CDR.cz - Vybráno z IT

Příjmy Wildstaru se propadly na pětinu, titul přechází na Free To Play model

Wildstar 05
Za chvíli to bude přesně rok, co měli hráči možnost přivítat Wildstar do nemilosrdného herního pole MMORPG žánru. Jak moc obtížné je prosadit se v této bitvě, poznalo i Wildstar, které je nuceno změnit finanční model.

Pokud máte ambice na vytvoření vlastní MMORPG hry a vaše jméno není World of Warcraft, tak zjistíte, že váš čekají krušné časy. Zažilo je Star Wars: The Old Republic a nevyhnuly se ani Wildstaru, barvitému sci-fi MMORPG od Carbine Studios, jehož příjmy zaznamenaly propad z 25 milionů na pouhých pět.

Wildstar 02Wildstar 03

Titul získával pozitivní ohlasy jak od zkušených hráčů MMORPG, tak i zelenáčů v žánru. Ani to ale nestačilo k tomu, aby zaujal dostatek lidí ochotných platit měsíční poplatky. V dnešní době už je tento finanční model poněkud mrtvý, jak si jistě uvědomilo i The Elder Scrolls Online, které nezachránilo ani dobré jméno.

Wildstar se ve své poslední zoufalé snaze získat nové hráče přesouvá na Free To Play model. Každý, koho dříve odrazovaly měsíční poplatky, si bude moci hru alespoň vyzkoušet. Přechod je plánovaný na podzim, konkrétní den si ovšem zatím v kalendáři zaškrtnout nemůžete. Do té doby pracují vývojáři na novém obsahu, zaměřený už na nový model. 

Původní systém měsíčních poplatků zůstane stále zachován, pokud tedy hráčům vyhovuje, mohou u něho zůstat, platit nadále měsíční předplatné, a být tak odměněni speciální měnou v novém F2P systému. Stejně tak platí pro hráče, kteří tyto poplatky platili před přechodem na nový model.

Wildstar 01Wildstar 04Wildstar 06

Co dodat – za zkoušku nic nedáte (až na případných několik let svého života, pokud vás hra skutečně zaujme). Wildstar rozhodně patří mezi tituly, které mají co nabídnout a sami se ochuzujete, pokud na něj předem zanevřete. 

Nezbývá než doufat, že se vývojáři Free To Play konceptu chopí za správný konec. Přesně v tomto bodě si totiž nejedno MMO už vylámalo zuby. 

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Příjmy Wildstaru se propadly na pětinu, titul přechází na Free To Play model

Pondělí, 1 Červen 2015 - 20:25 | Michal Klacik | Jak jsem napsal, stylizace není hratelnost. Abych...
Pondělí, 1 Červen 2015 - 17:10 | Psycho Mantis | "Osobně sleduji Wildstar od jeho ohlášení na...
Pondělí, 1 Červen 2015 - 16:04 | Michal Klacik | Osobně sleduji Wildstar od jeho ohlášení na...
Pondělí, 1 Červen 2015 - 14:39 | Psycho Mantis | divím se, že to vůbec nějaké fanoušky získalo......
Pondělí, 1 Červen 2015 - 11:04 | Tom | lol tak to je hodně brutální wow klon ani zadarmo...

Zobrazit diskusi