkám alespoň do bodu, kdy se budou dát ovládací prvky v programech zvětšit. O žádném "naklánění přes stůl" nemůže být ani řeč, tito doktoři prostě do jisté míry vypustí klávesnice a myši a přisunou si celou obrazovku k sobě.

Pro ně se tedy nejedná o žádný "nesmysl" ani "hloupost", naopak jim to práci usnadní i z hlediska ergonometrie.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Zdravotnictvo by som sem neplietol lebo je to specificky sektor so specifickymi potrebami. Vo zdravotnictve vyuziju dotykove obrazovky, tablety a ine vydobytky (nie vsade ale tiez len pri urcitych cinnostiach) ale z pohladu celkoveho pouzivania PC je to zanedbatelne percento alebo len promile.

Z principu ovladanie PC dotykom je neergonomicke. Lekarov primarny nastroj nieje PC a tam je dalsi rozdiel. Skus dat niekomu, kto pracuje vecsinu casu s PC dat dotykovu obrazovku a zobrat mu mys a klavesnicu.
Priklad Minority report. Skus ovladat PC tak ako T.Cruis aspon hodinu a ja ti garantujem, ze ani to nezvladnes. AJ naplnou T. Crusia v tom filme bolo nieoc ine ako pracovat s PC cely den alebo aspon dlhisu dobu.

Vela ludom chyba schopnot sa nad vecami hlbsie zamysliet. Z toho prameni, ze sa lahko daju nachytat na veci, ktore nepotrebuju alebo su korokom spet.
Este poriadne dlho nic nenahradi klavesnicu a mys ako primarne ovladacie prvky PC.
Jedine tak citanie myslienok :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"My se nyní podíváme na verzi, která bude podle všeho nejvíce zastoupená ve firemním prostředí - Windows 8 Enterprise."

Tato věta v článku o Windows 8 podle mě znamená jen to, že ze všech čtyř verzí (8, 8 Pro, 8 Enterprise, RT), bude ve firemním prostředí nejvíce zastoupena verze Enterprise. Nehledal bych tam nic víc.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Díky za vaši přízeň, moc pro nás znamená. Váš názor i názor uživatele kkkk naprosto respektuji. Domnívám se však, že článek není nikterak pochvalný, i když Jirka byl zřejmě dle všeho ze systému mile překvapen. Edice W8E, kterou máme aktuálně k dispozici, nekomentoval IMHO nijak z pohledu firemního segmentu - jenom zmínil, že máme právě tu k dizpozici. Že je určená do firemního segmentu je určitě pravda, to si od ní Microsoft slibuje a tak ji i prezentuje. (Další články snad už budeme psát přiznám se na PRO edici, kterou zatím ale bohužel nemáme. :()

Názory na METRO jsou však ale záležitostí subjektivní. Jirka jen zmínil, že si lépe dokáže představit ovládání na dotykové ploše a víc to dál nerozmazával, tedy to vychvalování já osobně nikde nevidím. Rozhodně se snažíme takovéto práce psát neutrálně, názor si může udělat každý sám. Vím, že jsou zde uživatelé, co si Metro (Modern Style) nedokážou ve firmě vůbec představit. Jsou tady však ale i uživatelé opačného názoru - viz diskuse u starších článků o W8. Pokud nepůjde o recenzi, budeme se všichni snažit psát články neutrálně a podávat jen reálná fakta. Pokud na vás tohle působí přehnaně pozitivně, moc se za redakci omlouvám a pokusíme se to příště nějak lépe podat a dát si na to pozor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pane Molnáre, děkuji za odpověď.
Určitě jsem nechtěl (jak jste poznal) kritizovat práci Vaši a Vaší redakce, bylo to o jen (pro mne) nešťastné kombinaci vět, která mne dovedla k pozvednutí jednoho obočí a doplnění názoru dalšího diskutujícího.

Po druhém přečtení musím uznat, že jsem přestřelil (za to nařčení se dotřetice omlouvám). Je to o osobním názoru. Stejně tak uznávám přínosy W8 na tabletech (a jiných dotykových zařízení), ale opravdu nevidím žádný přínos v corporate sféře (ale už bylo vyjasněno, nechci nic rozdýchávat).

Ještě jednou děkuji za odpověď.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, rozdýchávat = rozdmýchávat

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A zkoušel jste i to zda si Windows polepšily v práci s multicore čipy, zvlášť s AMD FX?

+1
-76
-1
Je komentář přínosný?

Mě se to líbí. nenašel jsem žádnou chybu (snad až na ten Windows Live ID, to mi přijde zcela zbytečné). Jako obvykle to jen bude chtít aby si uživatelé zvykli. Nelze se řídit názorem několika "odborníků" v diskuzích na internetu, Ti co se živí v IT jsou konzervativní až hanba, ale na těch svět naštěstí nestojí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co by bylo špatného na tom těm konzervativním zákazníkům staré prostředí nechat? Systém by to bez problémů zvládl. Jenže MS vždycky musí vnucovat svoje geniální myšlenky, dokud ho neúspěch jako Vista nepoučí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Špatného na tom není nic. Nicméně to také není žádná must have feature (docela dobře by to MS mohl vyřešit placeným přídavkem ve windows store). Hlavní část příjmů jim generují firmy (kde to žádný problém není) a neznalá veřejnost, která z toho paradoxně taky problém nedělá. Problém z toho dělají jen ti, kteří si myslí, že jsou "odborníci".
Vista byla úplně stejný případ, zavedli novinky, všichni se mohli po ... pak to vydali ještě jednou jako Wokna Seven, a najednou se to všem líbilo. Takže očekávám stejný postup i nyní, haters budou otravovat v diskuzích na internetu, pak to vydají jako Windows 9 a najednou to bude nejlepší systém.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se chcete vyhnout Metru, můžete si to vlastně ve Windows 8 nastavit. Stačí v nastavení složky zaškrtnout "Obnovit předchozí složky při přihlášení" (ale imho elegantnější je známé řešení třetí strany). Metro není nikomu nuceno, nemusíte ho vůbec vídat. Nemusíte se ani přihlašovat na LiveID, nemusíte ani používat ribbon v průzkumníku (a kdo by vlastně používal průzkumníka :) ), atd. Ale počítám, že redakce o těchto možnostech sama připravuje článek, a tak jí to nebudu kazit. :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna ve firmách to velký problém bude. Ostatně doteď se v nich drží XP víc než v domácnostech.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Uhm, nedrží se kvůli rozhraní. To je uživatelům ve firmách i adminům srdečně jedno. Drží se kvůli kompatibilitě se SW, který je např. pro firmu klíčový a většinou je nekompatibilní s čímkoliv jiným.

+1
+61
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych tak od každého polovina. Ani rozhraní jedno není. Člověk PC znalý bude při změně rozhraní jen nadávat, člověk, který s PC neumí, to prostě nenajde.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pravděpodobně se moc mezi lidmi počítačů neznalých nepohybujete. Oni mají ikonku a tím to pro ně hasne. Tato feature bude myslím ve W8 také. Takže oni to co jim tam admin v rámci korporátní image nahraje prostě najdou (jelikož to bude pravděpodobně nějak předem dáno, buď metrem nebo jinak) a nic jiného hledat nemusí. Nesmí nic instalovat, většinou ani nic ukládat nikam mimo vyhrazené úložiště, opět si myslím, že to vše bude stejné, jako dosud. Kompatibilita je mnohem větší problém, což si konečně uvědomuje i MS, proto vyvíjí takové věci jako je XP mode ve W7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro autory: hlasitost na videu je slabá ...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A také se vám hlas linul jen z jednoho reproduktoru?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vyskytl se technický problém, pracujeme na tom. Do půl hodiny bude k dispozici video s upravenou zvukovou stopou. Díky za trpělivost.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Přátelé, zcela objektivně: ani zadarmo! :) Samotná filozofie vyvíjení stále něčeho nového, když to předchozí ještě není ani pořádně zažité a v běhu se mi hnusí. Hovořím o W7 a kvapném nucení W8.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Vyvíjení nečeho stále nového je podstata civilizace i lidská přirozenost. A o nucení nemůže být řeč, MS své produkty nikomu nevnucuje. Dá se řící, že nepřímo nutí MS produkty uživatelům některé firmy a jako obvykle hlavně stát.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vyvijanie niecoho noveho ano ale menit nieco, co funguje to uz nieje podstata civilizacie a ludska prirodzenost. Preco sa uz dlhe roky nijako vyrazne nemeni dizajn a ovladanie niektorych veci?
Tu je skor snaha donutit cloveka aby mal potrebu kupit si stale nieco nove.

MS sve produkty nikomu nevnucuje? No to urcite. AK by to nerobil, tak nema takyto podiel na trhu a isiel by vlastne proti podstate podnikania. Kolko firiem sa ta snazi vnutit ti ich produkty?

Jednoduchymi krokmi by MS vedel potlacit vo velkej miere piratstvo ale nerobi to. Preco asi?

Na tom, ze ma nuti firma pouzivat MS produkty nieje nic zle, je to jej volba. Stat, to je uz ina vec ale nastastie u nas to ma stat uz zo zakona zakazane.
To sa cudujem ze to preslo.
Hlavny problem su skoly a tam MS tiez nieje cisty ako lalia.

Robi to kazdy, takze to MS az tak nevycitam. Najviac mi vadi to ich podporovanie piratstva.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych měl dotaz, bude se upgradovat v dohledné době na základ z Win8 také Windows Home Server?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

podle mých informací byl projekt WHS ze strany MS ukončen. Je "zapotřebí" tlačit uživatele k ukládání na MS servery, tak aby až jim dojde kapacita, mohli za toto úložiště platit.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"My se nyní podíváme na verzi, která bude podle všeho nejvíce zastoupená ve firemním prostředí - Windows 8 Enterprise."
...... no a drtiva vetsina clanku je o ryze dotykovych metro aplikacich. Da se v 99% predpokladat, ze konkretne ve firemnim prostredi, budou klasicke PCcka a tyhle aplikace se poustet urcite nebudou.
Takovou "recenzi" fakt nechapu .......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za logo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.