CDR.cz - Vybráno z IT

První gameplay z Assassin’s Creed Rogue ukazuje arktické námořní bitvy [GC 2014]

Assassin Creed Rogue Uvodni
Staronový Assassin’s Creed Rogue se nám zatím měl příležitost ukázat jen v CGI traileru, který sice rozpoutal debaty o příběhu nového protagonisty (nebo antagonisty, záleží na úhlu pohledu), ale jinak nic moc neukázal. Ubisoft však svoji chybu dnes napravil.

Pro případ, že vás zaráží název Rogue coby podtitul nového dílu série Assassin’s Creed, doplňte si znalosti v naší zprávě z minulého týdne, kdy Ubisoft odhalil staronový díl, který vyjde exkluzivně na konzole předešlé generace, aby vykompenzoval nevlastníkům next-genu nemožnost hrát Assassin’s Creed Unity, který bude vycházet už jen čistě na Xbox One, PS4 a PC. 

Assassin Creed Rogue 6

Dnes Ubisoft konečně nadělil gameplay ze svého templářsky laděného dílu, a my se tak můžeme konečně pokochat, že… vypadá úplně stejně jako loňský Black Flag. Nic proti pirátům na vlnách, ale leckdo by čekal, že nějaká ta změna se konat bude. 

Evidentně se ale v případě tohoto titulu musíme spokojit čistě s příběhovou linií a jednat s Roguem jako takovým DLC, snad se tak bude tedy pohybovat i cena. Příběhová linie by ale z dosavadních informací měla stát skutečně za to, jelikož bude propojovat poslední dva díly i s nadcházejícím Unity

Propojení je zjevné už v prvním videu, kdy si nelze nevšimnou po Shayově levici stojícího Haythama. Ten sice za celý tento gameplay ani jedinkrát nepromluví, ale můžeme si být alespoň jistí, že zde bude jeho postava zastoupena ne jen v obyčejném cameu. Doufejme, že se mu dostane daleko více prostoru, než v Assassin’s Creed 3. Zároveň ale jeho přítomnost vzbuzuje v čtenářích Assassin’s Creed Forsaken otázky, kam se tato linie vejde v kontrastu s příběhem knihy. 

Ac Forsaken

Námořní bitvy doznaly menších změn. Shayova námořní loď Morrigan má několik nových vychytávek, které by mu Edward mohl závidět. Vybuchující barely byly vyměněny za hořící olej a střílny za jakýsi prototyp kulometu. Arktické prostředí také nabízí využívat ledovce coby úkryt před palbou nebo zdroj různých surovin a místy zamrazené moře lze probít ledoborcem. 

Druhé video se už postupně přesouvá na pevnou zem, kde Shay představuje svůj arzenál zbraní. Největší změnou je zde šestý smysl, který momentálně funguje na principu kotouče známého z multiplayeru předchozích dílů a stejně tak vás brání před asasíny, kteří se vás snaží kradmě vystopovat a zneškodnit. Vaši nepřátelé budou používat stejné schopnosti jako všichni dosavadní protagonisti, od srážení na zem až po zabití z výšky. 

Assassin Creed Rogue 5

Jinak ale veškeré zbylé možnosti námořních bitev, plaveb a soubojů jsou zkrátka mechaniky Black Flagu v bledě modrém, a jedná se tak spíše o atmosféricky laděný díl (vyzkoušet si konflikt z druhé strany), který si ale užijí především fanoušci série. Snad se i tak časem rozhodne Ubisoft převydat tento díl i na zbylé platformy. 

Diskuse ke článku První gameplay z Assassin’s Creed Rogue ukazuje arktické námořní bitvy [GC 2014]

Žádné komentáře.