CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k S Google Glass se můžete stát ostrostřelcem a efektivně střílet i za roh

Čo tak si odpustiť bulvarizáciu nadpisov? Mne osobne vadia na inak fajn serveri zavádzajúce nadpisy. Pretože strieľať "za roh" sa zrazu v článku mení na "spoza rohu" čo už evokuje úplne iný význam

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Obdoba už existovala v roce 2005-2007 v rámci projektu CZ ARMY Voják 21 stol. S tím rozdílem, že oční LCD mělo rozlišení jen XGA (čip tuším od Japonské firmy eMagin) a bylo promítáno na poloprůsvitný okulár, kde se "promítaly" různé informace.. Obraz či průsvitky se promítaly přímo do celého zorného pole oka. Spojení na zbraň bylo drátové - což je samozřejmě výhodnější kvůli odhalení vlivem vyzařování wireless signálu. PC byl v té době použti AMD Geode 800LX. (nic méně "žravého" a schopného nebylo - tato řídící jednotka byla spojena s přilbou, kde byla vysoce citlivá kamera, bohužel vcelku těžká. PC mělo být ukryto v páteřovém chrániči - nicméně se tak nestalo, tak to bylo celé trochu neohrabané, --- poplatné tehdejší době). Tam kde to bylo potencionálně možné bylo i využito wireless sgnálu tuším na 900MHz, pro přenos obrazu od každého vojáka směrem k velícímu stanovišti a od dronu, který pozoroval bojovou scénu z výšky. Dron všem vojákům rozesílal komprimované video a mapoval terén a spojoval vojáky kteří se dostali mimo dosah. Na okuláru si vojáci mohli zobrazovat vzájemně to co viděli, mapy s pozicemi cílů a pozicemi vlastního družstva, dále pak zbraň, zdravotní stavy (tehdy pouze tep.) atp. Google nemá nic nového a nic převratného pouze oprášil starou technologii a díky výkonu dnešních mobilních CPU má možnosti, které v roce 2005-2007 nebyly. Podobně je to i s "Oculus"... Vše je jen o dostatečných finančních prostředcích a dostupných technologiich - pak je možné cokoliv. Dnes by projekt V21 vypadal úplně jinak a samozřejmě by byl mnohem dál než brýle od google. :o) Český V21 ve své době obdržel na přehlídce Future Solider 2.místo za firmou SAGEM i když jako jediný byl plně funkční... Dnešní možnosti jsou úplně jinde, tedy pokud pomineme snímače obrazu v kamerách (tam se zas tak velká revoluce neudála s ohledem na velikost a citlivost buňky) - velkým přínosem snad budou grafénové snímače.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

"Google nemá nic nového a nic převratného pouze oprášil starou technologii..."

Jenom drobná technická poznámka - všiml jste si, že Google s tímhle projektem uvedené zbrojovky nemá vůbec nic společného (kromě toho, že jeho HW daná firma použila jako COTS řešení)?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nic nove, http://www.cornershot.com/ + zobrazovanie na Google glass ci HUD namiesto na LCD na zbrani.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že mnohem důležitější je zde ten balistický počítač. ;-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

...coz minimalne 12 lidi nepochopilo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.