CDR.cz - Vybráno z IT

Revoluce ve hrách. Paradox Interactive oznámil druhý díl RPG Magicka [E3 2014]

Magicka
Švédské vydavatelství Paradox Interactive na E3 přispěchalo s oznámením, které výjimečně nikdo nečekal. Na obrazovky hráčů se totiž dostane druhý díl kultovního RPG Magicka.

E 3 Special

Magicka je titul, který si dělá srandu ze všeho, na co si jen vzpomenete. Včetně sebe samého. O tom už každopádně napovídá i jméno hry, jehož výslovnost neznáme my, ani sami vývojáři. Pokud chcete zažít parodovanou výpravu v neotřelém RPG, střílečce, strategii, adventuře a skoro i závodním simulátoru, pak už zřejmě první díl, včetně nespočtu jeho humorempřekypujících datadisků, máte.

Když tak došlo na oznámení Magicky 2, začali jsme v redakci velkolepě tleskat, zpívat národní švédskou hymnu a tančit zumbu. Následovaly bolestivé křeče bránice v momentě, kdy jsme uzřeli další z velkolepých trailerů, které Paradox prostě umí. O tom se ostatně můžete přesvědčit sami. Video však pouštějte pouze na vlastní riziko.

A teď trochu vážně. Magicka 2 se premiérově a velmi nečekaně prezentovala na konferenci společnosti Sony. A to zejména pro to, že vedle klasické PC platformy, na kterou se předchozí díly soustředily, bude hra dostupná také na konzoli nové generace, tedy PlayStation 4. Datum vydání zatím nebylo stanoveno.

Další éra Magicky poletí na novém enginu a nepochybně připraví půvabně zpracované dějové zvraty. Dočkáme se prý detailnějšího nastavení hry a propracovanějších animací. Stejně jako v minulosti titul nabídne jak singleplayerovou, tak kooperační multiplayerovou složku až pro 4 hráče.

Rozhodně se ale pořádně obrňte, Magicka není vůbec jednoduchá záležitost, ba naopak, definuje slovo hardcore.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Revoluce ve hrách. Paradox Interactive oznámil druhý díl RPG Magicka [E3 2014]

Žádné komentáře.