CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zemřel duchovní otec zkratek CTRL+C, CTRL+V a CTRL+X

To je zvláštní, ale já celej život používám CTRL+Insert a SHIFT+Insert.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To může být dobrá volba pro leváka. V pravé ruce držím myš, když si označím kus textu a chci ho někam přesunout nebo zkopírovat, tak jsou tyhle zkratky s Insertem úplně na pikatchu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No já když píšu, tak myš nedržím, text označím CTRL+SHIFT+šipka do strany a pak CTRL+Insert a SHIFT+Insert.
A když to označím myší, tak to udělám levačkou, palec na CTRL, prostředník na Insert.
Ovšem opravdu netuším, jak dlouho to používám, nejspíš od Windows 3.1, DOSové programy to měli dost různě.
A mačkat CTRL+C/V, to mi přijde strašně krkolomný :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za připomenutí starých dobrých časů, kdy žádné Ctrl-C ještě nebylo. A hlavně je fajn, že tyhle zkratky pořád fungují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když si označím kus textu a chci ho někam přesunout nebo zkopírovat, tak prostě použiju prostřední tlačítko myši a je to. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co si pamatuji, tak když přišli CTRL+C, X, V , tak to byly ještě funkce. Funkcionalitami se to stalo až v poslední době...
Snad si někdo přečte prostřednictvím svého počítačismu s monitorismem, pokud zrovna nebude stavět architekturu a slova počítač, monitor a architektura budou málo moderní...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ale bez jeho nápadu si dnes neumíme představit život. Byl totiž duchovním otcem nejpoužívanější zkratky CTRL+C, CTRL+V a CTRL+X."

Já si spíš neumím představit život bez META-W, CTRL-W a CTRL-Y. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:o) já si fakt neumím představit že čtu špatnej článek a nefunguje ctr+w :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když si vezmu kolik je na takové klasické klávesnici podivných tlačítek, včetně třeba printscreenu, různých F1-F12, tak by se dnes možná daleko víc hodilo spešl tlačítko copy a spešl tlačítko paste. Což naštěstí dnes lze i u vlastní klávesnice realizovat, teď jen kam je nelíp umístit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že v historii, už se našel výrobce Chicony (případně se omlouvám pamětníkům) , který tyto hw tlačítka s těmito možnostmi nabízel umístěné v levé boční části umístěné nad sebou (programovatelná 3 tlačítka). Pokud si matně vzpomínám problém byla společná velikost tvar (ovál) i barva tlačítek což znemožňovalo jednoduché intuitivní užití a tím pádem stejně častěji vyhrálo použití tradičního dvojhmatu. Ale souhlas, že dnes v době, kdy lze za pomoci sw třetích stran namapovat jakekoliv tlačítko ať na klávesnici, tak na myši včetně po sobě jdoucích příkazů. Si dovolím tvrdit, že to výrobce dost nechává chladnýma (oni nepotřebují vymýšlet složité konstrukce, které nikdo nezaplatí) . Jen škoda, že se nějak v poslední době vytratily z očí podsvícené klávesnice s více programovalnými tlačidly včetně vyvedených plnohodnotných USB portů (vzpomínka na původní logitech). Omlouvám se diskutujícím za hrubky případné češtinářské selhání, protože příspěvek tvořím na dokonalém čínském tlf s google znalostí čj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.