CDR.cz - Vybráno z IT

The Elder Scrolls Online si od března zahrajete zdarma. Next-gen vyjde v červnu

Když Bethesda přispěchala s informací o tom, že u svého MMORPG The Elder Scrolls Online ruší poplatky, tleskali jsme. Neznamená to však, že placení ze hry vymizí úplně.

MMORPG The Elder Scrolls Online, stavějící na základech singleplayerové RPG série The Elder Scrolls, vyjde 9. června také pro next-gen konzole. Po celé řadě odkladů se tedy dočkají i majitelé PlayStation 4 a Xbox One, pro hraní bude nutné členství na PlayStation Network nebo Xbox Live, což ovšem není nic výjimečného.

A zřejmě právě proto, že vydání pro další verzi platforem se blíží, rozhodla se Bethesda tak trochu ustoupit hráčům a zajistit si nové příznivce (a nebo také proto, že názory na původní TESO jsou poněkud smíšené). Počínaje 17. březnem 2015 ruší předplatné za The Elder Scrolls Online.

V tento den totiž světlo světa spatří nová edice pojmenovaná Tamriel Unlimited. Ta hru převede do modelu, který standardně funguje u mnoha dalších titulů - v tomto případě nejvíce podobnému Guild Wars 2, tedy koupíte základní hru, ale následné hraní už je čistě na vás. 

Tím, že Bethesda ruší poplatky za samotné hraní, ovšem neruší celý platební modul. Zakoupit si můžete "členství" v programu ESO Plus. Díky němu se pak dostanete ke všem DLC, nové herní měně Crowns a dalším položkám hry. 

Právě zmíněnou herní měnu získáte buď předplacením ESO Plus nebo výměnou za skutečné peníze. Prostřednictvím tzv. Crown Store pak můžete nakupovat stahovatelný obsah z PlayStation Store.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku The Elder Scrolls Online si od března zahrajete zdarma. Next-gen vyjde v červnu

Neděle, 25 Leden 2015 - 20:58 | Wulfher | Celkem pěkný video :-) ten se sekyrou je určitě...
Sobota, 24 Leden 2015 - 19:19 | Psycho Mantis | Bravo!! Tleskám vašim hlubokým znalostem...
Sobota, 24 Leden 2015 - 01:15 | Thomas Needle | Kdepak. Platit se bude mrtvými vránami. :)...
Pátek, 23 Leden 2015 - 19:14 | DDR0 | crowns - koruny?

Zobrazit diskusi