CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Konečně! World of Warcraft bude zdarma. Za herní čas už nebudete muset platit

Neni mi tak uplne jasne, jak muzu ziskat WoW zlataky aniz bych si nejdriv koupil nejaky herni cas.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Nějaky kamarad ti je například venuje? :-)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

k základnímu balíčku World of Warcraft (obsahující všechny dřívější datadisky) získáte zdarma 30 dní herního času. Zakoupení nejnovějšího datadisku Warlords of Draenor vám dokonce umožní vytvoření postavy už na 90. úrovni. K dosažení maximálního levelu (100) je zapotřebí jen pár dní "expení".
K získání zlaťáků už pak stačí jen trocha píle. Na YouTube naleznete mnoho tutoriálů, které radí skvělá místa na vydělávání goldů v poměrně krátkém čase. Je jen potřeba si vždy dohledat videa k nejaktuálnější verzi, Blizzard má tendenci buďto tato místa "nerfovat" (= snížit jejich výdělečnost), případně s danou lokací zahýbe samotný herní ekonomický systém, když ji začne využívat příliš mnoho hráčů.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Jasne a k ziskani potrebnych zlataku je potreba i v nejoptimalnejsim pripade nekolik hodin hodin, pritom to jsou ani ne 2 hodiny prumerneho platu mesicne ... . A to se vyplati ... .

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Dejme tomu, že si někdo vytvoří postavu na vysokém levelu a pak ještě koupí spoustu tokenů. Prodá je hráčům a bude mít spoustu zlata. Pak koupí nejlepší (nebo alespoň hodně dobré) vybavení. Co ho ale potom na té hře ještě bude bavit?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To by tak hráč musel udělat na konci období současného datadisku. Blizzard hru pravidelně doplňuje novými raidy, které mají zpravidla vždy vybavení s lepšími atributy, než vybavení předcházející (pozor - k přístupu do těchto raidů musíte být dostatečně vybaven, aby vás až 25 členná skupina přijala "bez laskavostí").

Pokud si hráč tedy zakoupí od ostatních momentálně nejlepší vybavení za zlaťáky, ušetří si tak v podstatě čas, který by byl nutný k raidování starších či novějších instancí (lokací). Většinou je to ale výhodně až tehdy, kdy je ve hře už příliš mnoho těchto raidů na to, aby čerstvý hráč probíhal jeden po druhém. Případně je to i dobrá cesta, jak si založit a vychovat druhou postavu, které už ale nechcete věnovat tolik času, což dělá většina hráčů.

Nakoupení kompletního vybavení by se vyšplhalo na stovky tisíc goldů (= velmi, velmi hodně). Současná cena WoW tokenu sice není známá, ale jistě by se jednalo o investici v řádech tisíců korun. A vydržela by pár týdnů, v lepším případě i měsíců, než přijde další patch. Bylo by to zbytečné...

Ve World of Warcraft sice záleží na vybavení, ale investice hráče nenaučí jednotlivým taktikám na bosse, správnou rotaci schopností k vytěžení maximálního damage, znalosti ostatních tříd a další. A kdo by raději investoval peníze, než aby musel chodit do raidů, pro toho tato hra není.

No a pak je tu PvP, ve kterém hráč může být vždy lepší. A vybavení jde ruku v ruce s umem. V arénách (kdy proti sobě stojí dva malé předpřipravené týmy hráčů) se vždy střetnete se sobě rovnými díky matchmaking systému. Takže bohatý hráč nebude zde ve výhodě oproti druhé straně, ale ušetří si pár týdnů získávání konkurenceschopného vybavení. Beze "skillu" ale nikam vysoko nedojde, bez ohledu na vybavení.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Pan bude asi insider :) pekne vysvetlene ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mě na tomhle systému vždycky vadilo, že ti bohatí (v reálném životě) mají automaticky navrch i ve hře. Nakoupili si vybavení, zlaťáky, kola navíc u tahovek, atd, atd. Ukázkou toho jsou třeba browserové tahovky (Travian a spol.) - to se nedá hrát, když pár dní po začátku sezóny, kdy máte sotva nějaké dělníky a farmy na vás přijde tisícičlená armáda.
Nejsem žádná socka, ale do hry bych v žádném případě neinvestoval víc než pořizovací cenu. Systém nakupování herní měny za peníze je ospravedlnitelný snad jen ve hrách, kde se bojuje pouze proti AI. Třeba Diablo3.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsou hry ktere jsou vylozene "pay for win", ale je i spousta jinych kde penize hraji jen kosmetickou roli. Jinak ano zrejme neexistuje mmorpg hra kde by neslo ziskat za realne penize ty herni a nejak je ve hre vyuzit. Nicmene vetsina mmorpg vcetne wowka je postravena tak ze top gear si clovek nekoupi (pokud neuvazuji koupi primmo vybaveneho accountu), ale vzdy musi byt soucasti raidu/eventu aby ten gear ziskal. Ano lze si urcite i koupit misto v raidu a tak ten gear ziskat ale k cemu pak takovy gear je.
Diablo3 asi nebyl nejlepsi priklad protoze tam aktualne nejde koupit prakticky nic a kdyz tam AHcko bylo tak to byl zrejme duvod proc to blizard zrusil, ze bohaty hrac si mohl koupit co chtel.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je systém nakupování herní měny za peníze doplneny nejakym matchmakingem nebo ekvivalentem, tak muze fungovat i pri boji proti jinym hracum. Ale poustet hrace, kteri si nakoupili, na cloveka, ktery si to chce jen vyzkouset takze neodehral ani vsechny free tahy, skutecne nejde. Ono je dost spatne poustet na novacka ty nejzkusenejsi hrace i kdyz nakoupeno nemaji ...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Presne! Napr. Blizzard u Heroes se chvasta co vsechno nedela pro vyrovnany matchmaking a jak je to slozite a pak pri hrani zjistujete, ze ac mate maximalni lvl 40 tak vam to do hry dava hrace co to hrajou uplne poprve a deje se to dost casto... :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem byl ve viteznem tymu v Travianu a nedal jsem do te hry ani korunu....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

OK tak teraz tie pofiderne 3rd party spolocnosti presunu z farmenia goldov rovno na farmenie tokenov ?

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.