CDR.cz - Vybráno z IT

Anonymous získali data o novém Call of Duty z 2. světové, plánují je vypustit

Codwaw 24
Call of Duty se vrací ke kořenům, po 7 letech opět nabídne druhou světovou válku. To je informace, která ovládla herní scénu koncem minulého týdne. A dříví do ohně teď přiložili Anonymous. Jejich podskupina má prý k dispozici i debutový trailer.

V pátek začaly na veřejnost proplouvat spekulace o tom, že nové Call of Duty se bude odehrávat v období druhé světové války. Podle všeho by mělo jít o druhý díl série World At War, s nímž si měli hráči možnost potykat v roce 2008. 

Naznačoval to tweet komunitního managera Xboxu Raje Patela, který na svém profilu uveřejnil obrázek s číslovkou dvě a okolní kombinací teček a čárek. Všímavci si uvědomili, že jde o morseovku. Skrývá datum 4. května, čas 10 hodin dopoledne (našich 19 hodin) a spojení "Presented by Xbox".

Codwaw 23

Všechny poslední díly Call of Duty se dočkaly oficiálního oznámení právě začátkem května. Z hlediska rotace vývojářských studií je teď navíc na řadě Treyarch, kterému značka World At War patří. A vzhledem k tomu je tedy nejpravděpodobnější, že půjde právě o World At War 2, hru, jejíž původní zpracování nabídlo kampaň za americké výsadkáře v Japonsku a sovětské dobyvatele Berlína.

Jakmile se kolem tématu začala motat média, Raj Patel okamžitě reagoval slovy, že nejde o skutečný titul, ale pouze nápad na to, kterým směrem by se mohl Xbox vydat. Chtěl prý vědět, zda se bude fanouškům zamlouvat. Lež?

Codwaw 2

Další zmínka o novém Call of Duty: World At War 2 se objevila ve včerejších večerních hodinách. Dceřinná odnož známé skupiny Anonymous uveřejnila údajný letáček, který jasně hru potvrzuje. K dispozici má prý také debutový trailer. Zveřejní ho, pokud jejich tweet získá 3500 sdílení, což je zatím poměrně v nedohlednu. 

My budeme doufat, že nejde o fotomontáž, protože po návratu ke kořenům fanoušci série volají už velice dlouho. A dočkat se navíc pokračování skvělého World At War by bylo prostě super.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Anonymous získali data o novém Call of Duty z 2. světové, plánují je vypustit

Úterý, 27 Leden 2015 - 00:34 | BTJ | Tak takhle stupidni jsou bez vyjimky vsechny MMS...
Úterý, 27 Leden 2015 - 00:32 | BTJ | Wow, co je skupina "anonymous"??? Pod...
Pondělí, 26 Leden 2015 - 22:57 | MichalPospíchal | Já tohle v závěrečné misi za Sověty ve World At...
Pondělí, 26 Leden 2015 - 21:59 | petr22 | Jeeee pokracovani :-) Ratatata! - hop - hop - hop...

Zobrazit diskusi