CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Windows připravuje Storage Sense, chce odlehčit lokalnimu úložišti

No, vida, tomu říkám „ukrást data“ v pravém slova smyslu, ne to, co dělají hackeři, že si kopírují informace :).
Neděkuji, nechci. Už to vidím úplně živě: data z lokálu smazána a v cloudu ztracena, vyhodnocena jako nevhodná apod.
Kdepak. Co je doma, to se počítá. V dnešní době spíš preferuju zálohování internetu na lokální úložiště, než že bych si do internetu zálohoval, co mám doma. A jestli existuje někdo, komu svá data opravdu svěřit nechci, tak je to na prvním místě právě Microsoft.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

jsem rád, že s touto paranoiou nejsem sám. Když se bavím s některými kamarády, kolegy z IT oboru, tak se diví, že mám doma server s 12TB úložištěm. Na co to jako potřebuju? Na zálohy domácích desktopů, na ukládání některých znalostí z internetu (ať už ve formě vytištěných stránek do pdf, ale spíše stažených videotutoriálů z youtube atp.). Už tolikrát se mi stalo, že jsem z původního článku našel jen torzo bez obrázků, nebo daná znalost zmizela úplně (youtube je v tomhle snad nejhorší a diskuzní fóra tomu zdatně sekundují, obzvláště pokud obrázky nejsou uloženy na serveru fóra, ale linknuté odněkud ...).
Nicméně i přesto používám veřejných cloudových služeb, zejména na zálohu dat z mobilních zařízení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Zdaleka neplatí, že se věci dají pořád stáhnout, ať se jedná o nějaký dokument, film, cokoliv. Nehledě k možnosti změn, takže co jsem četl včera, může být dneska jinak.
Ale jinak je OneDrive docela fajn, ne že bych tam dal jedinou kopii čehokoliv důležitého, ale na synchronizaci mezi zařízeními je to dobré.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak.
a hned potom Google.
Facebook a whatsup nastesti vubec nemam ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze kdyz vubec nejsem nikde u MS prihlaseny, nepouzivam zadny Store, zadny ten jejich cloud a podobne, tak ze se me to nebude tykat…(?)
Problem asi nastane, az windows nepujdou provozovat bez toho prihlaseni (neco jako Android, kde mam nejaky fake google ucet, abych vubec mohl neco nainstalovat). Tak snad to jeste nejaky patek vydrzi tak, jak to je :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je funkce vhodná pro "stroje" s 32 GB úložištěm, tedy některé tablety a pár čínských noťásků. Prostě s daty delší čas nepracuji, tak stačí, aby byla na OneDrivu. Dnes si určujeme, co má být online se stažením na lokál v případě potřeby a co musí být na lokálu. Bude přidána možnost to na lokálu automaticky smazat, pokud to už nebudeme potřebovat, a ponechat to jen online. Doteď co se stáhlo, zůstalo.

Líbí se mi, jak hateři vyskakují jak čertíci ze škatulky. Přitom jde jen a jen o to, jak si člověk OneDrive nastaví a co po něm chce. Hateříkům prostě vadí všechno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hateri mozno maju doma vlastny NAS vo vlastnej sprave s nasobne vyssimi kapacitami ako poskytuje MS/ostatni.. Uz pri 1TB a 3 rokoch sa ti to financne oplati. Ak ratas aj zadarmo ofis k onedrivu, tak za 4 roky..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to já mám doma taky. A co jako? Má to nějaký vliv na tablety a slaboučké notebooky, o jakých jsem psal? Pokud si někdo kupuje takové hračky, asi to nebude na zpracování terabajtů dat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol už vidím, jak si to odzálohuje něco z inštalace windos a po restartu to už nenaběhne :D další naprosto zbytečná funkce...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale tu sa nejedna o zalohy celeho disku "c" ale len prednastaveneho adresara kde synchronizujes onedrive..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice používám OneDrive akorát na fotky či nedůležité dokumenty, ale zabraných 5GB mi na disku rozhodně nikdy chybět nebude. Nevím o co v té věci MS jde, ale jestli to není důsledek masového používání přenosných sraček s 32-64GB EMMC. Že by lidstvo hromadně hlouplo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No... https://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/prehled/ počátek už se dá pozorovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase dalsi clanek kde autor zapomnel dopsat ze je to vlastne PR clanek
MS rozhodne nejde o to vam nejak pomoci a odlehčit lokalnimu úložišti. (Dneska kdy jsou pevne a usb disky uplne za babku)
Samozrejme jim jde o to:
1. aby se dostali k co nejvetsimu mnozstvi vasich dat, ono se to da pouzit ve spouste oblasti, dneska asi nejvic pro vyvoj AI
(zajimave je ze autor vubec nezminuje nic z podminek sluzby)
2. zvysit si pocet useru na One Drive a pote je pomalu transformovat na platici zakazniky
(oni dobre vedi ze jakmile si clovek na neco zvykne uz se mu tezko odchazi i kdyz se podminky zmeni)
Pro autora:
1. vypovidaci hodnota takoveho clanku je blizka 0
2. mel by jste soustredit na clanky ktere prinesou nejakou hodnotu pro vase ctenare, ne naopak, kdy vytvarite hodnotu pro firmu pro kterou tento clanek pisete
3. sem to jenom ja komu pripada ze prodavate sve ctenare?
P.S. jsou tady na cdr vubec jeste nejake clanky ktere nejsou v PR kategorii??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.