CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zahraniční společnosti v Rusku budou podléhat nové dani

Myslím, že by stálo za to ujasnit autorovo nepochopení ohledně cenzury.
Politická cenzura se nutně neprezentuje jako politická.
Stačí dát někomu právo umlčet ostatním a současně zkomplikovat obranu v případě zneužití. Pokud umlčený člověk nemůže rychle a dostupně dokázat, že je to neoprávněné, je efektivně umlčen. A zrovna boj proti teroristům a ochrana dětí jsou oblíbená metoda, jak se to dělá. Navíc to znamená, že každý kdo odporuje může být označen za pedofila/teroristu a snadno umlčen.

Situace jako tato znamená:
Mocní/vláda mohou umlčet koho chtějí.
Zodpovědní zaměstnanci mohou umlčet koho chtějí. (klasická likvidace souseda)
A samozřejmé požadování úplatku a pod pohrůžkou umlčení.

A navíc, do podobných pozic síly se rádi stahují psychouši, sadisti a mstiví cvoci.

Obrana před zneužitím je klíčová u každého pravidla a zákonu. Pokud myslíte, že když je něco napsané, lidé to budou dodržovat správně a svědomitě, podívejte se třeba jak lidi dodržují pravidla silničního provozu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

hezky napsáno. To se dá podepsat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, kolikrát si kladu otázku, který zákon je více porušován, zda zákon o provozu na pozemních komunikacích, nebo autorský zákon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je výborná otázka. Trochu OT: Já se zase často zamýšlím nad tím, co by se stalo, pokud by se veškerá legislativa začala zcela důsledně aplikovat úplně na každého, byť jen třeba na týden. Kolik lidí by najednou přišlo o papíry/platilo jako mourovatí/šlo sedět, přestože normálně jejich chování, které je formálně vzato v rozporu se zákony, nepůsobí žádné škody a nikomu (hmatatelně) neubližuje. Možná by pak i těm méně bystrým - hlavně pak zastáncům různých dalších a dalších represí - leccos došlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rusové se s tím neserou a serou na ostatní, tak to má být. Tady u nás se mluví x let o digitální dani, pak zavolá nějakej prezidentskej hejhula z juesej, že když bude daň, tak to odsereme a tady se z toho poserou... - a je po dani.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně.

Rusové se navíc nebojí dodržování platných zákonů vymáhat - ne jako je to u nás, kde si stejně každý dělá co chce, zákon nezákon, a skoro vždycky mu to projde.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že dodržování zákonů v Rusku se mocných týká jen když se ho chtějí zbavit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ony jsou tyhlety digitální daně obecně zlo, ostatně jako většina daní. Technicky vzato už to nejsou daně, ale výpalné či nástroj výrazného cíleného poškozování určitých nepohodlných subjektů. V momentě, kdy se jedná o daně cílící více na bohaté, jde o otevřenou socanskou zrůdnost.
No, a daně ruské, to je kategorie sama o sobě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna zdanění těch velkých korporátů dle místa tvorby zisku by mi smysl docela dávalo. Kámen úrazu spíš vidím jednak v tom, jak onen daňový základ objektivně měřit (z čeho) a jednak jak to účinně vymáhat. Abychom tady pak neskončili s možností cenzurovat nebo odstřihnout od internetu kohokoliv, koho si státní pařáty zamanou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V ruské praxi je politická opozice označována za cizí agenty a teroristy. Takže ano, jde o politickou cenzuru.
Jak to v Rusku funguje lze ilustrovat na současných "volbách", prostě se znemožní kandidovat všem režimu nebezpečným kandidátům, některé pro jistotu putinův režim kriminalizoval a zavřel, dalším nepohodlným se vytvoří "dvojníci" jmenovci na jiných kandidátkách, etc.
Dále "Ruská federace je pověstná tím, že" je tam korupce řádově na vyšší úrovni a na fungujících společnostech jsou přisátí zprostředkovatelé - nezbytné režijní pijavice s nabídkou na zprostředkování, "kterou nelze odmítnout".

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že západními "demokraty" tolik milovaný Navalnyj se kriminalizoval sám. Zeptejte se u Yves Rocher.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

On ten ruský nacionalista Navalnyj není ani tak milovaný, jako je chápáno, že někdo pro své odlišné politické názory a upozorňování na zkorumpovanost putinova režimu, by neměl být fyzicky likvidovaný nebo bručet v base za účelovku.
Yves Rocher se zeptejte sám, očividně jste jejich stanovisko nezaznamenal nebo neudržel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jejich stanovisko bylo, že na Navalného podali TO a pak se do toho vložila francouzská vláda a najednou změnili své tvrzení. Jenže to už v kontinentálním právu nemá moc velký význam.

Navalný je mimochodem agent BND. A tím myslím opravdu agent, stejně jako je Koudelka agent CIA. Tedy má svého řídícího důstojníka a operační pověření.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemluvte v množném čísle za jiné lidi.
Vaše verze je dohledatelná jen na alternativních dezinformačních webech pro alternativně inteligentní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moje verze je dohledatelná v ruském tisku v té doby. A dokonce i na anglické wikipedii. Samozřejmě se však jedná o dezinformační weby, o tom není pochyb.

Jinak hovno mi nebude říkat, jak mám za koho mluvit. Jasný?!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ruskou věrchuškou vykonstruovaný proces je dohledatelný v ruském dobovém tisku. LOL. Vy jste jak důchodkyně za socialistmu: "Říkali to v televizi, tak to musí být pravda!"
Argumenty dochází, vulgarity přichází.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vulgarity dostáváš za osobní útoky. Kdo s čím zachází, s tím tak schází. Nikdo tě k nim nenutil.

Navalný je zločinec a i když se ti to nehodí do krámu, moc s tím neuděláš. Zpochybňování dobového tisku (do TV se to tehdy ještě nedostalo, protože Navalný byl v té době ještě úplná nula) je sice vaše klasika, jenže to pak můžeš zpochybnit všechno, u čeho jsi nebyl. Prostě tvůj hrdina je lump. A to, že bojuje proti jiným lumpům, jako je Putin a spol. ze něho dobráka nedělá.

Ostatně jak myslíš, že se stal agentem BND? Ta změna názoru vedení YRV a následná politická podpora nebyla zadarmo. Vem si, co si musel na rozkaz vytrpět - nechat se něčím otrávit (i když to moc neriskoval, protože v BND nejsou čučkaři a dali mu něco, co mu neublížilo) a pak se jel nechat zatknout a uvěznit do Ruska a to už mu trvalé následky hrozí, protože si na něm ruská justiční mafie smlsne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde byly ty osobní útoky? Nebo že by se potrefená husa poznala v charakteristice dezinforamčních webů?
Mimo RF Navalnyj uspěl s žalobou na nespravedlivý proces vykonstruovaný zločineckým režimem vedeným zločincem Putinem.
Ruský nacionalista není můj hrdina, ale neměl by být fyzicky likvidován ani kriminalizován od kremelské mafie.
DGN pacienta Tomáše Čermáka: prostoduchý ulhaný mýtoman důvěrující alternativním informacím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navalný fakt není režimu nebezpečný. To jsou komunisté a těm znemožněno kandidovat nebylo.

Institut zahraničního agenta okopčili od Američanů a je to proti americké verzi dost soft verze. Kupříkladu, "neziskovky" mohou v Rusku fungovat a zasahovat do politického života, pokud si nechají nálepku "zahraniční agent", v SSA toto nelze, zahraniční agenti mohou být pouze jednotlivci a NESMÍ zasahovat do politiky ani jako lobbisté. Na to dojela například Butinová. Kterou rok mučili, aby se jim doznala, co neudělala (ona lobovala za zbraně, amigos ji donutili přiznat se k lobování za Trumpa).

Jinak v Rusku je korupce vyšší než je běžná v západní evropě, hlavně v Ruských perifériích. Stejně je tomu v SSA (podívej se do malých obcí, tam je soudce, starosta, prokurátor a fízlové jedna propojená mafie u které musíš podrbat, pokud něco chceš).

Jinak současné volby ilustrují to, že to je obrovská země, která má extrémně transparentní systém hlasování a díky tomu se mohou objevovat desítky flagrantních porušení na twitteru, něco, co se děje běžně u nás, ale o tom nevíme, protože nemáme ani zdaleka takovou veřejnou kontrolu nad volebními místnostmi jako Rusové.
Mimochodem, desítky porušení v zemi, kde je něco kolem miliónu volebních okrsků.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Žijete v nějaké jiné realitě.
Rusáci ani neumí od Američanů kopírovat. V USA se za zahraničního agenta musí označovat pouze organizace nebo jednotlivci, které prokazatelně jednají a lobují ve prospěch zahraniční vlády (např. RT alias Sputnik), aby při jednání s nimi měli politici přehled s kým jednají. V RF se za zahraniční agenty musí označovat všechny organizace, které přijaly financování ze zahraničí, bez ohledu na to co dělají.
Místo omílání rusácké propagandy, adorování putinova režimu a zpochybňování ostatních, se můžete někdy osobně přihlásit do naší volební komise, abyste viděl na vlastní oči, jaká je kontrola mezi volebními komisaři navzájem i při těch mizerných náhradách a dvou dnech naprosté nudy. Obdobně v USA nejsou volební komise jednobarevné. A jenom retardi jako Trump a jeho nohsledové se domnívají, že je možné propašovat do hlasování pytle lístků nebo falšovat korespondenční hlasování.
A asi si sedíte na očích nebo na mozku: V Rusku jsou hlášeny tisíce porušení volebního zákona.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozřejmě od debila jsem ani nic jiného neočekával. Nicméně mám pro tebe překvapení, ve volební komisi jsem byl a vyvolal jsem tam takové tóčo, když chtěli zakamuflovat, že počítali ANO lístky dvakrát, že mě letos již nepozvali. Dodnes nevím, jestli to udělali omylem nebo s úmyslem, v každém případě se zmrdi podvolili, až když jsem vytočil fízly. V každém případě v menších obcích to je u volebních komisí jako u soudu, železnou rukou tam vládne předseda( kterému sekunduje místopředseda a zapisovatel) a zbytek tam je jen kompars co si nedovolí hlasovat proti nim, bo příště už nedostanou pozvánku a přijdou o almužnu se svačinou. Měl by jsi to někdy jít zkusit, otevřelo by ti to oči. I když tobě by asi neotevřelo oči, ani kdyby se ještírci přiznali přímo tobě do očí ;-)

Mimochodem dolož ty tisíce. Jinak jsi jen ulhaná mluvka (což samozřejmě jsi :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle popisu a generalizace události na "menší obce" pochybuji o tom, že to byla realita, protože členy do volebních komisí delegují jednotlivé strany, včetně opozičních nebo mimo zastupitelstvo, takže se tam může přihlásit téměř kdokoliv, kdo je gramotný a není retardovaný. Žádné pozvánky se nerozesílají.
https://www.mvcr.cz/clanek/stanoviska-k-volbam-obce-clenstvi-v-okrskove-...
Dále: předseda má být losován ze zájemců. etc. viz zákon č. 491/2001 Sb.
Shrnuto, sám jste to, čím mě nazýváte.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Njn, nikdy jsi tam nebyl, ale víš moc dobře, jak to tam chodí. Klasika.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opoziční zastupitelé na sebe na malých obcích podávají trestní oznámení na PČR kvůli "pěti švestkám" a v nějaké volební komisi měli chtít započítat hlasy ANO dvakrát?! A opoziční zástupci se na to dívali, ale vy jste hrdinně zasáhl! Stejná blbost jako trumpovo tvrtzení, že demokrati zfalšovali volby. To by museli udělat republikánům udělat přímo před nosem.
Právěže jsem dvakrát v okrskové volební komisi byl, proto moc dobře vím, že to co popisujete je mýtomanský nesmysl.
Mimochodem: Doložte alternativní informaci, že "v zemi, kde je něco kolem miliónu volebních okrsků." .. to by znamenalo 1 volební okrsek na cca 140 obyvatel včetně dětí a občanů bez volebního práva.
Jak probíhaly volby v RF popisují média: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ruske-parlamentni-federalni-volby-pr...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že demokrati opravdu volby zfalšovali - dnes žádný rozumný stát nechce korespondenční hlasování, hádejte proč?

Soudy v několika státech už na tom makají, tentokrát na žalobách, podložených důkazy.

Osobně je mi jedno, který z těch dvou má být presidentem, tam si člověk vybere ještě hůř, než tady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomen, ze pozadovat tam u voleb doklady je rasismus. Ale pozadovat ockovaci pas je nezbytnost. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedna paní povídala. Podle toho co jsem četl na jaře, soudy v USA už zamítly přes cca 60 žalob trumpových právníků pro nedostatek předložených důkazů, uznaly cca 2 žaloby pro procesní chyby průběhu voleb, které neměly vliv na výsledek voleb.
Uvědomte si konečně, že volební komise tvoří i zástupci ostatních stran! V USA tedy včetně republikánů a to nejenom na místní úrovni, ale i na státní.
Je fakt komedie, když šiřitelé podobných nerozumů o volbách, hovoří o "rozumných státech".
Místo omílání nesmyslů můžete otestovat volební procedury osobně: Registrujte se pro volení mimo svůj okrsek. Je to proces, který je obdobný registraci pro korespondenční hlasování v USA. Je nutné se dostavit osobně s doklady, na základě čehož jsou vydány potřebné náležitosti pro volení mimo domovský volební okrsek (korespondenční hlasování) a bylo provedeno zneplatnění u místní volební komise, aby nešlo volit dvakrát. Jenom důvěřiví naivkové se domnívají, že to není ošetřené. Ve volebních komisích se provádí kontrolní součty počtů orazítkovaných obálek, vydaných obálek, obálek v urně, platných hlasů, hlasů pro strany, predefenční hlasy, ... . Každý si počty hlasů po jednotlivých volebních okrscích může ověřit na webu ČSÚ. Což členové okrskových volebních komisí dělávají.

No a jak probíhaly ruské volby podle ruských datových analytiků?
"Ruští datoví experti odhadují, že prokremelské straně Jednotné Rusko byly při volbách do Státní dumy z minulého týdne připočteny miliony falešných hlasů, uvádí internetový list The Moscow Times.
...
Fyzik Sergej Špilkin, který je znám analýzami volebních dat zaměřenými na podvody, odhadl, že Jednotnému Rusku odevzdalo ve skutečnosti hlas pouze 31 až 33 procent voličů, a ne téměř polovina, jak tvrdí ústřední volební komise. Skutečná volební účast podle něj byla pravděpodobně 38 procent, tady citelně nižší, než uváděných 52 procent. To by znamenalo, že asi 14 milionů hlasů pro Jednotné Rusko bylo nepravých."
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ruska-volebni-komise-secetla-100-proce...

Pro letošní ruské parlamentní volby Moskva omezila počet pozorovatelů OBSE z obvyklých 500 pozorovatelů na 60 údajně z coronavirového důvodu. Kvůli této marginalizaci pozorovatelské mise na úroveň stafáže byla pozorovatelská mise poprvé od roku 1993 zrušena. Inu v Rusku potřebovali soudruzi-mafiáni "klid na práci".
https://denikn.cz/minuta/678675/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.