CDR.cz - Vybráno z IT

Vietnamská válka, upíři nebo zombie? Co nabídne další Far Cry rozhodnou hráči

Že je Ubisoft schopen zpracovat téměř jakoukoliv tématiku nám v minulosti ukázal již několikrát. Teď se rozhoduje, kam zasadí další díl série Far Cry. A pomoct mají samotní hráči.

Far Cry 2 byl prvním dílem série, na jehož vývoji pracoval věhlasný Ubisoft. Tehdy jsme se vydali do fiktivního afrického státu postiženého anarchií a občanskou válkou. Pod rozžhaveným sluncem jsme zůstali i ve třetím zpracování, přesunuli jsme se ovšem do tropických oblastí pacifických ostrovů. Mrznout pak začalo v aktuálním Far Cry 4, který svým zasazením nabídl Himaláje.

Far Cry je série, která má potenciál a Ubisoft z ní nechce přestat těžit. Už teď je jasné, že s dalším dílem můžeme počítat na tutovku, kde se ale bude odehrávat? Na to se Ubisoft ptá hráčů. Několika náhodně vybraným majitelům Far Cry 4 totiž rozeslal dotazník, ve kterém dává na výběr z řady zasazení, ve kterých by autoři eventuálně hru rádi viděli. Možná jste mezi šťastlivci, kteří rozhodnou o budoucnosti značky také.

Fc 1Fc 22

Velice zajímavou myšlenkou je zpracování války ve Vietnamu. Na časové přímce bychom se tedy přesunuli do 60. let 20. století. Zajímavé by bylo sledovat zejména způsob, jakým by v takovém případě Ubisoft hru pojal. Dostali bychom se snad do kůže ztraceného vojáka pohybujícího se za nepřátelskou linií a bojovali o každou další minutu života?

Pokud patříte mezi fanoušky upírů, pak se možná dočkáte i vy. Vývojáři pracují s myšlenkou zasadit další Far Cry právě do tohoto univerza. V takovém případě by se ze hry mohla stát poměrně hororová záležitost s velice temnou atmosférou. Apokalypsa by mohla nastat, pokud by se hráči přiklonili k tématice zombie, která také není tvůrcům cizí. 

Fc 3

A není to jediný případ, kdy Ubisoft nabízí apokalypsu. Přemýšlí také o zpracování hry ve stylu snímku/hry Mad-Max. Problém prý ani není vytvořit další Far Cry ve futuristickém stylu, se sci-fi prvky a klidně na jiné planetě. Abychom se ale zase vrátili nohama na zem (respektive na Zem), můžeme i nadále zůstat v realistické divočině tak, jako v případě poslední trojice dílů.

V krutých přírodních podmínkách lze bojovat o holý život na Aljašce. Zaplést se můžeme i do pašování kokainu v nevyzpytatelných džunglích Peru. A chybět nesmí ani westernovka z Ameriky 19. století. Pokud patříte mezi milovníky zvířátek, pak vás jistě zaujme nápad zasazení Far Cry na dinosauří ostrov ve stylu Jurského parku. 

Fc 4Fc 5

V neposlední řadě Ubisoft nabízí další hru založenou na prostředí z Far Cry 4 nebo sequel ke své odbočce Far Cry: Blood Dragon.

Jak vidno, témat je opravdu přehršel a řada z nich s trochou fantazie nabízí opravdu zajímavé pojetí i možnosti, jakým směrem by se mohla hra vývíjet. Které z uvedených zasazení byste rádi v novém Far Cry viděli? Nebo byste se snad vydali jiným směrem? Napište nám do diskuze.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vietnamská válka, upíři nebo zombie? Co nabídne další Far Cry rozhodnou hráči

Středa, 7 Leden 2015 - 12:44 | Psycho Mantis | poté co Ubisoft předvedl s Assassin's Creed...
Úterý, 6 Leden 2015 - 18:52 | MichalPospíchal | A tohle všechno by se klidně mohlo odehrávat na...
Úterý, 6 Leden 2015 - 18:40 | Psycho Mantis | přesněji Americké upírské komando, které bude...
Úterý, 6 Leden 2015 - 18:28 | HKMaly | Navrhuji, aby hrac byl upir a likvidoval zombie.
Úterý, 6 Leden 2015 - 15:57 | Psycho Mantis | díky Ubisoftu známe definici šílenství :-P
Úterý, 6 Leden 2015 - 13:09 | TyNyT | Jediný FC který stál za to, byl ten, který...
Úterý, 6 Leden 2015 - 12:45 | steny | Dystopická společnost alá MadMax s hutným...
Úterý, 6 Leden 2015 - 12:13 | Psycho Mantis | tak dlouho, dokud tam nebudou mutanti s...

Zobrazit diskusi