CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zaujalo nás: Čekají nás kontaktní čočky s displejem jako nástupce Google Glass

Jako uzivatel kontaktnich cocek jsem na ne hodne zvedavy. Elektronika v cocce v podstate nesmi generovat teplo, nesmi byt toxicka a chemicky nestabilni, nesmi nijak ovlivnovat pruznost cocky a musi fungovat v prostredi slaneho roztoku a byt vyrobena z materialu co absorbuje neco mezi 30 a 60% vody.

Jo a jeste to vsechno musi byt hodne levne, protoze cocky z hygienickych duvodu vydrzi jen 30 dnu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A (mikro)optika na té čočce musí být schopna promítat obraz do vhodné vzdálenosti.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Úplně vidím ten rozhovor... "Kde máš brejle?" - "Nosím teď čočky" - "Aha, koukám, že ti něco spadlo do oka. To je asi řasa..." - "Néééé, to je drátek k baterkám..." :-D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Toto je již pouhý krůček k tomu, abychom se dočkali kontaktních čoček, které budou fungovat na bázi Google Glass" ... ikdyz GG byl propadak, tak v kontrastu s cockou, co bude merit cukr a patrne jen nejakou skvrnou uzivatele upozorni, tak to je hodne odvazne tvrzeni:o) Celkove to je ale stejne postavena kravina jak GG ......osklive bryle, ktere se rozhodne nehodi nekde navenek (jak gugl prezentoval), navic clovek musi vyklanet oko, proste po vsech stranach zcela neergonomicke ...... ale tak kdyz to cloveka omrzi, tak to sunda, nanda, sunda, nanda ...... ale co cocky? To je vskutku bizardni predstava. A hadam, ze ani gugl nema tyhle ambice (pokud jsou trosku soudni a trosku se poucili) a jde jen o bujnou fantazii autora tohoto clanku.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zakladni problem s google glass byl ze primarni pouziti - tedy pripomenuti kdoze je ten clovek na ktereho se divam - zakazali advokati pro soukromi s logickou namitkou, ze tuto informaci se krome nositele bryli dozvi i google.

Verim, ze i v google jsou lidi s bujnou fantazii. Ale nemyslim, ze by jim na to tentokrat dali penize.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak na GG nic nezakazali ....... jenom z toho bolely oci a lidi na ulici s tim vypadali jak curaci .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.