CDR.cz - Vybráno z IT

Z nového traileru k Battlefield 5 mrazí, je plný akce i létající suti

Destrukční model je tahounem her pod značkou Battlefield. Jiné to nebude ani v pokračování, které nás vezme zpět do historie. Sledujte působivý trailer a poznamenejte si datum vydání.

Ačkoliv se brány Contention Center v Los Angeles největšímu hernímu veletrhu světa, Electronic Entertainemnt Expo, oficiálně otevřou až v úterý, dostanou před jejím slavnostním zahájením prostor velké vydavatelské domy se svými konferencemi.

Ty se často pořádají v kulturních sálech nebo historických divadlech, mimo výstaviště. Jako první dostala prostor společnost Electronic Arts. Na své show nazvané EA Play nabídla úvodní prezentaci svých titulů, o kterých se na E3 dozvíme ještě mnohem více.

.

Otvírákem tiskovky byl nedávno oznámený Battlefield 5, který nás vezme zpět do druhé světové války. Komunita neustále řeší (a kritizuje) otázku ženského charakteru, který jsme viděli v původním traileru. Odpověď na ni jsme na prezentaci nedostali. To se ovšem může změnit už dnes večer na konferenci společnosti Microsoft, kde Electronic Arts dostanou velký prostor.

Právě tam chtějí dle svých slov vývojáři hru představit detailně. Úplně jsme ale neostrouhali. Světlo světa spatřil nový trailer seskládaný z in-game záběrů. Vidět na něm můžeme zejména to, že tvůrci z enginu tahají maximum. Důkazem budiž působivé světelné efekty, odlesky a dokonale vykreslené detaily.

Na herním modelu se toho pravděpodobně moc nezmění, žádné nepříjemné překvapení by nás tak v tomto ohledu čekat nemělo. Naopak si užijeme více akce na zemi, ve vzduchu i na vodě.

Z traileru navíc díky zvolenému počasí pěkně zamrazí. Zástupci vývojářského studia DICE stihli na EA Play odhalit ještě jednu drobnost - battle royale mód. Dostupný nebude hned s vydáním, ale krapet později. Blíže informovat o něm prý autoři budou v průběhu roku.

Battlefield 5 vychází 19. října 2018, předobjednávající navíc získají přístup do předběžné bety. Další podrobnosti o hře, videa a obrázky, nabídneme po dnešní Xbox konferenci.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Z nového traileru k Battlefield 5 mrazí, je plný akce i létající suti

Úterý, 12 Červen 2018 - 15:04 | DrStr | Udivuje mě, že za ty roky v EA nedokázali udělat...

Zobrazit diskusi