CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Twitter: Čeká bílou holubici střemhlavý pád z modrého nebe?

Ale tak on to někdo koupí, před přečtením každého tweetu se zobrazí dvacetisekundová reklama, bude se přes to posílat nějaký malware, pojede se dál... :-)

Mě osobně mrzí jediná věc - máme tady RSS jako jedinou distribovanou otevřenou platformu a dál nic, přitom RSS má své limity - zejména neumí autentizaci a jiné věci potřebné pro sociálno. Co je horší, tak velké servery začínají na RSS prdět, třeba twitter RSS záměrně nepodporuje a tím u mě skončil. Proč mám mít účet pro to, abych si mohl přečíst něco, co je jinak veřejně dostupné?

Je škoda, že lidstvo nikdy nedospěje do stavu, kdy by začalo používat nějaké neutrální otevřené necentralizované řešení - i když by to bylo technicky možné - a vznikl by tak souboj obsahu, ne platforem. Místo toho budeme mít vždy pár centralizovaných uzavřených nazájem nekomunikujících velkých oblud.

Dobře už bylo, před facebookem, okolo roku 2000...

+1
+83
-1
Je komentář přínosný?

Decentralizovane reseni bez reklamy ... copak na tom se da zbohatnout?

Existuji tri metody, jak financovat internetovy projekt: 1) Muze byt placeny. 2) Muze obsahovat reklamu a zivit se tim. 3) Muze byt decentralizovany a tim mit minimalni ci nulove naklady - vetsina lidi "plati" vykonem sveho pocitace.

Samozrejme velke firmy se snazi lidi presvedcit, ze na vyber je jen 1 a 2.

Jinak, krome RSS existuje taky Atom.

+1
-80
-1
Je komentář přínosný?

Dávám tomu rok maximálně dva :D, pak to Zuckerberg koupí a udělá z toho Twitbook. Zruší omezení příspěvků, přidá reklamu ala Facebook a postupně se to sloučí.

+1
+90
-1
Je komentář přínosný?

Pevně doufám, že ne, protože Twitter mi ze všech sociálních sítí vyhovuje nejvíce.
Xichtbook jsem dávno opustil (respektive se mi tam jen mirrorují příspěvky které dávám na Twitter) a Google Plus používám převážně díky komunitě zajímavých lídí jako Franta Fuka atd.

+1
+89
-1
Je komentář přínosný?

Dufam len, ze kym zavedu ten cloud gaming tak bude aspon uzakonena sietova neutralita, aby sa nejaky lokalny ISP nerozhodol, ze mu to moc zatazuje siet a nezacal to aktivne blokovat (vid UPC vs. Antik TV). happy wheels https://happywheels2.io 2 online

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechno udělal, aby vydělal peníze a zbohatl, takže to musím přijmout. Doufejme však, že bude lepší cenzura, aby se zabránilo škodlivým reklamám http://mutilateadoll2game.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.