CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Osudu neušel, Windows Live Messenger skončí na začátku roku 2013

Proncip P2P už Skype v poslední verzi opustil, MS má pro jeho provoz serverovou farmu. P2P nebylo udržitelné, pokud měl Skype expandovat na mobilní zařízení s omezenou přenosovou kapacitou, případně s FUP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jste si jist? Z jakého zdroje vycházíte? Snažím se k tomu něco najít, ale asi hledám špatně. Mohl byste mě když tak prosím navézt? :(
Co jsem včera při psaní procházel, byly tyto stránky (viz níže), které však hovoří jen o restrukturalizaci sítě (podpůrné a bezpečnostní uzly), které princip P2P nemění. ("These supernodes then transferred data with other supernodes in a peer-to-peer fashion.")
# https://support.skype.com/en/faq/FA10983/what-are-p2p-communications
# http://arstechnica.com/business/2012/05/skype-replaces-p2p-supernodes-wi...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, nenavedu, jen si vzpomínám, že IMHO na ExtraWindows před časem psali o několika tisících počítačů s linuxem, které u MS převezmou tyto funkce Skypu, takže nebude docházet k využívání klientských strojů. Časově snad při přípravě verze 6.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Whoa. To si schovam. Pod titulkem "Microsoft uznava, ze linux je bezpecnejsi system nez windows".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, tyhle žabomyší kecy. Co vím, tak Skype je plný linuxáků a těch 20k serverů na linuxu rozjížděli dávno předtím, než je MS koupil. Tím, že je koupil, se nic nemění. Přeci nezastaví takto velký projekt jen kvůli egu. Přepsat serverové aplikace na win + vše otestovat a to v měřítku 20k serverů, to není jen tak. Měli by docela pár let zpoždění, což by je nemuselo stát jen peníze.
Zdar Max

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tenhle zdroj jsem i já uvedl výše ve svém komentáři. Jelikož nevím, jak jste přesně svůj příspěvek myslel, znovu musím poukázat na oficiální vyjádření společnosti Microsoft - respektive konkrétně poukázat na větu: "This has not changed the underlying nature of Skype’s peer-to-peer (P2P) architecture, in which supernodes simply allow users to find one another (calls do not pass through supernodes)." Taktéž názorné grafické zobrazení stále chápu jako sic nově organizovaný, serverově podpořený, avšak stále principiálně fungující P2P princip sítě.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska uživatele ale platí, že se jeho PC serverovým uzlem už nestane. Dál jej principy nemusejí zajímat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft Upgrades Skype with Eavesdropping ‘Features’

http://www.hotforsecurity.com/blog/microsoft-upgrades-skype-with-eavesdr...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi nesedí ta statistika podílu IM. Pokud vezmu v potaz, že Gtalk je v každém mobilním telefonu s androidem, tak by ten podíl měl být větší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

IM ovládal trh mnoho let před prvním androidovým mobilem. Kecálky nejsou vynález posledních pár let, jsou tady s námi už pěkně dlouho.
A pokud je někde Gtalk, ještě to neznamená, že se používá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Gtalk v beta systemu (android) neni, urcite ne standardne. A i kdybych si ho doinstaloval, tak nejeneze nevim, ale ani jsem snad nikdy neslysel o nekom, kdo by to pouzival:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi to bude mat nieco do cinenia s ich Unified Communications strategiou - telefonovanie, kecanie, video atd. v jednom balicku. Svoj Lync sa snazia dostat do pozicie konkurenta pre Cisco a Avaya IP telefonovaniu a ostatne kecacie programy sa zvezu s tym. Tam je Skype v lepsej pozicii uz len koli menu a skusenostiam ludi ktori to vyvijaju, to ze ho pretlacia medzi ludi na ukor MSN je pre nich skor plus (tj. riaditel bude chciet Skype aj vo firme kedze mu to doma funguje a je to uzasne a jednoduche atd.).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kolega přešel na verzi 6 a zdá se, že se smráká na možností bezplatného sdílení obrazovky. Chtělo to po něm zakoupit Premium subscriptions. Zatím to má na 7 dní v Try mode, ale jsem zvědav, zda po vypršení bude platit toto: http://community.skype.com/t5/General-Discussion/screen-sharing/m-p/8750...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle té diskuse se hovoří o placené možnosti sdílení pracovní plochy + ještě aktivního videohovoru k tomu, že?! Je tím myšleno i prosté audio? Předpokládám, že sdílení plochy bez možnosti komentování by bylo trochu zcestné, nebo snad..?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No v pátek vyprší Try mode, tak se uvidí :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Proto používám stále verzi 3.8. Ta už měla sdílení plochy a současně fičurky jako rozdělění uživatelů do skupin atd. Dá se tam dokonce nastavit, aby se neinstalovaly "Doplňky". Stáhnout se dá zde: http://www.oldapps.com/skype.php?old_skype=76

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.