CDR.cz - Vybráno z IT

Plošinovka Ori and the Blind Forest na konferenci Microsoftu zářila [E3 2014]

Ori
V dnešních večerních hodinách měl důležité slovo na E3 Microsoft se svou prezentací pro média. Jedním z hlavních tahounů se stala i zprvu nenápadná plošinovka Ori and the Blind Forest.

E 3 Special

Už z počátku se hra tvářila jako kombinace trojice úspěšných značek – Rayman, Trine a Limbo. Tvůrci posledního jmenovaného titulu novou IP oznámili také, hříčku Inside. Ori and the Blind Forest má však na svědomí tým z Moon studios, a podle prezentované ukázky evidentně ví, co dělá.

Na konferenci jsme se bohužel nedozvěděli žádné podrobnosti, počítáme však, že do konce E3 se k nám ještě informace nahrnou. Zatím tedy můžeme pouze spekulovat na základě uveřejněného ingame videa.

Hlavní postava v něm bloudila poměrně ponurým, místy však celkem barvitým světem. Cílem vývojářů je evidentně vzbudit v hráči emoce. Tomu dopomáhá i perfektně zvolený hudební podklad, který místy působí poměrně atmosféricky, občas ale i docela úzkostně. A to je dobře, hra na city má rozhodně své silné kouzlo.

Ori and the Blind Forest vyjde na Xbox One, zda se můžeme těšit také na PC verzi, případně kdy, se teprve dozvíme.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Plošinovka Ori and the Blind Forest na konferenci Microsoftu zářila [E3 2014]

Žádné komentáře.