CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak jsem jel „taxíkem“ z Hobita zadarmo aneb Služba Uber jim to konečně nandá!

Nějak zatím nemam názor na Uber, na jednu stranu je tu regulace až do zardele kdy řádný taxikář musí mít zdravotní prohlídku každý rok, papíry taky asi dělá každý rok, musí mít auto náležitě zaregistrované, pojištěné a vůbec musí vynaložit spoustu úsilí aby vůbec mohl začít fungovat. Na druhé straně služba která své příjmy uplatňuje v daňových rájích a jediné co dělá, že spojí nabídku s poptávkou. Osobně jezdím taxíkem jen v Příbrami ale občas přijede takový střep, že se až divím jak prochází technickou. Posledně svítily 3 různobarevné kontrolky na palubní desce, navozovalo to příjemnou Vánoční atmosféru. (Na mou připomínku že mu svítí airbag mi bylo odpovězeno, že je to tím, že tam není že nemusím mít starosti.)

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt, ze taxikari potrebujou spoustu povoleni, ruzne specialni pojisteni, zkouzky atd ... myslim tedy, ze tohle zakazou ..... uz jenom proto, ze tak stat prichazi o spousty prachu na danich, coz jiste neni spravne. Navic nemam iphone, takze me to nemusi trapit a az to bude pro jine platformy, tak uz to davno bude zakazane:o) A jako 20% za mobilni aplikaci je celkem zlodejina ... je jenom otazka nez se objevi (nejspis i uz objevila) konkurence.
Je to proste jak se vsim, sice je to o neco levnejsi, ale clovek to zaplati dvojnasobne jinde .......

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Určitě není správně, když spotřebitelé platí nižší cenu za stejnou službu a stát přichází o část lupu. Nejlepší prevencí konkurenčního boje, který vede k nehoráznému plýtvání a poškozuje stát, jsou státní služby.

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

ROFL

+1
+49
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som to zhrnul skor tak, ze ten tvoj Windows crap je v 50% situacii nepouzitelny, ako aj v tomto pripade. Ale hezky si to zakryl "navic nemam iphone.." :)

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

Pre Tvoju informáciu, Uber je oficiálne aj pre Windows. :-)

+1
-68
-1
Je komentář přínosný?

Já radši využívám JETAX, tam zavoláte řeknete odkud a kam a oni vám řeknou kolik přesně bude stát ta cesta a je jedno jestli to vezme přes horní dolní, ale vždy to bude tolik kolik jste domluvily s dispečinkem. Poté co se domluvíte, tak vám pošlou SMS s SPZ taxíku a když dorazí taxík, tak vám automat zavolá, že je na místě a čeká 10 minut. Uber je určitě posun na rozdíl od normálních zlodějských taxíků, ale tohle se mi zdá lepší. Mám takový pocit, že kromě JETAX je v Praze ještě jedna podobná taxi služba.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

JETAX vypadá také zajímavě, dám jim příště šanci a jsem zvědav. Pokud dodrží co slibují tak to zní lákavě. I kalkulace ceny vypadá podobně jako u Uberu, díky za tip!

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil jsem na JETAXu naschval zadat posledni cestu kterou jsem s taxikem jel, a ejhle, i pres slevu cca stejna cena jako sem platil u nejlevnejsitaxi.cz - mozna muzete zkusit take :)

+1
+51
-1
Je komentář přínosný?

tak mám smůlu, u nás zatím nikdo nejezdí :D

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

bohužel taxikáři v Praze jsou velcí zloději.

Jestli si myslíte, že vás okrádají, tak nechtějte vědět, o kolik okrádají cizince (např cesta z pražského letiště Ruzyně). Bylo o tom mnoho zpráv. Čech za danou cestu zaplatí 500kč (i to je moc) , ale cizinci platí tak 2000kč (4x víc). Dokonce jsem sledoval jeden dokumentární film o cestování po Evropě na jedné zahraniční televizi a o Česku říkali, že je to hezká země, ale "pozor na taxikáře, budou vás chtít oškubat o peníze" (samozřejmě to bylo celé v angličtině). Je to fakt hrůza.

Naštěstí ve všech ostatních městech jsou taxikáři většinou slušní. Jsem zvyklý při příjezdu se na rovinu zeptat "vezměte za 200kč do XYZ?" a taxikáři většinou souhlasí. Kdybych jel na taxametr, tak je to třeba za 300+ , v Praze nejmíň za 600 :D

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

"Náklady jsou opravdu minimální, neboť odpadá nutnost rozsáhlého firemního zázemí a vše řídí prakticky jen nějaký ten algoritmus na serveru."
Tak teď tu o karkulce. I uber musí dávat prachy do reklamy, vyřizovat reklamace, sledovat kvalitu svých taxíkářů atd.

A ty regulace na taxikářské služby nejsou samy od sebe. Vzhledem k tomu, že taxikáři jezdi většinu dne, je vhodné aby měli funkční auto, byli zdraví atd., takže by se nemělo stát, že nastoupím do taxíku s poloslepým řidičem, co se snaží jezdit se zeleným zákalem a nechce jít k očařovi.

To že u nás taxikáři kradou jak straky a mají špatnou pověst je věc druhá. Bohužel to dává pozitivní bias při hodnocení sluzby jako uber.

Spíš je jasné že je potřeba malé legislativní zemětřesení.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano ano, máme sto milionů regulací, všichni platí hrozný výpalný, ale služby stejně stojí za hovno a jsou hrozně předražený. Oh, wait…

Až se hluboce zamyslíte a dojde vám, co je příčina a co následek, tak si sám před zrcadlem liskněte.

A eště legislativní cosi, nechcete jít někam? Jako by už tak ten bordel a byrokracie dost nedusil všechny. Teď nám zas estébák bude znova nutit registrační pokladny, další hromady papírování, hlášenky berňáku nejlíp každej den atd. Až to tady bude tak v prdeli, že si nekoupíte ani rohlík blíž než 10 km v ultramegamarketu ANOfert, tak se vám možná rozsvítí. Ale to už bude pozdě.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Říkám si že Uber asi zakážou... ALE, kdyby nic jiného ukázal nový směr jak se to dá dělat a pokud současné Taxi služby nejsou na palici tak něco obdobného zavedou. V Praze pokud se nepletu je Modrý Anděl který už na něčem takovém taky spekuluje...

Pokud současné taxi zůstanou tak jak jsou, pak skutečně na palici jsou a dříve či později je někdo jako Uber smete, pokud si pohlídá legislativu atd...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Moje rec. Jako impuls je to dobry. Je to podobne jako s pocatek prodeje elektroniky na internetu. Cena v obchode a na internetu se dost lisila. V mezidobi meli velke supermarkety pak jinou cenu na internetu a jinou na prodejne. A ted uz ceny na prodejnach konkuruji cenam na internetu..

Kdyz se vratim k UBER, tak velice pekna vlastnost je moznost ohodnotit konkretniho taxikare. Tohle by urcite meli Taxikarske sluzby zavest - Neboli " posilame vam Frantu." "aha, no ale toho ja nechci, podle recenzi je mu citit v aute cigaretovy zapach, az z toho boli nekuraka nos.."

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

Lukáš Voříšek > pokud ses ze Smichova do Kunratic dostaval taxikem za 400-500, tak to ses nechaval tezce natahnout :D z Petrinske k Seberaku to u AAA vyjde na 260 kacek, a mam to otestovane asi 10x ;) a to je trasa jeste asi tak o 3-5km delsi nez co mas na tom planku v clanku za 175,-

druha moznost je, ze sis 400-500 vymyslel

mimochodem zavedene taxikarske firmy v Praze podobne appky maji taky, a myslim ze nebude dlouho trvat nez Uber tako jinde v tehle forme proste bude zakazany, jiz ted nekteri ridici co za tento system jezdi ryskuji slusne pokuty od financaku a dalsich ceskych uradu, a verte ze ve chvili kdy padne prvni pokuta takovemu ridici, tak klasicky Uber skonci, a nadale bude fungovat jen UberPro, tedy to kde neni ani vyhoda ceny, ani ridici bez taxikarske licence ;) risk pasazeru je jeste oto vetsi, ze pokud se stane nehoda, tak legalni Taxik ma plne pojisteni cestijicich na min. castku 100mega/misto, kdesto bezny ridic se svim autem takove pojisteni nema, v pripade nehody tak maximalne budes moct zazalovat ridice, takze je velka pravdepodobnost ze cestujici neuvidi na vylohach ani korunu, nebo jen drobaky a dany ridic bude mit zkurvenej zbytek zivota, a uber, ten odtoho da ruce pric ;)

system Uber dal jen krasne ostatnim doplacu system co nasledne zavedou asi vsechny vetsi taxi spolecnosti, a tim to asi tak skonci

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chcete uber pop zkusit, a mít první cestu s uberem „zadarmo“, až do částky 300 Kč, tak do jejich aplikace zadejte tento promo kod: 4kg5i . Přeji pohodovou jízdu. Pod 300 Kč nezaplatíte nic, nad 300 Kč zaplatíte pouze rozdilovou částku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.