CDR.cz - Vybráno z IT

Nové Rainbow Six: Siege srší neutuchající akcí [E3 2014]

Rainbowsix
Po šesti letech došlo na oznámení nového dílu Rainbow Six, tentokrát s podtitulem Siege. Ten přinese vskutku akční podívanou a multiplayer až pro deset hráčů. Jak se zdá, důležitou roli bude hrát také taktizování.

E 3 Special

Střílečka Tom Clancy's Rainbow Six si odjakživa hrála na boj mezi spravedlností a zločinem a v historii, s ohledem na dobu, v podstatě sklízela úspěch. V roce 2012 došlo na odhalení Rainbow Six: Patriots, později se kolem nich ale začaly zatahovat mračna a zájem o ně téměř vypršel.

V listopadu téhož roku se objevila zpráva, že Patriots zřejmě vyjdou až pro novou generaci konzolí, načež se hra musí od základu překopat. Když se něco takového stane, obvykle to znamená, že vývoj je u konce a titul už světlo světa nikdy nespatří.

V případě Rainbow Six to ovšem neplatí. Dostali sice nové jméno, Rainbow Six: Siege, přesto nakonec v době hardwaru nové generace vychází. Dostupné budou v roce 2015 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na konferenci Ubisoftu na E3 jsme mohli vidět hranou multiplayerovou gameplay ukázku. Ta se sice držela dobře nacvičeného scénáře, přesto však dobře odprezentovala součásti, které hra nabízí.

Ve videu se proti sobě postavl tým teroristů, kteří obsadili dům a zajali rukojmí, a policejní komando, respektive americká zásahová jednotka SWAT. Viděli jsme velkou kooperační akci a využití různých taktických prvků. Vypadá to, že se zatím rozhodně máme na co těšit. Více už ostatně prozadí samotné záběry.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nové Rainbow Six: Siege srší neutuchající akcí [E3 2014]

Žádné komentáře.