CDR.cz - Vybráno z IT

Just Cause 3 potvrzeno, Avalanche Studios slibují vydání příští rok

Justcause 3 Main
Také vás už nudí série GTA? Saints Row se nemůžete nabažit, ale pátý díl se nachází v nedohlednu a čtvrtý jste již projeli desetkrát? Pokud ano, tak zbystřete, protože studio Avalanche odhalilo, že pracuje na třetím dílu, dnes už kultovní, série Just Cause.

Just Cause 3 bude hlavním tématem příštího čísla magazínu Game Informer, a proto si tento titul získal ohromnou pozornost i ze strany novinářů. Předchozí dva díly se zasloužily o nevídaný úspěch vzhledem k tomu, že se jednalo o neznámou značku. Dnes se dá říci, že se svou fanouškovskou základnou rovná Saints Row.

O budoucím Just Cause se probublávavalo na internet mnoho neoficiálních odhadů a informací. Nyní je vývojáři velmi jasně rozptýlili. Hra nebude F2P a neobsáhne mikrotransakce, jak se mnozí domnívali, půjde o klasickou krabicovou a digitální verzi. Dle nás se jedná o velmi pozitivní zprávu. Udrží si svůj standard a případný multiplayer se nezvrhne v Pay-To-Win.

Just Cause 3 Leaked 2Just Cause 3 Leaked 4

V novince si hráči užijí dosytosti všeho, co zbožňovali na předchůdcích. Hlavní hrdina opět disponuje hákem, díky němuž se pohybuje po lokacích jako Spider-Man nebo Tarzan. Podrobnosti si zatím tvůrci nechávají pouze pro sebe. 

"Na tuto chíli jsme se těšili již od vydání Just Cause 2... Toto je vyvrcholením dekády open-world her a inovace zároveň. V Just Cause 3 posíláme Rica do nádherného vnitrozemí. Nebude chybět hák, padák, spousta upgradů a zbrusu nový Wingsuit... Just Cause 3 skutečně reprezentuje novou generaci chaotického a zároveň zábavného sandboxu," řekl Christofer Sundberg, zakladatel a CCO Avalanche Studios.

Titul vyjde příští rok pro PC, PlayStation 4 a Xbox One, což zabezpečuje detailní rozlehlý svět s otevřenými možnostmi, tedy alespoň v mohutnější míře než doposud. Ještě pro zajímavost dodáváme, že toto studio zároveň pracuje i na videoherní adaptaci Šíleného Maxe, jehož čtvrtý díl se chystá i na stříbrná plátna.

Líbí se vám podobné sandbox tituly? Také si rádi zařádíte v podobné hře nebo podobné zvrhlosti odsuzujete?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Just Cause 3 potvrzeno, Avalanche Studios slibují vydání příští rok

Čtvrtek, 13 Listopad 2014 - 12:29 | Matouš Radimec | Výborná zpráva. JC2 si občas dám jako relax. FPS...

Zobrazit diskusi