CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Xiaomi a jeho nová 200W nabíječka dobije telefon za necelých osm minut

A jaká je šance, že se ten telefon promění v pekelný zařízení? Tlačit 200W do něčeho velikosti telefonu je podle mě už za hranou šílenství.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, kor u nějakého čínského krámu. Další, a to dost podstatná věc je, že akumulátor se za takové zacházení odvděčí podstatně kratší životností.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolko krat? 20? 30? 50x? Ja som k mi10t lite dostal 33W a nabijam to starou 15W. Keby mam slabsiu, tak tou. Telefon sa totizto nabija zasadne ked spis, takze ci sa nabije za 8 minut alebo 8 hodin je uplne irelevantne. Dolezite je, kolko to potom vydrzi, takze zabudnite na blbe nabijacky a spravte aby tie telefony isli aspon tyzden.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kazí to tu baterku nebo ne? Nedávno jsem naopakj četl, že LiOn má naopak spíš raději vyšší teplotu nabíjení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, při vyšší teplotě se lépe nabíjí (menší vnitřní odpor). Ale úměrně tomu se díky té teplotě snižuje jejich životnost... Proto tipuju že při téhle rychlosti to nedá víc než 200 cyklů. Museli by mít nějaké nové, grafenem obohacené elektrody nebo něco takového a kdyby to měli, tak by se tím samozřejmě taky pochlubili ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne Li-ion baterky nemaji vubec v lasce rychlonabijeni a poskozuji se tim nevratne. Li-pol lze rychlonabijet ale i tak je to na ukor zivotnosti, ikdyz ji budete nabijet pomalu udela treba 2000 cyklu a pri rychlonabijeni po 200 bude v hajzlu, ale taky mozna mnohem drive, staci se zeptat nekoho kdo lita s modely letadel na el. kolik cyklu mu vydrzi lipol baterky :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě... vždycky se hodí mít víc sad náhradních baterek, abych nemusel nabíjet velkým proudem a mohl nechat baterku vychladnout po každém cyklu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na:
www.gsmarena.com/xiaomis_200w_degrades_20_in_800_cycles-news-49549.php
sa zobrazila zaujimava info, prevzata od XIAOMI:
...no matter how slowly you charge your battery, it will have deteriorated after 800 cycles...

...Heat is the number one culprit of battery deterioration so whether you keep your phone tethered to a 5W charger for 5 hours or 200W charger for 10 minutes, it's the amount of heat that your battery deals with that will diminish its charge the fastest...

a zaujal ma aj pristup cinskych uradov (netusim, ako to je v inych krajinach):
...Xiaomi says the Chinese authority demands at least 60% after just 400 cycles, which Xiaomi greatly exceeds...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.