CDR.cz - Vybráno z IT

Zelené koloběžky Lime mají ve Švýcarsku utrum, závady poranily několik zákazníků

Společnost Lime čelí dalšímu z řady obvinění. Ve švýcarském Curychu nyní zelenou koloběžku nepotkáte. Kvůli technickým a bezpečnostním závadám došlo ke zranění několika zákazníků. Jako kompenzaci dostali 15 minut jízdy zdarma.

Společnost Lime, která provozovatelem zelených koloběžek, o které můžete zakopnout i v Praze na každém rohu, čelí řadě stížností a problémů po celém světě. Poslední problém se objevil ve Švýcarsku, kde způsobila technická závada na koloběžkách i řadu nepříjemných zranění.

Lime mám nyní po celém Curychu pozastavenou činnost, takže turisté i Švýcaři si musejí nechat zajít chuť. Při jízdě se několik koloběžek znenadání zastavilo nebo přímo zaseklo, následkem čehož došlo k četným pádům a poraněním. Nešla prý o ohrožení na životě, ale „pouze“ o zlomeniny v lokti nebo vymknutá ramena.

Společnost Lime uveřejnila své sdělení, že pozastavení činnosti je pouze dočasné. Potrvá totiž jen po dobu nezbytné série bezpečnostních a technických kontrol koloběžek. Poté chce svůj provoz opět obnovit. 

Všem obětem těchto nebezpečných koloběžek nabídla společnost Lime 15 minut jízda zdarma. Podle některých názorů se jedná o nedostatečnou kompenzaci za zlomeninu. Zelené koloběžky se po celé Evropě šíří velkou rychlostí, ale stejně rychle přibývají i stížnosti na bezpečnost na chodnících a neurvalé chování jezdců. Na Praze 2 pak platí absolutní zákaz provozu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Zelené koloběžky Lime mají ve Švýcarsku utrum, závady poranily několik zákazníků

Pondělí, 14 Leden 2019 - 17:00 | Tosuja | Na vsechno neni treba zakon, radu veci muze resit...
Pondělí, 14 Leden 2019 - 13:19 | copperx | mně by zajímalo podel jakého zakona praha dvě...

Zobrazit diskusi