CDR.cz - Vybráno z IT

Nový titul ze série Baldur's Gate je ve vývoji

Baldurs Gate 02
Na první pohled by se mohlo zdát, že Baldur's Gate, hráči milované oldchoolové RPG, tráví už nějakou chvíli pod drnem. Opak je ale pravdou, spolu s nedávnými rozšířenými edicemi obou dílů Baldur's Gate přichází nyní i úplně nový přídavek do série.

Za hrou bude stát studio Beamdog, které už v minulosti pracovalo na remaku obou Baldur's Gate titulů. Už poměrně delší dobou také kutili jistou hru s pracovním názvem „Adventure Y“. A právě tento titul byl studiem nedávno odhalen jako pokračovatel milované série.

Tvůrci v současné chvíli drží informace velmi na uzdě. Prozatím je potvrzené pouze to, že se nebude jednat o tak dlouho žádaný Baldur's Gate III, nýbrž o spin-off díl, který vyplní mezery mezi oběma předchozími tituly.

Hra pojede na Infinity Engine, oldschoolový systém, který poháněl už původní Baldur's Gate z roku 1998. Více informací, včetně data vydání (a doufejme, že i nějaké ukázky ze hry), máme očekávat někdy na jaře tohoto roku.

Baldurs Gate 01Baldurs Gate 05

Blogový post, který odhaloval Adventure Y, ještě zmiňuje tituly s pracovními názvy Adventure Z, Project: Beartrap a Project: Sharktrap. Beamdog tyto hry zatím ale nechce komentovat, jelikož se necítí připraveni cokoliv odhalovat, a tak to zůstane až do pozdního léta tohoto roku. Sami ale už teď říkají, že to bude „odklon od toho, co tvořili v minulosti“. 

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nový titul ze série Baldur's Gate je ve vývoji

Žádné komentáře.