CDR.cz - Vybráno z IT

Podívejte se na uniklé záběry ze zrušeného nástupce Legacy of Kain: Soul Reaver

3306841 Soul Reaver Wallpaper 14457 1
Pamatujete doby, kdy byli upíři cool a netřpytili se na slunci? Doby Legacy of Kain a sympaťáka Raziela? V roce 2012 byly pohřbeny šance na oživení značky díky zrušení vyvíjeného Legacy of Kain: Dead Sun. Nyní se můžeme podívat na rané alfa záběry z oné hry.

Legacy of Kain: Dead Sun měl navazovat na úspěšného Soul Reavera, kterého asi většina z nás má díky GOGu ve své knihovničce pod záložkou "Best of". Následovníka vyvíjela firma Climax Studios pod záštitou giganta Square Enix Europe. Jednalo se o čistě singleplayerovou hru, kterou doplňovala multiplayerová složka s názvem Nosgoth, která se nyní nachází ve stavu bety v podobě plnohodnotného MMO. V roce 2012 Square Enix Europe rozhodl o smetení Dead Sun ze stolu a zaměřil se pouze na multiplayer, který přetrval dodnes.

No a čím se tedy mohlo pyšnit pokračování Soul Reaver, pokud by se jeho ostatky nezahrabaly pod zem? Tvůrci plánovali vytvořit akční third-person akci s otevřeným světem a hack 'n' slash soubojovým systémem. Hlavní hrdina a jeho manželka jsou zavražděni upírem. Muže však samotný upír vytáhne ze spárů smrti, uvězní jeho duši ve svém těle. Vrah mu však neustále našeptává v hlavě jako tajemný rádce.

Pokud jste sledovali žebříčky TOP 10 za rok 2014, tak vám tento koncept jistě připomene loňský hit Middle-Earth: Shadow of Mordor. Po zhlédnutí půlhodinového gameplaye si to budete myslet zcela určitě.

Titulu se však musí nechat jistá nápaditost a originalita. Krom povedeného tamějšího univerza mohlo dojít na velmi květnaté charaktery. Pochvalu si zaslouží i přepínání mezi "světy", které radikálně měnilo ráz krajiny a gameplay (ne jako v Shadow of Mordor). Díky upírským schopnostem vypadala hratelnost daleko dynamičtěji a svěžeji. Nicméně lze vidět mnoho nevychytaných bugů a pádů.

Titul by vyšel nejdříve příští rok, tedy velmi pozdě. V tomto ohledu je možná i lepší, že jej zkartovali. Odkaz Legacy of Kain: Dead Sun však žije dál v podobě MMO Nosgoth, kam přešlo velké množství nápadů ze zrušeného díla.

Jak vy vnímáte sérii Legacy of Kain? Jste rozmrzelí ze zrušení Dead Sun? Plánujete ozkoušení MMO Nosgoth?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Podívejte se na uniklé záběry ze zrušeného nástupce Legacy of Kain: Soul Reaver

Žádné komentáře.