CDR.cz - Vybráno z IT

Nově oznámený Sid Meier's Starships přenese Civilizaci hlouběji do vesmíru

Starships Sid Meier 03
Není to ani půl rok, co vyšel poslední vesmírný díl Civilizace, Beyond Earth, a Sid Meier oznamuje svůj nový projekt, který se opět bude zabývat vědeckofantastickou tématikou - Sid Meier's Starships.

Starships je nejnovější tahová strategie od studia Firaxis Games, která umožní hráčům „sestavit planetární federace“ ve snaze zajistit mír v galaxii - v kostce řečeno.

Titul by měl adoptovat i jisté prvky z předchozí Civilizace - znovu se tedy budeme moci pustit do utváření diplomatických styků s cizími frakcemi, rozvíjet nové technologie a intaktní zůstanou i tahové souboje. Těšit se můžeme hlavně na zmíněné bitvy, na ně totiž bude kladen mnohem větší důraz a nabídnou hlubší systém, než na jaký jsme z Civilizací zvyklí. Už jen díky možnosti navrhnout si vlastní podobu vesmírných lodí.

Starships Sid Meier 01Starships Sid Meier 02

Sám Sid Meier okomentoval svoji novou hru následovně: „Když jsem navrhoval Starships, zaujala mě myšlenka další kapitoly v příběhu Civilization: Beyond Earth. Co se stane, až osídlíme novou planetu a postavíme vesmírné lodě, které nás vezmou ke hvězdám? Co by se stalo s našimi ztracenými bratry a sestrami z planety Země? Mým cílem bylo vytvořit hru, která se soustředí na navrhování vesmírných plavidel a souboje ve vesmíru plném mezihvězdného dobrodružství, diplomacie a průzkumu."

Jak už bylo řečeno, Starships se odehrává v univerzu Civilization: Beyond Earth, a tak se plánuje i propojení mezi oběma tituly, které by mělo podle slibů vydavatele vylepšit a rozšířit obě hry. Každou novou kampaň bude doprovázet nová galaxie s dynamicky generovanými bojovými misemi. Titul by měl vyjít na jaře pro PC, Mac a iPad. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nově oznámený Sid Meier's Starships přenese Civilizaci hlouběji do vesmíru

Čtvrtek, 22 Leden 2015 - 01:04 | Bespi | Konkurence Galactic Civilization 3 ?
Středa, 21 Leden 2015 - 19:33 | xvasek | Když to jde pak znovu stáhnout... Jedině si...
Středa, 21 Leden 2015 - 13:08 | Nalim | Hru si kupte, hrajte 2 tydny a ja vam to pak pres...
Středa, 21 Leden 2015 - 12:45 | xvasek | Celkem mi vyhovoval minulý "free weeknd...

Zobrazit diskusi