CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k SecUpdate SPECIÁL: Chraňte svůj Google účet dvouúrovňovou autentizací

Ženiální. A když mi někdo ukradne telefon, tak jsem v *****i.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy, netrpím stihomamem, ale poslední dobou se hlad po dalších dosud nesdělených informacích uživatelů (telefony) poněkud rozrůstá...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Právě proto Google vymyslel ty záložní Tisknutelné kódy. Jejich funkce je popsána v odstavci "A když nebudu mít telefon?".

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

OT: V oboru se více používá autentizace, byť autentifikace je také přípustný výraz. Opravte si ale na webu to hrozné "Přihlašte se", máte to nahlášené dlouhou dobu a opakovaně a nic se neděje :/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Autentizace je z anglického slova authentication, autentifikace z francouzského authentification. Word mi nevím proč včera podtrhával anglickou verzi, tak jsem šel protentokrát francouzskou delší cestou..

Přihlašte se je však neomluvitelné, předám osobně developerům.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dle pravidel českého pravopisu je přípustný jak tvar "autentizace", tak "autentifikace", ale musím říct, že se slovem "autentifikace" jsem se setkal jenom zřídka a přijde mi, že to docela dost tahá za uši.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě naopak, používá se většinou to delší slovo, viz také:
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=autentizace&Hledej=Hledej

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No at se mi tam klidne nekdo dostane, me spise zajima zaloha, coz prozatim krom IMAPu nevim jak zalohovat, ten SW co je tak slavny, na to zalohovani se chova tak, ze pod linuxem nefacha a jeho win verze nekde v 90% spadne ;-))

A auto zalohovani od google na androidu funguje tak, ze prijdete o vsechny data ;-)) a nikde zadna obnova neni, pry to obnovi samo ;-))) ... leda tak H* ;-)) tak jsem si koupil Titanium backup a aspon androida zalohuji na extsd, dropbox a treba to dam jeste na google disk, nebo BOX ;-)))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze si pockam, az ta aplikace bude existovat nejenom pro telefony ale i pro linux ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je záhadou, jak někdo může u Googlu ukládat výpisy z banky nebo soukromou korespondenci - dokonce jsem četl v diskusích, že někteří bezmozci tam dávají snad vše včetně lékařské dokumentace atd... Nemají sebemenší ponětí co s těmi daty děje a vůbec jim to nevadí.
Blahoslaveni chudí duchem.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Často se po e-mailu řeší věci uvnitř firmy a sdílí se obchodní informace a další věci. Neumím si moc představit jiný způsob. Výpisy z účtů a lékařskou dokumentace je už opravdu moc. Ale že bych měnil Gmail za jiný mail? Těžko.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proč by mi mělo vadit, že tam mám lékařskou dokumentaci? pochybuju že něoho bude zajímat, že jsem v XY letech měl takovou opraci a že se momentálně léčím s XY. V naprosto najhorším případě se mi akorát ukáže reklama na lék co bych mohl potřebovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, ale asi by se vám úplně nelíbilo, kdyby kolovala po Facebooku nebo po Pastebinu, že?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vypisy / faktury chodia na e-mail zaheslovane. V tom problem nevidim.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Je ta prichadzajuca SMS spoplatnena ?
Tuto informaciu nikde nevidim.
Jedine co som tak okrajovo objavil je, ze ked nechcete platit za SMS, tak mozem pouzit tu autentifikacnu aplikaciu v mobile.
Ked som klikol na ten otaznik tak je tam uvedene, citujem:
"Pripomienka
Mobilná aplikácia Google Authenticator reprezentuje výborný spôsob generovania kódov v situáciách, keď nemáte mobilný signál alebo nechcete, aby sa vám účtovali poplatky za textové správy.
"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://support.google.com/accounts/bin/answer.py?hl=cs&answer=114129

"Cena textových zpráv a hovorů se bude lišit podle vašeho tarifu a operátora. Pravděpodobně bude stejná jako standardní poplatky za textové zprávy a hovory. Podrobnější informace získáte u poskytovatele mobilních služeb."

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.