CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Xiaomi údajně shromažďuje uživatelská data a prodává je do Ruska

a co jako má být ? se z toho máme zase všichni po**t ? nebo začít histericky ječet jak je rusko a čina špatná ? nevím proč o takových věcech furt pišete a navíc stylem že rusko a čina je špatná , sledovaní dat a veškeré komunikace dělaji všechny státy (od činy .......... po usa )
tak nevím proč se stale mistní pisalci nečemu divi :) co takhle raději napsat článek o tom jak se šmírovani branit co ? aha to už je mimo vaše shopnosti co :)))))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Totojane, i kdyby byl nadpis/článek sebehloupejší (což tento nepochybně je) neni důležité. Mnohlem důležitější je proklik a zobrazení reklam. Proto jasně říkám, že reklamy jsou škodlivé v jakémkoliv provedení. Doufejme, že lobisti pojdou hlady a konečně reklama bude postavena mimo zákon :-P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Reklama není škodlivá v jakémkoli provedení. Například ta kterou vytvářejí sami zákazníci na základě svých dobrých zkušeností s výrobkem a následným doporučením dalším lidem je podle mně naprosto v pohodě :0)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem asi přehnaně kritický ale už roky jsem neměl v ruce produkt, u kterého bych mohl prohlásit, kurva to je námrd doporučuji všemi 10ti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak takový škarphlíd nikdo není, existují spousty dobrých kvalitních věcí které člověk doporučí přátelům a známým protože byly skutečně kvalitní a dobré...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak urcite vsechny telefony, treba iphony, zcela jiste posilaji screenshoty a komplet historii do USA, na to by se jiste neprislo. Byly nejake afery ohledne ukladani lokalizacnich udaju, ale ne ne komplet historie vseho, jako tady

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Že vy rusové platili líp než čina či USA? To se mi nezdá :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne neplatí víc, Rusákům nevadí zaplatit menší částku za data, která má již zakoupená někdo jiný. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš důkaz o něčem takovém?

Nebo jen pomlouváš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aaa že by se nám zase začala slézat "antiruská" úderka? Zajímalo by mně jak někdo kdo si říká "logik" může požadovat "důkaz" ma otázku.
Fakt by mně zajímalo kolik vám za to co tu předvádíte platí....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak když to píše Velký bratr za louží, tak mi fakt nějaký data do Číny vadí. I když počkat 95% lidí píše z Windows (které odesílají statistiky a nelze to ani vypnout - ano po naléhání lze odesílání omezit). Dále všechny rozšířené systémy, prohlížeče a messengery jsou americké a odesílají data tvůrcům. Ale když to dělá Čína tak je to špatné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aneb jsi právě předvedl klasický ruský postup. Co na tom, že u nás děláme tohle, v Americe stejně bijete černochy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a ty jsi zase předvedl klasický rusofobní postup. Co na tom, že bijeme (spíše vraždíme, americká policie zjistila, že mrtvý negr nevypovídá) černochy, nyní se bavíme o tom, že jste neusmrtili Rusa, který na ulici nazval negra negrem!!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To muselo dát práce vymyslet takovou pitomost :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, geniální analogie. Což potvrzuje tvoje tupá reakce, kde jsi se nezmohl na nic jiného nežli dehonestaci :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je přesně tvoje jednoduché černobílé uvažování. Nesouhlasím, že za vše může Čína a Rusko, tak jsem dle tebe komunista a volím Okamuru že? Bohužel pak tihle skandují na Letné místo aby šli volit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak předvedl jsi své čb uvažování. A jak víš, že ti, co chodí na Letnou, nebyli volit. Nebo jsi jen potřeboval někoho zase onálepkovat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kdo tu nálepkoval s tím svým ruským přístupem? To snad už není ani pravda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klid, Jirka1 je zde známý fanatický rusofób, amerikofil, židofil, anti-komunista a "antibolševik" (je to v uvozovkách, protože ve skutečnosti se jedná o bolševika jak podle učebnice), takže jeho reakce jsou vždy předem odhadnutelné. Navezl jsi se do Ameriky a pokusil hájit Rusko? Tak to máš u něho rovnou double :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klasická ukázka tvého lhaní. Kovaný bolševik nazývá někoho jiného bolševikem, aby ho očernil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to není nálepka, ale popis manévru k odvedení pozornosti, který jsi ty předvedl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Běž se vyplakat na letnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak malej...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že posílá data můj Číňan jsem samozřejmě tušil, ale do Ruska? Nuž, to by mně, jako uznávanému kremlobotu, mohl přijít nějaký Rublík do kapsy, když se za ty bratry tak biji :-D

Ti Američani jsou už fakt vygumovaná kreténi. Skutečnost je taková, že Xiaomi má, stejně jako všichni ostatní výrobci, svůj vlastní ekosystém. Který podporuje i zálohy v systému (a to kdečeho). A nativně je nastaveno jako ZAPNUTO. Musí se to ručně vypnout. Důsledek je pak jasný, pokud si toho uživatel nevšimne a zároveň si u Xiaomi založí účet (což se dá taky přeskočit, ale pracně), tak najednou zjistí, že má na tom účtě zazálohováno všechno, telefony, smsky, poznámky, fotky, screenshoty i ty seznamy skladeb a jiné indexy na telefonu vytvořené. A proč tečou na servery do Ruska? Well, na to je snadná odpověď. Xiaomi má obrovskou základnu uživatelů právě v Rusku a tak má v Rusku i servery, aby nemuselo všechno téci do Číny. A protože Evropa je pod rozlišovací schopnost Xiaomi, tak ji přibalili k Rusku.

A jak to vím? Protože mám robota od těch tajtrlíků a když nastavím region Čína, tečou z něj data do Číny, pokud Evropa, tak do Ruska. Pokud Rusko, tak taky do Ruska.

Takže mi Forbes mohl dát desetinu těch dolarů a tu studii bych mu udělal taky. Akorát bych jim napsal i to tajemství co za tím stojí ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Snažíš se hezky, ale blbě. K čemu je zálohování anonymního režimu? To může obhajovat jen vygumovaný kretén :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já to neobhajuji. Osobně se mi nezamlouvá tohle špiclování pro žádné účely (ať už komerční, státní nebo za bohulibým záměrem zkvalitňování služby/výrobku). Ale nebudu tady jako ty souhlasně hýkat na zjevnou blbost. Forbes studii nepochopil (a nebo ji nepochopil už ten tvůrce) a prezentuje na první pohled iracionální a debilní závěr, jako že čínské Xiaomi je v žoldu ruské FSB.

Přitom je podstata mnohem jednodušší. A že Xiaomi zálohuje i anonymní režim? Do hlavy čínského programátora nevidím, ale myslí dost často podivně. Například možná nepochopil co to znamená anonymní a nebo prostě v případě Čínského výrobku pro Čínu anonymní režim nesmí být anonymní a už to zapomněli vyhodit pro Global verze, kde to po nich Čína zákonem nechce.
Ostatně, taky nechápu, proč jejich jinak takřka geniální "AI" robota neumí pochopit, že když zapomeneš zavřené dveře, tak na mapě bytu fakt přes noc nevyrostla zeď a když ho člověk pošle uklízet do místnostmi za těmi dveřmi, tak by to mohl jet alespoň zkusit a ne vyjet z dokovačky, otočit se dokola a zahlásit, že tam neumí najít cestu. A hle, přesto se přesně takhle ten robot chová.

Prostě někdy příčiny podivnosti chování programu není třeba podkládat paranoií, postačí jen prohlášení, že to soudruzi z ČLR nedomysleli :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že to ti soudruzi ale vždycky nedomyslí tak, aby se data k nim dostala :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tady data zjevně netečou k čínským soudruhům a jak řekl už kdysi náš vůdce kulturní revoluce Mao, Sovětským zrádcům Marxe a Lenina se nedá věřit!

Takže to asi fakt čínští soudruzi nedomysleli, nebo ... ? ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak se dneska Puťka a Si Tin-pching opět milují. :-) On ten čínský soudružský kapitalismus s ideály Maa taky nejde dohromady, natož s nějakým Marxem a Leninem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak mit takovou lásku doma, tak si to hodím. Neplést si nepřítel (Čína) mého nepřítele (USA) je muj přítel za náklonnost či spojenectví.
Čína a ruskou jsou víc vlazni spojenci, nežli byli anglani a soveti za druhé světové. Až vyřídí Američany, tak budou premejslet jak se sebou navzájem vyběhnout, nebo spíše Rus bude přemýšlet jak se cinanovi ubránit. Zejména pokud to vyřízení Ameriky dopadne tak, že číňan tam nebude moci expandovat.
Zatím měli rusaci na Číňana Indy, ale tohle spojenectví se začíná drolit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až vyřídí Američany :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je nevyhnutelné. Až nás poté budou věšet, tak o tom můžeme pokecat :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jinak zdráv? To je nevyhnutelné naprosto stejně, jako bylo vítězství socialistické revoluce a vybudování vyspělé komunistické společnosti :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu jak se čína dere dopředu a přebírá většinu produkce, včetně nejmodernější techniky, bych o podobných řečech raději pomlčel... "uspěšnou socialistickou budoucnost" budujeme teď naopak my v EU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle kecy o socialistické budoucnosti EU jsou zcela mimo. Byrokratickou jistě, pošahanou zelenou ideologií taktéž, ale se socialismem to nemá nic společného. Já si ho ještě moc dobře pamatuju. A nějak jsem si nevšiml znárodňování fabrik a centrálně řízeného hospodářství.
Tuhle pitomost začal šířit Kreml někdy před 10-15 lety a Klaus mu hned přizvukoval. Že se v EU buduje socialismus, zatímco v Rusku ten správný kapitalismus. Větší pitomost jen tak nevymyslíš...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, jak se něco nelíbí tak to šíří kreml :0))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo Hitler si taky myslel, že tu nezmernou presilu poloopic zvládne díky nadřazené rase a jak dopadl.

Amigos jsou navíc o dost tupejsi "Němci" , než kdy Němci byli. Takže s nimi cihly udělají poměrně krátký proces. A je už jen krátkou otázkou času, kdy amiky atomovky neochrání. Osudu neuteklo ještě žádné impérium.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hitler byl "geniální vůdce", který sám vše řídil, až do hořkého konce. Jedna z vlastností vůdcovství je, že nedokáže korigovat vlastní chyby. V postavení "geniálních vůdců", bez nichž se vláda neobejde, jsou dnes Si Tin Pching a Putin, nikoliv někdo v Evropě a USA. Ale holt někteří už se začali klanět dopředu. Ostatně Hitlerovi se jich klanělo taky dost :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blábol, čínu neřídí jeden člověk ani omylem a v rusku ten "demokraticko oligarchický" model taky ne. Jedinec dokáže tak maximálně občas zvolit nějaký směr či povzbudit ostatní. Jak je to kontraproduktivní když se jedinec prosazuje víc než má je krásně vidět i na takovém Trumpovi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt vtipný. Trump se sice dokáže zviditelnit, ale proti Putinovi nebo Pingovi rozhoduje o mnohem menším počtu věcí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně třeba jako když jednostranně zruší smlouvu s íránem nebo, přesto že celou dobu nás odbornící informují o tom že covid rozhodně nevypadá jako uměla vyvinutý virus, začne tvrdit že unikl z čínských laboratoří...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chceš tvrdit, že by nic z toho Putin nemohl udělat? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne nemohl není prezidentem USA, který si evidentně dělá co chce a ignoruje svoje evropské spojence...
A ani čínský prezident si podobné tahy nedovolí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že není prezidentem USA, je fakt argument. Krásné uhnutí stranou od podstaty věci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To do někoho kdo napsal místo argumentu uhybnou otázku fakt sedí....
Opět nemáš argumenty tak uhýbáš?
Smiř se s tím že velmoci jednají vždy jen ve svém vlastním zájmu, čina a rusko alespoň jednají pragmaticky....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tahle diskuze by si zasloužila pořádně promazat aby zmizel OT (offtopic)

ontopic: Dobře že se tu tento článek objevil. Prodávat citlivá data jako historii prohlížení je určitě přes čáru. S tím by snad většina lidí dobrovolně nesouhlasila (pokud by o tom věděli a mohli si vybrat). Naštěstí se už začínají objevovat OS i telefony které jsou zaměřené na soukromí.
https://www.privacytools.io/operating-systems/#mobile_os
https://en.wikipedia.org/wiki/Blackphone

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Xiaomi do Ruska nic neprodává. Ono tam má jen servery (a ne jen tam).

Problém je, že nemáš prostě nikdy jistotu. Viz aktuální aféra s firmou Crypto. Jak se zdá, Švýcaři ani zdaleka nebyli tak neutrální, jak se celou dobu tvářili.

Například Telegram. Na jednu stranu je jisté, že Rusko do něj nevidí. Ale co ostatní?
Nebo TrueCrypt. Jediný opravdu nezávislý a kvalitní šifrovač seděl NSA tak moc v žaludku, že si na autory došlápli. Autoři tak raději TrueCrypt zařízli. Otázkou ale je, udělali to včas? A co ostatní v byznysu (vč. těch co propaguješ ty), jsou opravdu čistí?

Prostě pokud se chceš chránit, nezbývá ti než tzv. politicky myslet. Tj. pokud chceš dělat něco, co sere Rusáky nebo Medvídky, tak používej programy a zařízení, které jdou na ruku USA a to pokud možno otevřeně. Chceš-li srát yankeeje, tak naopak něco Ruského či Čínského, co je v nemilosti u ušáků je dobrá volba. Pokud chceš srát české PaChy, postačí ti TOR nebo zahraniční výrobek. Pokud chceš srát Koudelku, tak opět Rusko nebo Čajna. A pokud chceš srát všechny, tak se připrav na to, že tě brzo skřípnou a nebo si sežeň atomovku do hlavního města každého Zlostátu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych se k tomu taky vyjádřil, když používám tak evil zařízení Xiaomi.
Problém se týká zřejmě a pouze aplikací Mi browser, Mi browser Pro, a Mint Browser.
A už je to že někdo v dnešní době používá byť předinstalovaný browser ale brandovaný od výrobce je hamba. Předpokládám že u všech 3 hlavních prohlížečů tole možné není, nebo minimálně Firefox který nepoužívá WebView. U Firefox je ještě ta výhoda, že používá vlastní TLS/SSL a nespoléhá na něco v systému.
Neobhajuji xiaomi nebo přístup k situaci, nerozlišuji jestli je to chyba nebo fíčura, je dobře že se o tom píše ale nejdřív myslete a čtěte, až pak kriminalizujte, pomlouvejte. Všichni dělají jako by neexistoval jiný prohlížeč.
A navíc nevím, jak, kdo a kde přišel na to, že se posílají i screeny a ostatní data, odeslat se muže to k čemu aplikaci dáte přístup.
Nehledě na to, že pokud se to někomu nelíbí, je zcela v jeho moci si tyto systémové aplikace odinstalovat v ADB developer režimu a to i bez rootu či ztráty záruky. To že jste dostali zařízení napěchované spy-bloat-warem neznamená že si ho nemůžete vyčistit nebo nahrát customROM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.