CDR.cz - Vybráno z IT

Registrace značky Fallout: Shadow of Boston. Kdy se dočkáme nového dílu?

Tématem dne se pro herní scénu stala žádost o registraci značky Fallout: Shadow of Boston. Znamená to tedy, že by mohlo být ve vývoji tolik očekávané pokračování populární ságy?

Fallout je legendou herního průmyslu a modlou pro miliony hráčů na celém světě. Ti na regulérní čtvrtý díl čekají jako na smilování, což je v podstatě stejný případ, jako u společnosti Valve a Half-Life 3. Včera večer svitl plamínek naděje, který ovšem Bethesda bleskově uhasila. Jaký je celý příběh? 

K registraci ochranné známky Fallout: Shadow of Boston bylo zažádáno v Německu, a jako vlastník se v zápisu objevuje právě Bethesda Softworks se sídlem v americkém Rockville, což není mylná informace. Předmětem registrace je běžné označení pro vývoj videoher. 

Samotná Bethesda se ovšem od něčeho podobného distancuje. "Německá ochranná známka je podvod," stojí ve vyjádření společnosti. "Tento krok nepochází z žádné z našich kanceláří," dodávají zástupci firmy. 

Fallout 4

Možné samozřejmě je, že Bethesda prostě zatím nemá zájem nový titul oznamovat a snaží se tvorbu na pokračování Falloutu ututlat. Stejně tak ale může jít skutečně o podvod, jakých se ve světě her v minulosti stalo již několik. 

Víceprezident Bethesdy Pete Hines se nechal na sociálních sítích slyšet, že informace o další hře z dílny tohoto studia nemáme v nebližší době očekávat. Co znamená "v nejbližší době" odmítl v návazné otázce definovat, aby si prý hráči nemohli dělat falešné naděje. 

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Registrace značky Fallout: Shadow of Boston. Kdy se dočkáme nového dílu?

Žádné komentáře.