CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Xiaomi uniklo zapsání na černou listinu amerického ministerstva obrany

Číńané mají dobrou paměť a to s Huawei by si zapamatoval každý. Snad i EU nezapomene na šikanu ze strany „spojence" - sankce za Nord Stream II, odposlechy od NSA, omezování ve vývoji pokročilých zbraňových systémů a bůh ví co ještě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět nevynecháš příležitost pro své rudé žvásty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rudé žvásty by to možná byly, pokud bych lhal. Nech na ostatních ať si to pomocí vyhledávače ověří, když už to sám nedokážeš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co se týká NordStreamu II. tak nejde o nic jiného, než německé maskování absolutního neúspěchu tzv. zelené politiky, protože odstavené jaderné elektrárny nahradí plynovými na ruský plyn. Něco takového podporovat můžou jen zoufalí šílenci, kteří se stébla chytají.

Ostatně i sami Zelení se to chystají příští rok zrušit resp. to mají ve volebním programu. Celý ten projekt plynovodu jsou jen další vyhozené peníze, které Němci a v podstatě všichni občané EU (přes obchodování elektřiny na burze) zaplatí v cenách elektřiny, tím víc, pokud ten projekt nakonec padne. Samozřejmě Rusko vítá cokoli, jak získat další odbyt a devizy a pojistit si tento odbyt na dlouhá léta velkými investicemi jako tento plynovod a s ním spjatými smlouvami, když je pod sankcemi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Raději odposlechy od spojenců (jsme v NATO -at se ti to líbí nebo ne) než od Číňanů a Rusáků
A dobrá rada nakonec nevěř všemu co píšou na internetu - tam je článů že země je placatá a podobných :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš přezdívku, která sedí. Odposlechy od spojenců ukazují, že to nejsou spojenci. Ty další věci co jsem zmínil to ukazují taky.

Tady máš tu „placatou zemi".
„Evropská unie chce vyvíjet vlastní superzbraně. Pentagon hrozí odvetou za jedovaté pilulky"
„USA vadí, že chce EU vyvíjet vlastní pokročilé zbraně" novinky.cz - asi hoax, co?

Šikanu týkající se Nordstreamu si snad dokážeš najít sám, ty trapný smajlíku. Kdyby nám Čína nebo Rusko hrozili sankcemi za odebírání amerického plynu, to by si taky přešel svým zlehčováním?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nordstream není nic, co by Evropě prospělo. To je německo-ruský projekt proti Ukrajině i zbytku Evropy, nás nevyjímaje. Jenže to tvá rudá palice těžko pochopí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepsal jsem jen o Nordstreamu, ale budiž, jsi omezený a zoufalý jako vždy, tak jen o NS.
Německo uzavírá svoje uhelky a jaderky. Větrníky a soláry nejsou stabilní zdroj. Stabilní zdroj chtějí mít v podobě elektráren na plyn. Už teď mají hodně drahou elektřinu a její ukládání do baterek je šíleně drahé. Chápeš? Doporučíš jim snad ebonitovou tyč, experte? Víš, že jsou v Evropě sítě propojené a když budou mít velké problémy němci, tak se to přelije dál? Oni by ty Nord Streamy využili klidně 4!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že jsou Němci banda blbů, zavírají jaderky a místo toho se stanou závislí na ruském plynu (čímž žádné CO2 nesníží). Doporučím jim nedělat nesmysly a nebudu podporovat pitomost, na kterou doplatí státy kolem. Ale ruďoši to podporujou, čím hůř v Evropě, tím líp pro ně. A mimochodem, není plně využitý ani NS1. Celý NS2 je jen další ruský útok na Ukrajinu. Ještě něco?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já s tím nic neudělám, taky nesouhlasím s nedomyšleným zavíráním jaderek a uhelek, ale rozhodli to němci a ne rusové. O využití NS1 a potřebě NS2 nebudeme vůbec diskutovat. Ten projekt stojí miliardy a pokud by NS1 stačil, tak neexistuje politická ani ekonomická motivace stavět NS2. Tvoje argumenty jsou objektivně úplně mimo, ty to fakt nevidíš?

Rusové měli s transportem plynu přes Ukrajinu dost problémů, takže i jejich motivace je normální. Kauz bylo dost - poplatky za transport inkasovali, zpožděné platby, ale do údržby moc neinvestovali a jen prudili. Plus tam bylo i nějaké vydírání, které Evropa od Rusů nezažila ani za studené války, ale ukrajinci jsou jiní střelci. Rusko si může vybrat jakým způsobem bude dopravovat svůj plyn ke svým zákazníkům, nemyslíš? Je to jeho věc a nikdo mu do toho nemá co kecat. Je to absurdní spor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rusko si může vybrat, jak bude dopravovat plyn, je ve svých hranicích...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opět zoufalá a nicneříkající reakce. Už utíkej...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Konstatování reality je pro tebe zoufalá reakce? Inu ruďoši realitu neradi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„Rusko si může vybrat, jak bude dopravovat plyn, je ve svých hranicích..."

Vždyť to nedává smysl. Najednou nečekaně obracíš a souhlasíš se mnou, že si Rusko může vybrat jak dopravovat plyn a zdůvodňuješ to tím, že je ve svých hranicích? Jsi senilní?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže ty jen neumíš česky. No ani se nedivím... Takže pro nechápavého. Kudy povede plynovod si Rusko může vybírat jen na svém území. Jinde se musí dohodnout s ostatními.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Rusko si může vybrat, jak bude dopravovat plyn, je ve svých hranicích..."

Přečti si to pořádně jednou, podruhé, potřetí (v tvém případě ti to docvakne na 56. pokus) a zjistíš, jaký si hlupák.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.