CDR.cz - Vybráno z IT

Xiaomi je evropskou jedničkou na trhu s mobily, ve světě je druhý

Čínská společnost Xiaomi se podle analytiků a kvartálních výsledků stala jedničkou na evropském trhu v oblasti podílu dodaných telefonů na trhu. Ve světě je pak v těsném závěsu za Samsungem, který však zaznamenal výraznou meziroční ztrátu.

Zdroj

Nedávno vyšla najevo zpráva od agentury Counterpoint Research, že známý výrobce mobilních zařízení a technologických doplňků, společnost Xiaomi, dokázala ve druhém čtvrtletí tohoto roku překonat i americkou společnost Apple a stala se tak v podstatě druhým největším výrobcem mobilních telefonů na světě. 

Na první pozici se až doposud z celosvětového měřítka drží společnosti Samsung, vyvstává však otázka, jak dlouho. Jihokorejská značka totiž zaznamenala pokles poptávky po jejích telefonech o 21%, kdežto Xiaomi zaznamenala za stejné období meziroční nárůst o 7%. 

Podle některých analytiků je jen otázkou času, než se stane společnost Xiaomi největším výrobcem mobilních telefonů na světě. Agentura StrategyAnalytics dokonce uvedla, že se Xiaomi povedlo získat na evropském trhu za druhé čtvrtletí tohoto roku absolutně největší podíl na trhu. 

Podíl Xiaomi na evropském trhu vzrostl meziročně o 67,1%, díky čemuž nyní dosahuje podílu na trhu 25,3%. Je nutné však přiznat, že Xiaomi je skutečně velice dynamicky rostoucí společností, která je v tuto chvíli asi největším ohrožením pro společnost Samsung. Ta by měla co nejrychleji přijít s nějakým novým nápadem nebo se může stát, že se předpoklady analytiků naplní. 

Diskuse ke článku Xiaomi je evropskou jedničkou na trhu s mobily, ve světě je druhý

Pondělí, 9 Srpen 2021 - 06:17 | Pety | V té době ještě Oppo a Vivo nebyly sloučené, to...
Neděle, 8 Srpen 2021 - 13:30 | RedMaX | I v odkazovanem clanku je na jedne strane Xiaomi...
Neděle, 8 Srpen 2021 - 07:03 | MH | Staci trocha lepe cist, global vs europe ;) https...
Sobota, 7 Srpen 2021 - 17:33 | RedMaX | Dobrej podvod, vubec se nedivim, ze mistni copy/...

Zobrazit diskusi