CDR.cz - Vybráno z IT

České hardcore RPG Dungeons of Aledorn bojuje o přízeň fanoušků na Kickstarteru

Po Kingdom Come: Deliverance od českého studia Warhorse přichází s kůží na trh Kickstarteru další nadějné studio, tuzemští Team21, aby představili své neobvyklé pojetí RPG hry. Měl by se Dan Vávra začít obávat?

Dungeons of Aledorn je titul, který přiznává svou inspiraci ve hrách jako Betrayal at Krondor, Realms of Arcania: Shadows Over Riva, Might & Magic, King's Bounty nebo v sérii Fallout. V jádru se jedná o fantasy RPG kombinující pohled z první osoby a hexovou mapu známou z tahových strategií. Na tu se budeme přepínat v rámci bojového módu tak, aby byla hra přehlednější a v podstatě nenabízela totéž, co desítky jiných.

O příběhu toho zatím mnoho nevíme, zápletka se ale dotkne problematiky nepříjemné invaze orků, kteří se spolčili proti lidské rase. A když už je řeč o rasách, těch bude ve hře celkem sedm, zvolit jim budeme moci některé z šesti povolání. Každé z nich pochopitelně nabídne unikátní vlastnosti a dovednosti.

 

Poslechněte si povídání producenta Daniela Nezmara a podívejte se na první záběry ze hry

Dungeons of Aledorn má vysoké ambice, a těm přizpůsobuje také obsah. Vedle předdefinovaných postav nám hra nabídne možnost si vytvořit zcela vlastní. Ty bude možné pochopitelně postupem času zkušenostně rozvíjet, velké ocenění patří zejména způsobu pojetí variabilního inventáře. 

Veškeré dostupné podrobnosti o hře se dozvíte přímo na Kickstarterovské stránce, kde Team21 žádá o 60 tisíc dolarů. A pokud cítíte nutkání si titul rovnou osahat, můžete si stáhnout tech demo (odkaz směřuje na oficiální .rar soubor).

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku České hardcore RPG Dungeons of Aledorn bojuje o přízeň fanoušků na Kickstarteru

Žádné komentáře.