CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zásilkovna připravuje výdejní boxy po celé ČR, napájené budou solárními panely

Super služba! Jednou jsem vyzkoušel doručení s dobírkou - pohodlné placení přes aplikaci, vyzvednutí v místním alza boxu poblíž, žádné fronty ani papírování, doručení v řádu hodin.

Už nikdy česká pošta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zásilkovna je docela ok, nechávám si jimi věci posílat na blízké výdejní místo.

Ale vadí mi, že s nimi nelze spolupracovat bez matlací placky. K čemu vlastně využívají mobil při odesílání? Používají kameru ke čtení QR kódu, nebo něco takového? Nebo by to šlo naklikat v prohlížeči na PC?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Se Zásilkovnou mám zatím dobré zkušenosti a ta možnost posílat přes ně balíky mi přijde super. Ovšem nemít pro tohle webové rozhraní a trvat na nějaké pochybné aplikaci je neskutečná hovadina - holt jakýsi podivný trend dnešní doby.

Psal jsem jim kdysi ohledně toho na podporu, ale dle odpovědi to nevypadalo, že by snad někdy meli v úmyslu to nějak měnit. Podobné to je u těch výdejních automatů - nevím, proč by nešlo si schránku odemknout třeba přes SMS (pokud příjemce SMS může zjistit, kdy byla odeslaná - aby se kvůli chybě schránka neodemkla třeba po půl hodině vinou zpožděného doručení).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi to prijde znacne neprofesionalni, nemit webove rozhrani, ktere bude fungovat temer vsude a misto toho jen matlaci nesmysl.
Jinak s tim nadavanim na Ceskou postu bych byl opatrny, treba ja ziju v miste kde je podstatne spolehlivejsi nez vsechny mozne dopravni firmy, byt zrovna se zasilkovnou jsem zatim problem nemel, tedy krome toho ze ji spousta eshopu nepodporuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tou nepodporou v e-shopech máš pravdu, jinak s ČP to je řekl bych - jak kdy, jak kde. Někdo má s ní dobré zkušenosti, někdo špatné, u mě tak napůl. Minimálně ale co se týká rychlosti vydání zásilky, tak se to nedá rovnat, na druhou stranu uznávám, že jedna výdejna Zásilkovny a jedna pobočka ČP jsou taky nesrovnatelné co se týká počtu vydaných balíků denně :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně proto ( bohužel ! ) zásilkovnu nepoužívám na odesílání zásilek, nemám totiž smartphone. A jestli bude smartphone nutný i při přijímání zásilek, nebudu moct zásilkovnu už používat vůbec..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Používám Zásilkovnu už poměrně dlouho, jelikož výdejnu máme půl kiláku od bytu, a doručení tam je vždy levnější, než poštou. Zatím jsem nikdy neměl problém, přijdu, řeknu kód, dostanu balíček a jdu. Většinou tam strávím tak minutu dvě. Tenhle box vypadá zajímavě, nicméně jsem zvědav, jak dlouho bude trvat, než se dostane do hledáčku vandalů. Nejen kvůli ničení, ale i kvůli vykradení uložených zásilek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno nevím, podle mě tyhle Zásilkaboxy budou dost riziková záležitost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sikovna sluzba konecne to nekoho napadlo, krome Alzaboxu. Zvlaste to aby pres ten box slo i odeslat zasilku je fakt potreba a az se to rozsiri posta to muze zabalit. Alzaboxy jsou taky super, jeste by mohli udelat nejake odesilani reklamaci a vraceni zbozi pres ten box a nebude to mit chybu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A reklamní kampaň trvající už 3 měsíce pokračuje na CDR. Proč to není jasně označeno jako PR článek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po par dnech cekani a omluvach jsem musel udelat duplicitni objednavku a vyzvedaval uz radeji osobne. Jeste ted cekam na vraceni penez, zasilka se bohuzel ztratila. Nedoporucuju. Boxy asi nejsou spatnej napad, ale v podani zasilkovny je to tragedie, nemaji vubec prehled o tom kde zasilka je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kez by timhle konecne sundali ceskou postu - odesilani zasilek i do zahranici!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.