CDR.cz - Vybráno z IT

Zaklínač 3 dostane zdarma HDR i raytracing a míří na konzole nové generace

The Witcher 3 Wild Hunt Main
Některé z nejpopulárnějších her současné generace se stále snaží udržet naživu i pro neúprosně se blížící PlayStation 5 a Xbox Series X. Jednou z prvních takových bylo GTA V, a nyní se je rozhodla následovat hra mnohem novější – Zaklínač 3.

Společnost CD Project Red nečekaně před pár dny oznámila, že pracují na upravené verzi třetího dílu nejoceňovanějšího akčního RPG. Součástí nového grafického kabátku má být zejména přidání ray-tracingu, a to nejen pro zmíněné nadcházející konzole, ale i pro hráče na PC.

Kromě této technologické vychytávky prý můžeme počítat i s HDR režimem a samozřejmostí je i výrazné zrychlení načítacích obrazovek na konzolích nové generace disponujícími speciálně upravenými SSD. Většinou se podobné změny dotýkají pouze kompletních edic, zde jsme však byli ujištěni, že se počítá s vylepšením pro všechny verze, včetně základní hry.

Přestože se navíc na novou generaci bude prodávat samostatně, dostane každý současný vlastník třetího Zaklínače upgrade zdarma – stačí mít hru zakoupenou na PC, PS4 nebo Xbox One. Pokud tak čirou náhodou někdo z vás ještě na tuhle legendu nenarazil, nejspíše máte poslední možnost si ji zakoupit za velmi pěknou cenu a užít si posléze i onu vylepšenou verzi.

Nejspíše tak na chvíli odzvonilo náročným grafickým módům, skrze něž si spousta hráčů dnes již pět let starou hru trošku zkrášlovala. Naneštěstí jsme se zatím nedočkali žádné videoukázky, ale určitě se v následujících týdnech polští vývojáři s něčím pochlubí.

Tagy: 

Diskuse ke článku Zaklínač 3 dostane zdarma HDR i raytracing a míří na konzole nové generace

Žádné komentáře.