CDR.cz - Vybráno z IT

Dragon Age: Inquisition v obsahově nabitých deseti minutách gameplaye [E3 2014]

Dragon Age Inquisition
Zpravodajský server IGN při své živém vysílání odhalil deset minut ze hry, které nabídnou hlubší náhled pod příběhovou složku a opět přiblíží soubojový systém.

E 3 Special

Celým videem nás provází vývojáři a doplňují obraz svým komentářem. Dozvídáme se tak mnoho detailů, které by na první pohled nebyly patrné. Gameplay nás přenese do Rudoskalí, oblasti z prvního dílu Origins, můžeme se tedy těšit na opětovnou návštěvu Fereldenu. 

Kvůli novému přístupu k více svobodnějšímu pohybu po mapě bylo zřejmě nutné tuto oblast kompletně předělat, a tak původní lokaci připomíná jen vzdáleně. Dojde opět na souboj s drakem, který jsme v krátké verzi viděli už dříve, tentokrát ale uvidíme alespoň další útoky společníků.

Dragon Age Inquisition 2

Dozvíme se také, jakou roli bude v příběhu Inkvizitor zaujímat při boji s hordami démonů a co bude jeho úkolem v potlačení této hrozby. Ke konci ukázky hrdina konfrontuje v konverzaci tajemného mága a setkáme se s Lelianou z prvního dílu. Těžko říct, do jaké míry jsou zde vyzrazené příběhové střípky spoilery, ale menší obrázek se z nich slepit po zhlédnutí dá. 


Původní zpráva (10. června, 16:06)

Dragon Age: Inquisition představuje partu společníků

V předchozí zprávě jsme psali o traileru, ve kterém jsme se setkali s novými tvářemi. O několik hodin později, na konferenci Electronic Arts, jsme se konečně dočkali odpovědí a dalších několika záběrů.

Blok na téma Dragon Age: Inquisition odstartovala živá hudba na cello, se kterou běžel v pozadí trailer zobrazující některé lokace ze hry. Jen těžko by se daly jen tak od oka přiřadit k oblastem Thedasu, ale lze alespoň pochválit jejich povedený design.

Následně jsme se přesunuli ke klíčové součásti Dragon Age série, taktickým soubojům. Ty byly prezentovány na bossfightu s drakem. Jako první si znalci předešlých dílů jistě všimnou zaměřovacího systému, který je pro tuto značku naprostou novinkou. Toho jsme sice byli v jemné míře svědky už dříve v uniklých záběrech, zde je tento režim však všudypřítomný. Vývojáři slibovali mezník mezi systémem Origins a druhým dílem, přepínání mezi taktickým stylem a realtime řezačkou je tedy nejspíš jejich odpovědí.

Také rozfázování draka na jednotlivé části těla je zajímavé, ale těžko říct, do jaké míry bude takovéto dělení přítomno i v běžných konfliktech. Souboje si každopádně za krásné efekty, bossové fáze a věrné animace zasluhují pochvalu.

Na závěr jsme se dočkali opět traileru, kde jsme se seznámili se společníky. Čeká nás dobrodružství s šedým strážcem Blackwallem, qunarijským tal-vashotem Železným býkem, dále s Cassandrou Pentaghast a Varricem Tethraem (s kterými už jsme se setkali v minulém díle), elfskou lučištnicí Serou, mágským odpadlíkem Solasem a orlesiánským mágem Vivienne. Další společníci prozatím představeni nebyli, ale měli bychom se dočkat ještě několika dalších tváří.


Původní zpráva (9. června, 20:36)

Dragon Age: Inquisition v novém traileru poodkrývá příběh

Vyjma toho, že by logicky měl nový díl Dragon Age navázat na události svých přechůdců, se o příběhu příliš mnoho neví. V každém traileru se postupně odlupují slupky děje, tentokrát se dozvíme něco málo o samotném protagonistovi.

V rámci konference Microsoftu byl vydán nový trailer, ve kterém vídáme, vyjma Cassandry Pentaghast, samé nové tváře. Zatímco v pozadí běží záběry, jejichž význam půjde nejspíš poskládat až s dalšími informace, doprovází nás monolog hlavního hrdiny, který vysvětluje, proč právě okolo něj by se měl příběh točit. 

V několika záběrech si však lze povšimnout detailů a přiřadit je k některým podobnostem z minulých dílů. V jednu chvíli lze vidět v pozadí levitující postavu, která připomíná jednoho ze zástupců tevinterských magisterů, kteří hráli podstatnou roli v obou předešlých dílech.

Důraz na zobrazení několika draků napovídá, že bychom se mohli dočkat četnějších konfliktů s nimi, ať už jde o běžné druhy či o Staré Bohy. Přece jen, co se právě draků týče, žádný Dragon Age příliš svému jménu výrazně nedostál. 

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Diskuse ke článku Dragon Age: Inquisition v obsahově nabitých deseti minutách gameplaye [E3 2014]

Úterý, 10 Červen 2014 - 22:33 | Psycho Mantis | po Dragon Age 2 a Mass Effect 3 jsem už...

Zobrazit diskusi