CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k YouTube svádí bitvu s hackery, kteří nejsou spokojeni se zaříznutím AdBlocků

Já zase svádí boj s YouTube, který nechává zobrazovat reklamy od Scamerů a po nahlášení je odmítá zaříznout.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je fakt, třeba ta podvodná reklama, která se vydává za Seznam a ČEZ, a v pozadí je hlava Pávka :D Tu vídám pořád a už je to trapné.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je přesně ono, nahlásil jsem ten shit už asi desetkrát i s linkem na stránky ČEZu, kde před tím varují, ale Google na to kašle.

Takže blokování reklam na Google je vlastně ochrana před podvody.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem tu reklamu neviděl. Blokuju poctivě všude a všechno. Ale google proti mně nijak nezakročil, jako kdyby Googlu nevadilo, že JÁ reklamu blokuju, protože ví, že mě reklama neovlivňuje, takže ani nemá cenu mi ji pouštět. :-)

Nicméně přesně o této reklamě mi říkalo několik mých známých a mohu potvrdit, že čtyři z nich tu reklamu Googlu jako podvodnou nahlásili. Teď tu čtu, že další člověk to nahlásil, dá se teda předpokládat, že to nahlásilo i spousta dalších lidí, dejme tomu, že to mohli nahlásit stovky až tisíce lidí. Přesto Youtube odmítá podvodnou reklamu stáhnout.
Za mě je to teda jasná klasifikace napomáhání trestnému činu podvodu a měly by to řešit příslušné orgány - policie, státní zastupitelství. A neobstojí námitka, že to Google nemusí zajímat, protože cesta od českého práva k právu Evropské unie a následná pořádná pokuta pro Google, není zase tak dlouhá a nemožná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já nikdy reklamy ničím neblokoval, ale jen z lenosti. Nebylo v tom nic víc, samozřejmě pokud by bylo nějaké celosvětové "referendum" pro zachování pozice blokátorů reklam jako tomu bylo doposud, byl bych jeden z těch hlasů, protože souhlasím s tím, že když se povolují tyhle švindly a zároveň banují lidi, kterým byl nějakým hackerem odňat přístup k účtu, tak by měly blokátory být legální taky ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano taky jsem z lenosti dlouho nic neblokoval. Ale jen do okamžiku kdy se už přes ty reklamy nedalo na ten obsah ani koukat. Aby mi něco vyskakovalo pomalu každou minutu je fakt na palici...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Další možnost je se na celý YouTube vykašlat :) Člověk tím ušetří haldu času.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám pro fanoušky knih pochopení, ale ne každý chce sáhnout večer, když už nemá co na práci, po knize. Youtube je dobrá alternativa a bohužel nemá žádného přímého konkurenta. Jistě videa jsou i na Pornhubu, ale nejedná se o konkurenci, ne každý je zrovna na tento typ obsahu úplně zvědavej. Osobně bych konec Youtube považoval jako významnou ztrátu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já si platím jůťůb prémium a jsem v pohodě :D Poslouchám si hudbu a není to zase tak drahý to kilo měsíčně, když na to čumím dennodenně (◠‿◠)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A přes VPN ještě méně, nicméně oficiálně za 180kč s tím že stále je aktivní regionální blok. A když už jsem si chtěl yt premium zaplatit, viděl jsem jak se v bílém obdélníku hezky točí kolečko a nic víc.

Nicméně na prohlížečích založených na gecko(krom firefox) stále funguje kombinace adblock a ghostery.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si to platil přes Argentinské peso, asi za 40 Kč, ale pak to blokli, takže teď platím jak říkáš těch 180 Kč.

Mimo jiné, fungují i kombinace HMA - brazilské servery + proxy server z jižní afriky třeba 。⁠◕⁠‿⁠◕⁠。

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si pouštím youtube na mobilu přes Firefox s uBlockem a taky tam nemám žádný reklamy a hudební video si můžu taky pustit s vypnutým displejem. Je to méně komfortní, možná trochu pomalejší, ale zas to má výhody v tom, že můžu mít otevřených několik tabů s různými videi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to s reklamou nepřeháněli a neplatili ty nemožné influencery, tak by nemueli řešit tyhle problémy. Náklady vznikají na obou stranách, open source komunita je dobrý počin, snad hoši budou chtít bojovat, než si YT uvědomí, že kdo chce víc, nemá nic. Kdyby dali před video max. 1 5s reklamu a nějaký banner, tak jim to musí stačit. Lidé tam budou chodit, ikdyž tam nebudou ti jejich influenceři, ti budou dělat content i bez peněz, pokud to dělají s láskou,. Je dost lidí, co nemele srajdy, není uplaceno firmami, aby oklamávali děti a stejně by to dělali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím. A také kdyby "někteří určití" influenceři příště nemanipulovali za pomocí reklam volby a nedělali dobráky z příslušníků minulého režimu, to by bylo taky super, no ale myslím, že to už je nějaká chorobná generalizace z jejich strany :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. A rovnou by mohly zrušit i Premium, protože by si ho nikdo neplatil, a měly by s tím akorát další náklady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to des s tou vsadepritomnou reklamou. A hlavne s jej intenzitou a agresivitou.
Bez adblokerov sa na webe uz neda rozumne existovat.

Mne osobne chyba nejaky rozumny sposob platenia za webovy obsah. Proste idem na web, precitam 2 clanky, to sa mi zauctuje (mozno par centov). Idem na youtube, pozrem 3 videa a to sa mi tiez zauctuje (tiez mozno nejake centy). Na konci mesiaca sa to spocita a zaplati z kreditky a posle danym prevadzkovatelom. Model predplatneho na roznych portaloch mi vobec nesedi, pretoze zvacsa odtial citam len vybrane kategorie a nema pre mna vyznam si predplacat za cely portal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to dost podobně, přeci proto abych si přečetl jeden článek si nebudu kupovat celé předplatné. Když si chci přečíst časopis tak si taky koupím jedno číslo a ne hned předplatné na celý rok.
Někdo to umí, že si člověk zaplatí jednorázově ale to jsou spíše vyjímky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaké reklamy já žádné nevidím

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já raději podpořím AdBlocker měsíčně 2$ než YT 180kč. Raději podpořím komunitu než giganta.
Ale hlavně AdBlocker mě zbaví reklam i jinde.
Chápu na druhou stranu, že youtuber si chce taky něco vydělat - tak ať mi YT nabídne např. kreditní systém kde budu moct příslušný kanál ocenit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.