CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k X mění svůj postoj v Brazílii: Právní bitva pokračuje

To schvalování totality od ne-AI je dost strašný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvedeš příklad kde třeba?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba ten celý poslední odstavec? Jaká diskuze? Tam má být napsané, že různé vlády světa se chovají totalitně a omezují svobodu projevu. (tečka)
Žádná diskuze o tomhle být nemůže, buď je svoboda nebo totalita, žádná svoboda odsaď podsaď neexistuje. To není svoboda!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně ale uvědomuješ si, že ani v médiích nemůžeš psát všechno úplně přesně tak, jak si představuješ? To si můžou dovolit média, která jsou čistě nezávislá na partnerských platformách, ale jakmile máš nějaké magazíny třeba pod Seznamem a Googlem, což v tomto případě CDR a mnoho dalších serverů bohužel tak má, pak si prostě nemůžeš psát, co a jak se ti zrovna zlíbí, jinak se dostaneš na seznam "dezinformací" a pak to pokračuje dominovým efektem a konečná. Proto bych nechtěl psát v dnešní době pod žádným politickým serverem, jelikož vždy zpravidla jdou s hlavním proudem, jsou napojené na politické neziskovky a další nechuťárny. I když je pravdou, že na neziskovky jsou bohužel napojeni všichni a nedobrovolně, jelikož politická neziskovka je třeba i Fond "nezávislé" žurnalistiky že. Ale to je vedlejší - jakmile bychom napsali to, co říkáš, hned by to po nás chtěli opravovat apod. Navíc, je samo sebou jasné, že z některých konkrétních zdrojů ze zahraničí zkrátka narazíš na schvalování těchhle věcí. Nicméně v posledním odstavci, kde tam jako vidíš schvalování totality:

"Zatímco tento příběh o X a Brazílii se bude pravděpodobně ještě rozvíjet, zůstává otázkou, zda budou ostatní země následovat kroky Brazílie a nastaví pro platformy jako X podobná pravidla." (to je pouhé konstatování, žádné schvalování totality, jdeme dál) "Pro Elona Muska a jeho tým to bude dlouhá a náročná cesta, jak udržet rovnováhu mezi otevřenou diskuzí a dodržováním zákonů v různých částech světa." - dobře, no tak ale není tam řečeno třeba něco ve smyslu, že je vina pouze na straně Elona Muska. To by bylo jednoznačně poklonkování, ale tohle není podporování a schvalování totality. To se na mě nezlob RedMaxi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...jakmile máš nějaké magazíny třeba pod Seznamem a Googlem, což v tomto případě CDR a mnoho dalších serverů bohužel tak má, pak si prostě nemůžeš psát, co a jak se ti zrovna zlíbí, jinak se dostaneš na seznam "dezinformací" a pak to pokračuje dominovým efektem a konečná."

A pokud se tomu nepostavíš, tak se to bude nabalovat víc a víc a konečná bude taky. Viz "panorama" z Havlovy Moci bezmocných. Vznikne dojem, že většina něco schvaluje, ačkoliv bude proti a jsi v problémech.

Ale abych byl férový, Šimáčková, soudkyně pro lidská práva, se proti svobodě projevu vyhradila před lety, ačkoliv je to článek 17 listiny základních práv a svobod... Takže mraky se stahují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, máš pravdu, ale co s tím já jako jednotlivec asi zmůžu, nechceš mi říct? Já tu totalitu tady nezpůsobil, ani jí nepodporuju, jak tvrdí tady kolega výše, či-li jak já bych proti tomu jako obyčejný smrtelník s pár šlupkama asi bojoval :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že máš větší moc, než průměrný občan. A co se dá dělat. dělat věci, které jsou oficiálně povolené. Chápu, že to zkusil Pavel Wonka taky, ale dnes není tak drsná doba. V článku je napsáno, že Twitter čelí tlaku aby bojoval proti nenávisti a dezinformacím. To zní jako faktické prohlášení. Ale faktické by bylo i napsat že čelí tlaku bojovat co někteří označují za nenávist a dezinformace a klidně i zmínit, že už byli vládami i použiti k manipulaci voličů před volbami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu to brát příště rozhodně v potaz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale i kdybychom přitvrdili v rétorice, stejně se to některým čtenářům nebude líbit, přijmou to zase opačným způsobem a budou trolit s AI. Má vůbec cenu usilovat o nějakou změnu, když se s ní stejně nikdo nijak nespokojí. Já si pamatuju moc dobře, když jsem tu začínal, jak to je, když se člověk snaží alespoň nějak vyjít vstříc čtenářům. Oni nekritizují, ale využívají mezery k tomu, aby mohli trolit. Ty třeba ne, ale je tu bohužel mnoho jedinců, kteří se trolením asi živí, a zkrátka obrací proti lidem každou jejich práci, každou jejich změnu a nic vlastně není dobře. Když jsem psal nestranně a čerpal ze zdrojů, bylo to blbě. Poté jsem tedy začal více psát dle svých vlastních postojů a názorů, jak si to všichni přáli. A výsledek? Bylo to zase blbě, byl jsem bulvární troubelín, který není nestranný a tahá politické spojitosti tam, kde politika není. Přitom politika rozvrací dennodenně tisíce rodin a kolektivů, čili tyhle řeči od trolů byly totálně mimo mísu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, že dělám chytrýho. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, je dobře, že si to zmínil, ale já jen přemýšlím, zda to má za takové situace cenu, když to bude vždycky špatně. U Francesca to bylo úplně to samý, proto ty články už nepíše raději "nijak", z jedný strany to je buzerace ze Seznamu, z druhé čtenáři, z nichž jeden tábor je rozumný, vyjádří kritiku podobně jako ty teď a pak druhý tábor; ti kteří se chodí do diskuzí vysmívat, kategorizovat ho do nesmyslných škatulí apod. A teď když čelíš těmto třem skupinám, které kritizují a ovlivňují tvoji práci a vlastně tě v tom živém průběhu nasměrovávají, jak bys to chtěl taky dělat jinak :D. CDR prostě není odborný magazín, je to všeobecný magazín, dřív možná o něčem jiném, dneska o lecčems, přičemž já nebyl ten, kdo to takto zavedl a už nemá význam ten smysl toho serveru měnit, ani se o to pokoušet. Nemá, jelikož čtenáři jsou na to de-facto zvyklí, že občas tu najdou věci, které se jim nelíbí (to spíš převážně), ale diskutují k věci. No a pak je čas od času to trolovací období, kdy pod každým článkem pořád čteš "To píše AI", AI sem, AI tam, podporujete cenzuru a totalitu. Bůh ví, co se třeba za rok ještě dozvíme, že jsme :D Další důvod, proč už je pozdě měnit smysl tohoto serveru, je ten, že dneska to všichni píšou de-facto pro zábavu. Psaním se dneska tímto způsobem těžko uživíš, naopak to dokazuje věrnost těch lidí k těm serverům. To je úplně jiné kafe než například ti jedinci, kteří pro CDR & DIIT kupříkladu dlouhodobě psali a teď pokoutně lezou do diskuzí a nadávají a vysmívají se tady tomu jako malé, nevyzrálé děti, které potřebují pořád něco žmoulat v rukou, aby se na chvíli uklidnily. Lidí, kteří mají jakoukoliv formu věrnosti a cti k něčemu, si velice vážím, zatímco lidí, kteří škodí a nic pro tu vysněnou změnu neudělají, si naopak silně nevážím. Takže já jen chci, aby vy rozumní jste prostě chápali, že nemám žádnou moc na myslí lidí, stejně tak nemám žádnou moc nad jejich činy, které ovlivňují výsledky práce jiných lidí. Ale budu se snažit dělat víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, řešení by bylo nebýt partner Seznamu, ale ono to dneska není úplně možné, stejně jako není možné, aby ČR ze dne na den vystoupila z EU. Úplně podobný příměr mapy ku skutečnosti. To by musela být organická čtenost a ta tu v současné chvíli tak úplně není no. A ti co říkají, respektive provokují a šťouchají s tím, že by se CDR mělo zrušit, tak je to naprosto hloupé řešení, které nic neřeší. Stejně jako kdybych řekl, zrušíme kancelář prezidenta ČR, protože ta je v obležení komunistů horších, než těch, kteří se nazývají komunisty. Nepochybně je to dobrá úvaha k zamyšlení, ale na nějakou novodobou revoluci si ještě dlouho počkáme. A prostí řadoví občané, kteří jsou neznámí, jako jednotlivci nikdy nemůžou najednou ze dne na den zažehnout oheň nějakého vzdoru a zastavit zlo. To tu bylo vždy, jen je v současné chvíli jeho projev velmi agresivní a vrací nás do určité formy totality.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EUROHNOJ, jourová! stačí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někdo chce bránit šíření dezinformací či něčemu podobnému, pak bych očekával, že když chce zablokovat nějký účet, musí nejprve prokázat že dotyčný tam úmyslně lže. A to ne tak že co je pravda ca co ne a zda to doryčný dělá úmyslně bude určovat nějké úřad. Jinak je to prostě cenzura nepohodlného obsahu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.