CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Proč je Spec Ops: The Line jedním z nejcennějších herních klenotů?

Vevera, navštívte psychiatra, dajte si predpísať antidepresíva tak ako vaši obdivovaní demokrati, ktorím sa progres zastavil rovnako, ako pokrok boľševikom.

Republikáni, ti čo veria v Boha a nie v Marxove zviera uspokojujúce len svoje pudy, nepotrebujú nejaké hry, aby zabudli na myšlienky o existencií, význame sveta, depresiu s pomalého vývoja. Tí, ktorými opovrhujete to majú dávno vyriešené, narozdiel od progresívnych ako vy, ktorí nevedia čo chcú, nevedia načo sú tu, len nenávidia všetkých, ktorí sú spokojní, nepotrebujú progres či pokrok pre samotný progres (neoboľševizmus), či pokrok (boľševizmus).

To som si myslel, že cez RSS techwebu je to ponuka normálnej recenzie bez psychickej traumy autora, že svet sa nevyvíja tak ako on chce, že existujú ľudia, ktorí sú spokojní s tým čo je. Že si prečítam niečo o tej hre, ktorú mám dlho, ale ani raz som ju nespustil. Tak možno niekedy nabudúce, bez tých tupých politických kecov nešťastného marxistu.

Dobrá rada na záver. Skúste v sebe nájsť Boha. Marxistické teórie o jeho neexistencií vám zmysel života nedajú, dajú vám len pocit, že váš život je zbytočný, že ste len zviera, ktoré skape a už nie je. Preto tá nutkavá potreba všetko meniť bez ohľadu na to, či to ostatní chcú, alebo nie.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Trpite akutnim stihomamem, Veveruv clanek zminuje Demokraty a Marxe presne 0-krat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy zas akútnym nedostatkom inteligencie. Zacitujem vám:

"Stejně jako ve skutečném životě, tak i v tom videoherním jsem liberál a hry jako GoW a CoD jsou pro mě takoví američtí Republikání - přináší pramálo nového a naopak tlačí zpátečnické ideály. Ačkoli je pravda, že přirovnání k Republikánům asi není úplně přesné, protože ti nám v poslední době přinesli jednu sakra blonďatou novotu."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WTF :-D takovihle lidi jako ty jsou spis důkaz ze buh neni. A kde je v clanku jaka deprese? :-D jen se chvali koncept hry ktera udělala vsechno jinak než blbiny typu Call of duty

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně nevím, jak bych měl reagovat. K diskuzi jsem samozřejmě připravený byl, protože toto je téma, které si o ni přímo říká, jen jsem netušil, že jejím předmětem bude mé náboženské vyznání, duševní stav a politické přesvědčení. Snad jindy. Třeba u textu, kde to bude relevantní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V tom prípade Vevera neoblažujte návštevníkov http://cdr.cz/ svojim vyznaním, že ste liberál, nemáte rád republikánov, Trumpa, konzervatívne hodnoty, že neviete aký zmysel má váš mizerný život, len viete, že nemáte rád nič tradičné, čo funguje a s čím sú ostatní spokojní ale potrebuje stále všetko meniť aby ste konečne našli zmysel svojho života, ktorý aj tak nikdy nenájdete, lebo nikdy nič vám nebude dobré.

Zacitujem vám vaše perly z článku o hre, o ktoré ste mali potrebu sa podeliť priamo cez techweb a nie cez blog pre vašich fanúšikov:

"Čas od času shledávám život nudný, smutný a deprimující. Videohry pro mě tak představují jakýsi útěk od reality do jiného světa." / odporúčam antidepresíva
"Objektivně se neprovinily ničím závažným, ale do mé nelibosti se dostaly díky tomu, co představují – stagnaci. Stejně jako ve skutečném životě, tak i v tom videoherním jsem liberál a hry jako GoW a CoD jsou pro mě takoví američtí Republikání - přináší pramálo nového a naopak tlačí zpátečnické ideály. Ačkoli je pravda, že přirovnání k Republikánům asi není úplně přesné, protože ti nám v poslední době přinesli jednu sakra blonďatou novotu."

Konzervatívne, kresťanské, ma nudí, pokrok, progres, neoboľševický progres, všetko meniť, nič nenechať tak, lebo môj život nemá zmysel a ja dúfam, že ak všetko zmeníme, môj mizerný život bude dávať zmysel. Nebude.

Prezradím vám tajomstvo. Život republikánov, život Trumpa má zmysel. Preto nepotrebujú 10x ročne meniť vzhľad windows, prehliadača, atď. Majú svoju prácu, majú svojho Boha a nemajú antidepresíva, narozdiel od tých liberálov ako vy (rozumej neoboľševikov) oni majú svoj život, svoje hodnoty, dokonca aj vedia čo bude po ich živote. Zvolili si Trumpa, zvolili si brexit, lebo oni ich majú a nechcú si ich nechať zničiť takými ako ste vy, ktorí majú nutkavú potrebu všetko meniť z dôvodu "shledávám život nudný, smutný a deprimující."

Nabudúce, vyplačte sa u psychiatra a vynechajte tie vaše osobné výlevy z článku publikovaného na techwebe. Alebo označte tento web ako web Clintonovej, demokratov (to sú komunisti, mnohé kom. strany sa premenovali na demokratické) ufňukaných liberálov, ktorí nedokážu zniesť, že všetko nefunguje tak ako oni chcú a zlý, zlý tradicionalisti im robia zle. V tom prípade vyhodím tento techweb z RSS a bude nám obom fajn.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

bych rekl ze smutny zivot tu spis vedes ty, kdyz mas potrebu se chytat pod clankem o kvalite hry za neobolsevismus, boha a prekrucovani vet. Je to o myslence kterou hra přibehem ukazuje... a poukazuje na to, ze ve valce clovek nema nekdy na vyber, i kdyz vsichni neustale tvrdi, ze ano... spec ops the line je v tomhle uzasnej. Ve hrach kolikrat taky nemame na vyber, i kdyz by to mělo byt jinak... Kdyz spec ops clovek hraje poprve a jde do toho bez ocekavani, tak dohraje s otevrenou pusu. Kazdopadne, nechtel bych vedle tebe sedet ve stejne lavici o hodine literatury ;-) tam jsi taky tahal nabozenstvi a politiku do románů, kam nepatrily?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tvoj príspevok má len jednu chybu. Zásadnú. Ja sa vyjadrujem ku osobným vyznaniam Veveru z jeho mizerného depresívneho bezcielného života a že za to môžu republikáni, v článku o hre na tech magazíne, kam to podľa mňa nepatrí (osobné traumy z fungovania sveta nech rieši na sedeniach).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

možná je to tou slovenštinou, ale jako čech jsem si z českého článku odnesl neco jineho, nez nějaké ukazovani si na republikany. Ocime jsem to prejel jako ironicke prirovnani a ne zadne osocovani... a clanek rozhodne neni o zadnem traumatu nebo o smutneni z fungovani sveta. Mozna by pro tebe stalo za to cist pozornejc, treba pak nebudes ty tak neprimovany...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nabudúce ten český článok ako čech s malým č čítajte pozorne a nevyjadrujte sa ku slovenčine ak jej nerozumiete a nie ste schopný pochopiť ani po slovensky a ani po česky písaný text ale za to máte nutkavú potrebu druhého poúčať na základe vašich mnohonásobných neschopností pochopiť česky aj slovensky napísaný text, o opaku.

Vráťte sa do vami spomenutej lavice a učte sa. Jedného krásneho dňa snáď s Božou pomocou pochopíte aspoň po česky písaný text, vy ako čech s malým č. Držím vám palce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hele, vy tam z toho Horního Maďarska či co, by jste měli pozorněji zamyslet nad svou reakcí. Vaše reakce je opravdu nepřiměřená.

Třeba mě osobně taky nepřišla zmínka o republikánech zábavná, takže jsem ji prostě vypustil a dál si ji nevšímal. Není nutně potřeba se hned do lidí pouštět a nadávat jim do marxistů, bolševiků atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele v tom pripade ale tohle do svych recenzi / blogu nepis, a pak na to lidi nebudou reagovat :-))
Pripomina mi to ono legendarni "poridil si hospodu, ale chodili mu tam lidi" :-)
Pokud napises nejakej nazor na neco, o cem se obecne vede posledni dobou docela slusnej celosvetovej flamewar, tak se nediv, ze lidi zareagujou.
Btw to nepisu proto, ze bych jakkoliv fandil tobe ci tvemu oponentovi - muj politickej nazor je tu dlouhodobe znamej, ja nesnasim oba tabory stejnou merou, jakozto anarchista :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se vlastně vůbec ničemu nedivím, vím, jak špatně někteří snáší, že autoři mají také nějaký svůj pohled na svět. Do standardního zpravodajství by se neměl promítnout, protože je na autorovi, aby se informace pokusil podat co nejobjektivněji a nechal čtenáře, ať si vytvoří vlastní názor. Blogy jsou naopak místem, kde subjektivní názor autora je převažující vahou.

Určitě se nabízí se podobným narážkám do budoucna vyhnout, ale tím bych pána utvrdil v tom, že stačí v komentářový sekci udělat velký vlny, urazit autora, urazit kohokoliv, kdo smýšlí jinak, a svět se mu najednou přizpůsobí. Navíc bych sám sebe připravil o legraci.

Takhle si pán „vyhodil náš web z RSS“, což považuju za vítězství všech, jelikož jsme se tak zbavili jednoho toxického čtenáře.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna to beres moc "osobne". Proste pokud napises blog, kam napises nejaky nazor, ktery je "kontroverzni" z toho hlediska, ze okolo toho nazoru aktualne probiha i jinde zuriva debata, tak se nediv, ze nekdo bude s tim nazorem souhlasit / nesouhlasit.
Ostatne mam dojem, ze od toho je "blog", aby se tam daly resit i takovehle veci, ktere by nemely misto v klasicke recenzi, rekneme...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bylo hezky shrnuto.
Když už teda autor nechtěl napsat relativně objektivní recenzi nebo "retro", ale napsal "blog" s jeho vlastní vizí, tak je potřeba počítat s tím, že se objeví nějaký hater a začne přehnaně reagovat na jeho zmínky o kontroverzních tématech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hru som hrala cca pred rokom, vramci cistenia "kopky hanby" na Steame. Ale priznam sa nejako ... na mna nemala taky efekt. Asi som divna, ale moj styl hrania je ze ked je moznost vyhnut sa zabijaniu, nerobim to. Zvlast tomu nezmyselnemu. Velmi sa mi nepacilo ze hra ma nutila ku stylu hrania ktory pre mna akosi nie je prvorady - zabijanie za kazdu cenu, zlikvidovanie civilistov alebo ludi ktori s tym nemaju nic spolocne (z pohladu herneho sveta). A potom ma za to hra riadne zdrbala. Moja otazka pri popisovanych scenach bola vzdy "Ale preco?" a zo situacii ku ktorym hra hraca donutila a potom zdrbala nebolo uniku, nebolo vysvetlenie alebo ina moznost.

To ze hra bola mechanicky nudna a scenare predvidatelne je podla tvorcov hry naschval.

OK, chapem, PTSD, vo vojne nie su ziadne dobre rozhodnutia, ... ale nie vsetko ako to hra prezentovala mi sadlo. Asi nie som cielova skupina. Tak potom zostala len ta nudna cast strielacky a predvidatelne scenare (a kazdy aj tak zomrel, co bolo tiez predvidatelne).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak píše autor článku:
" Ve Spec Ops je hráč svědkem cesty. Není to ale jeho cesta, je to cesta postavy, kterou hráč kontroluje. Je údělem hráče, aby protagonistu pouze provedl a při tom zároveň otestoval své vlastní morální hodnoty....."
Hra je záměrně nepříjemná. Nutí vás zabíjet nevinné a dělat kroky které dělat nechcete.

Nechci urazit, předem se omlouvám, ale dohrála jste hru celou a pochopila jste její příběh?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neurazate, ved je to diskusia :-)

Hru som dohrala, sice len 3 zo 4 moznyuch koncov, nemala som chut prestrielavat sa poslednou scenou :-( Pochopenim pribehu ste myslel pribeh samotneho Walkera, alebo ten meta-pribeh nad hrou? Proti pribehu samotneho vojaka nemam vyhrady, ten bol dobry. Vadili mi ale specificky niektore veci ktore sa hra snazila ukazat v tom meta-pribehu. To ze vramci moznych volieb ktore ma hrac k dispozicii je len horsi a este horsi vysledok - to bolo velmi pekne demonstrovane, palec hore. Absurdna jednoduchost ako hry prezentuju zabijanie a vojnu - OK. Hrdinstvo a patriotizmus (Americka hymna znejuca coraz skreslenejsie) robia viac skody ako uzitku.

Ale v klucovych scenach - napr. ten biely fosfor - mi to cele pripadalo tak trochu umele. Proste hra nasmeruje hraca niekam, donuti ho spravit to co od neho chce - a potom ho za to zdrbe. Nie Walkera, ale hraca, dialog je namiereny "cez stvrtu stenu" priamo na hraca. Ako sa da hovorit o teste moralnych hodnot, ked hra zablokuje prijatelnejsie - stale zle, ale prijatelnejsie riesenie - a donuti ho pouzit to najhorsie?

Proste mi tam niektore taketo veci nesadli. Tazko sa to popisuje ... Strielacky ma az tak neberu, mojim najoblubenejsim zanrom su plizicky. a vzdy kde je moznost sa pytam "potrebuje tato postava zomriet?" Nemozem povedat ze hra bola zla, vadil mi sposob akym sa svoju pointu obcas snazila prezentovat, a to ma rozladilo. Napr. v Undertale mi to prepojenie pribeh -> meta-pribeh pripadalo lepsie.

Mozno v tomto diskusnom prispevku je to je lepsie popisane ... http://www.giantbomb.com/spec-ops-the-line/3030-29445/forums/how-many-of...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Bilý fosfor je účinný a skutečně v zasažené oblasti nikdo nepřežije. Krátce na to se ukazuje, že se nejednalo o vojáky, ale o bezbranné civilisty."

Je to nepřesné/zavádějící. Ve skutečnosti hlavní hrdina zlikvidoval nepřátelé, ale v popelu zjistil, že mezi nepřáteli byl i celý camp civilistů (byli ve vazbě či co). Tzv "collateral damage".

---------------------------------------------------------------------------
A ke Call of Duty:
Nejhorším problémem není samotná stagnace, ale to, že se stagnuje ve stupiditě.

CoD je špatné na tolika úrovních, že ani nevím, co vyzdvihnout.

---------------------------------------------------------------------------
Tady jsou nějaké CoD MEME pro pobavení:
http://owned.com/media/_cache/adjusted/postblock/image/2/6/4/9/26497.jpg...
"Killed hundreds of enemies: No once cares ... One teammate dies: The horrors of war!!"

http://s2.quickmeme.com/img/5a/5ab0ca18002c8e9b87a293a5bd1b97601a8986d0b...
"Welcome to CoD..." (chat)

http://weknowmemes.com/generator/uploads/generated/g1371540793459251500.jpg
"Welcome to CoD..." (realistic)

http://vgpwn.com/wp-content/uploads/2016/04/m29.jpg
"Shot by Rocket launcher? Its okay..."

http://vgpwn.com/wp-content/uploads/2016/04/m30.jpg
Austin power also likes to live dangerously :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne bych se u podobne hry bal, ze bude nektere lidi az moc bavit ... obvykle jsou zpravy jak nejaky vrahoun byl inspirovan pocitacovou hrou jen kecy, ale tady ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budou se až moc bavit ... :-D
No a co? Je to jen hra, dobře napsaná, depresivní, ale furt jen hra ... a Vás trápí, že si z toho někdo inspiraci? Takový idiot by si vzal inspiraci i z pepka námořníka, cpal se špenátem a každému na potkání rozsekal ciferník.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jan Kozoroh má pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na doporucenie autora som si teda hru zahral.
Dokonca mu musim podakovat, lebo v kniznici STEAMu mi lezala uz vyse dva roky a teraz teda bola prilezitost si ju zahrat.
No co dodat, ziadne depky som neprezival, moralne zasady isli bokom, pretoze stale je to len hra.
Dilema, koho zabit, ci vojaka alebo civilistu bola velmi kratka. Schytal to vojak, pretoze civilista chcel iba prezit aj so svojou rodinou. A v pusti bez vody t proste nejde. Vojak sice pocuval len rozkazy, ale podla toho co som pochopil, urobil viac ako musel (zabil, civilistovu rodinu)
No a hra sa mi potom odmenila prudkym utokom ako pomsta. Ok, tak som si zasa trochu zastrielal.
Co by bolo, keby som zabil civilistu netusim, nechcelo sa mi uz vracat level.
Presiel som si vsetky konce, len teda som nepochopil co mal byt ako ten Konrad a s tym vystupenim pri bazene.
Multiplayer ? Nehravam v ziadnej hre, to ma nebere. Este COOP ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.