CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Záhadný zvuk na palubě kosmické lodi Starliner zaskočil astronauty i NASA

To je zas novinařina jak bič. Už včera agentura oznámila že původ zvuku objasnila - záhadný šum byl důsledkem specifické konfigurace audia mezi vesmírnou stanicí a lodí Starliner. Audio systém vesmírné stanice je komplexní systém a běžně se stává že se z repráků ozývá šum nebo se projeví zpětná vazba. Posádka pak má kontaktovat řízení mise, která "problém" vyřeší, což se stalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Technologické výzvy"?
Zadne vyzvy. Pouze bordel v Boeingu. Je potřeba vyhodit střední a vyšší management a vše, co se týká diverzity a podobnych kravin.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když pominu že se to vyřešilo,
bylo by fajn zde dát odkaz třeba na to fórum, já si to třeba dohledání na YT, ale takové věci zde mají být už při zveřejnění článku.
Není to poprve co takové věci v diskuzi zmiňujeme, ale co čekat od článku který píše AI.... Jen hrubý výcuc z nějakého fóra bez detailů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když byl ten článek napsaný, uběhly 4 hodiny po té zprávě.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mimo jiné, diskutovat a kritizovat je fajn, ale tohle dělání z někoho AI, to je doopravdy trapné a už moc cyklické. Prosím přijďte s něčím novým :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se jestli se vás to nějak dotklo, ale některé články jsou opravdu jako bych požádal Copilota aby mi udělá výtah z článku nebo fóra a pak jsem to jen překopírovala zde a publikoval.

Typicky se to projevuje na věcech kterým autor nerozumí a neví že správná formulace zní jinak a prostě jen překopíruje něco co mu vygeneroval AI nebo překladač.
Na tom je pak poznat jestli články skutečně píše člověk nebo někdo (troufám si říct...)"něco" jiného.

Nejsem sám kdo toto vnímá podobně
https://cdr.cz/clanek/teleskop-jamese-webba-odhalil-zahadne-planety-putu...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to řekne, když se napíše článek, a za pár hodin už je součástí všemožných tréninků, AI se trénuje právě za pomocí rss feedů apod. syndikačních shromaždišť článků, odkud z nich aktualizuje ty data. Před dvěma roky ještě klasické GPT nevědělo ani o válce na blízkém východě, apod. teď ty data aktualizuje po pár hodinách, viz. ten Copilot třeba, který je extrémně dravý v trénování, jelikož prostě Microsoft soutěží mezi šampióny. Na to se dá v dnešní době horko těžko odvolávat, jazykové modely překládají průběžně články ze zahraničí a pak je spojují s daty těch, které jsou třeba vydávané v německých i českých magazínech. Také můžeme vidět to, že umělá inteligence vymýšlí často nesmysly. A to není nahrávka na smeč, aby mohl někdo zase toto obracet proti redaktorovi, o kterém se šíří lži a hlouposti viz. to s tou AI. Když se na ten styl "odhalování" podrobněji zaměříte, můžete vidět, že spousta lidí, kteří chodí do diskuzí, už třeba i několik let, hromadně útočit na některé redaktory, jsou prostě trollové. A trollové chtějí provokovat lidi a vyvolávat v diskuzi chaos, který ji zvrátí mimo kurz tématu toho článku. Když se někdo někomu doslova chodí jen vysmívat, ponižovat v diskuzi a je to doopravdy několik let v kuse, nemůže to být seriózní člověk. Seriózní člověk diskutuje, kritizuje chyby, ovšem troll poštvává lidi proti jiným lidem, aby mohl prostě škodit, nikoliv napomáhat ke zlepšení obsahu. A pak tvrdí, že nemůžou přestat a tu situaci příliš zlehčují, což je úplný protiklad toho, co se snaží vlastně sdělovat; tedy že je nějaký redaktor špatný. Proto znovu a opakovaně, jako vždy, říkám. Normální, věčná diskuse k tématu, kritika nedostatků, v pořádku. Využívání to k tomu, abychom z redaktorů dělali umělou inteligenci, nebo komolili realitu a manipulovali další diskutující s tímto zabarvením, není moc dobré.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Připomíná mi to případ, kdy kolegovi "kamarádi" přidali do motorového prostoru jeho fungl nového automobilu nějakou matku. Ta tam za jízdy samozřejmě dělala rámus jak drnčela o plechovou karoserii. Když ji konečně našel, tak potom dost dloho nemoh v noci spát a hledal odkud upadla... :0)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.