CDR.cz - Vybráno z IT

Hry, které vám odebírají krev? Zařízení Blood Sport slibovalo revoluční zážitek

Blood Sport Uvodni
Příslušenství s názvem Blood Sport mělo podle Brand & Grotesque přinést revoluci v hraní. Zařízení by reagovalo na vaše neúspěchy ve hře odebíráním krve z vašeho skutečného těla. Jak na tento nápad zareagoval Kickstarter, na kterém byla kampaň vyvěšena?

Ponoření do hry se stává poslední dobou jedním z nejvytouženějších kroků ve vývoji her. Už dnes se objevují první zařízení pro virtuální realitu. Kluci z Brand & Grotesque přišli na Kickstarter požádat o 250 000 kanadských dolarů (přibližně 5 milionů českých korun) se svým novým výtvorem, Blood Sport.

Blood Sport 3Blood Sport 1

Toto zařízení funguje jako běžný nástroj na odběr krve. Vývojáři jej ale poupravili a napojili na ovladač. Píchnete si do žíly jehlu s hadičkou, a umožníte tak průtok krve do vaků. Pomocí kabelu pak propojíte Blood Sport s vaším ovladačem, který za určitých podmínek, v závislosti na hře, vysílá vibrace. Povětšinou se v cílených hrách jedná o situace, kdy vaše postava utrží nějaké zranění, a přijde tak o pár mililitrů (decilitrů, hektolitrů… záleží, co hrajete) krve.

Myšlenka vývojářů spočívá v prožívání těchto situací i v reálném životě. Po zavibrování vašeho gamepadu by se Blood Sport aktivoval a odebral malé množství krve z vašeho těla do vaku. Ztráta krve ve hře vás tedy potrestá odběrem skutečné krve, a vy byste se tak prý měli cítit do hry více ponořeni a lépe ji prožívat. 

Blood Sport 2

Není divu, že kampaň byla na stránkách Kickstarteru velice rychle suspendována. Nutno ovšem zdůraznit, že se za tak krátký stačilo vybrat 3390 kanadských dolarů. Jistě se jedná o zajímavý nápad, ale poměrně drastický a ze zdravotních hledisek snad i nereálný. S trochou nadsázky se zaručeně jedná o zajímavý způsob, jak se nadobro zbavit ve střílečkách všech noobů, ale to odbočujeme. 

Další myšlenka vývojářů představovala darování krve. Kampaň chtěli stihnout do vydání hry Battlefield Hardline, a s pomocí zařízení spustit charitativní hráčské akce v Kanadě. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Hry, které vám odebírají krev? Zařízení Blood Sport slibovalo revoluční zážitek

Středa, 26 Listopad 2014 - 00:11 | George2005 | Kdo zná film Upír z Feratu, příp. jeho předlohu...
Úterý, 25 Listopad 2014 - 18:51 | HKMaly | Zbavili bychom se tak maximalne pitomcu. Jak by...
Úterý, 25 Listopad 2014 - 17:20 | BTJ | A ja uz myslel, ze kickstarter je jenom o uplnych...

Zobrazit diskusi