CDR.cz - Vybráno z IT

Bungie přináší sedmimunutový gameplay z Destiny [E3 2014]

Destiny Main
Vydání konzolového Destiny se kvapem blíží. Jedná se o jednu z několika next-gen verzí, které chtějí stanovit nové herní standardy charakteristické pro novou generaci. Aby nám vývojáři hru více přiblížili, přináší nám okomentovaný sedmiminutový gameplay.

E 3 Special

Krom propracovaných přestřelek, ve kterých Bungie exceluje, se lze dozvědět i drobnosti ohledně integrovaného RPG systému, díky němuž si lze přizpůsobit postavu k obrazu svému. Strážci navíc nebojují pouze v rámci jedné planety, ale cestují mezi jednotlivými objekty, na nichž se nachází i několik lokací určených k průzkumu.

Jason Jones, spoluzakladatel Bungie, zmiňuje i vybudování světa Destiny pro co nejlepší kooperativní zážitek. Hra se přizpůsobuje na základě toho, kolik hráčů zrovna pobíhá úrovní. Postava se však vylepšuje i vybavením, které lze zakoupit nebo nalézt a rozhodně se nejedná jen o pár obleků a pušek. Destiny vychází již na začátku září.


 Původní zpráva (12. červen, 10:31)

Podívejte se na záběry z multiplayerové alfy Destiny

Pro předplatitele PS Plus a majitele konzole PS4 dnes odstartovala alfa verze střílečky Destiny, kterou vyvíjejí původní tvůrci Halo. Zajímá-li vás Destiny a nepatříte mezi těch pár vyvolených, potěší vás uvolněný gameplay z týmového deathmatche.

Video přímo ze hry ukazuje mód team deathmatch, ve kterém se utkává proti sobě 12 hráčů (6v6). Krom zběsilé řežby mezi jednotlivými ostrostřelci dochází i k dobývání území nevelké mapy, za nějž dochází k bodovému ohodnocení týmů. Bungie zde ukazuje své mistrovství v jednoduchém a přitom velmi chytlavém multiplayeru, což již uplatnilo dříve u Halo.

Po technické stránce lze pochválit typické prvky nové generace konzolí, které se pojí s detailnějšími texturami a modely. Kvalitnější částicové efekty se mohou pyšnit četnějším zastoupení v herním prostředí. Samotná mapa disponuje velmi povedeným level-designem, který umožňuje nerušený průběh hutné akce a zároveň poskytuje prostor pro taktizování.


Původní zpráva (10.červen, 17:31)

RPG střílečka Destiny se ukazuje v depresivním traileru

Nový projekt od původních tvůrců značky Halo, studia Bungie, představuje jednu z nejočekávanějších konzolových her této i staré generace. Jedná se o dokonalý mix povedeně střílečky s RPG prvky. Navíc ji vyvíjí banda ostřílených veteránů.

Akční hru Destiny připomíná nový trailer, který naznačuje, že pokud hráč neporazí veškeré čelící nebezpečí, všichni přijdou do záhuby. Typické otřepané klíišé, které v dnešní době vidíme v každém druhém titulu. I tak nemusíme zoufat, protože kvality Bungie spadají do jiné oblasti, i když může titul ve výsledku překvapit skvělou výpravou daného děje.

Tuny munice, stovky zmařených virtuálních životů, kvalitní pocit ze střelby a na konec pořádný multiplayerový zážitek - toť ve zkratce Destiny. Nový trailer to jenom dokazuje a navíc přidává enormní a epické boss fighty.

Na konferenci firmy Sony bylo navíc představeno luxusní balení konzole PlayStation 4 v limitované bílé barvě (včetně ovladače DualShock 4), hry Destiny a třicetidenní voucher na PSN. Pokud si počin od Bungie zákazník předobjedná, získá exkluzivní pozvánku do uzavřené bety, která startuje 17. července. Majitelé účtu PS Plus navíc dostanou možnost vyzkoušet si již od 12. června samotnou alfa verzi.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bungie přináší sedmimunutový gameplay z Destiny [E3 2014]

Středa, 11 Červen 2014 - 18:21 | Jiří Voborský | Pardon, ale je autor titulku k tomuto článku...

Zobrazit diskusi