CDR.cz - Vybráno z IT

Zemřel Stan Lee, otec Marvelu a autor nejznámějších komiksových postav

Stan Lee, autor superhrdinských komiksů jako Spider-Man, Doctor Strange, Ant-Man, Iron Man, Thor, Hulk a dalších zastupitelů Avengers, zemřel ve věku 95 let. Z lékařského hlediska trpěl mnoha vleklými onemocněními. Na jeho zhoršující se stav v posledním roce pak měl vliv žal po ztrátě milované ženy.

Stan Lee, otec mnoha slavných komiksových hrdinů, zemřel 12.listopadu ve věku 95 let. Jeho jmény je navždy spojeny se superhrdiny, které nyní každoročně vídáme na filmových plátnech pod taktovkou Marvelu. Posledních pár měsíců svého života ho velice zužovaly nemalé zdravotní problémy. Měl problémy se zrakem, který pomalu ztrácel, dále trpěl silným zápalem plic a srdečními obtížemi. Jeho vysoký věk a staré tělo takové množství zdravotních komplikací zkrátka již neuneslo.

Zdravotní stav Stana se držel na dobré úrovni až do loňského roku, kdy mu ve věku 95 let zemřela manželka. Od této tragédie se začal zhoršovat i Stanův zdravotní stav. Psychický stav po této nešťastné události měl tedy silný vliv na jeho celkové zdraví. 

Zprávu o jeho smrti potvrdila i jeho dcera, která prohlásila se slzami v očích: „Můj otec miloval všechny své fanoušky. Byl ten nejúžasnější a nejslušnější muž.“ Přesná příčina úmrtí není prozatím známa. Podle dostupných informací však Stana odvezla v pondělí do nemocnice Cedars-Sinai Medical Center rychlá záchranná služba přímo z jeho domu v Hollywood Hills. Ani okamžitý zákrok lékařů nedokázal nešťastnou událost odvrátit.

Stan Lee a jeho kolegové z branže, Steve Ditko (†90) a Jack Kirby (†76), od roku 1961 působili pod aktuálně nejznámějším komiksovým vydavatelstvím Marvel Comics, a ještě předtím pod vydavatelstvím Timely Comics. Stan nemiloval jen klasické komiksy, ale i jejich filmová zpracování. Sám pak byl mezi fanoušky proslulý i díky svým malým výstupům ve všech nových zpracování, včetně Avengers, X-Men či Venom. Svoji tvář stihl před svoji smrtí propůjčit i pro malé cameo v nadcházejícíh Avengers IV. 

Nezbývá nic jiného než prohlásit, že i když není Stan mezi námi, jeho dílo a odkaz bude žít dál.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Zemřel Stan Lee, otec Marvelu a autor nejznámějších komiksových postav

Úterý, 13 Listopad 2018 - 14:27 | Gaunter | Keď počujem jeho meno vždy sa mi vybaví ako sa...

Zobrazit diskusi