CDR.cz - Vybráno z IT

Příšerné Kickstarterové projekty, za které kdy lidé chtěli peníze

Hands 620
Startupové servery jako Kickstarter či Indiegogo jsou skvělým místem pro ty, kteří si chtějí splnit svůj sen. Často jsou ale také prostorem pro bizarní projekty, předem odsouzené k zániku.

Na serverech typu Kickstarter se často zrodily kampaně ke skvělým projektům, které rozhodně stály či stojí za to. Můžete na nich ale najít i záležitosti, u kterých zkrátka nechápete, proč by do nich chtěl někdo investovat. Podívejte se s námi na krátký výběr z těch nejdivnějších a nejbizarnějších projektů, které kdy vůbec vznikly.

UInABottle

Projekt U in a Bottle se objevil na serveru Kickstarter. Prezentoval se jako "aplikace, v níž můžete vyjádřit své úvahy". U in a Bottle nabízel lidem možnost psát své básně, mikropříběhy či myšlenky, zavřít do lahve a "poslat po moři". Jste z tohoto popisu mírně zmateni?

189 C 3 D 05 D 6 Ab 55 A 3 B 59 F 43 B 8030 F 4591 Original

Zmateni byli i návštěvníci Kickstarteru, proto se na podivný projekt nepodařilo nikdy sehnat dostatek prostředků. Vlastně se nepodařilo sehnat žádné prostředky. V současné chvíli stránka projektu uvádí, že z cílové částky 1849 EUR bylo uhrazeno pouze jedno Euro. Asi maminka. 

TwerkIsland

Twerk Island

V roce 2014 se na Kickstarteru objevil projekt s názvem "Twerk Island A Real Contest Movie" s velkolepým cílem sehnat 1 milion EUR. Lidé na něj však přispěli pouhými třiceti. Příběh snímku začínal v Rusku a vyprávěl o choreografce a majitelce Fraules Dance Center, která byla pozvána na světový šampionát v twerku na ostrov Huvafen Fushi.

CageMatch

Nicolascagematch 440 X 300

Máte rádi filmy s Nicolasem Cagem? Chtěli byste poznat tu pravou/toho pravého, který také sdílí tuto vášeň? Pak jste propásli jedinečnou příležitost podpořit projekt, který by vám v tom pomohl. Neděláme si legraci. 

Těžko říct, zda si legraci dělali tvůrci projektu. Ti chtěli získat prostředky pro vytvoření webové stránky, na níž návštěvníci po vytvoření profilu mohli zadat, který z filmů s Nicolasem Cagem mají nejraději, a na základě zadání najít svého ideálního partnera. Rozhodněte sami, zda je více šokující projekt sám o sobě, nebo fakt, že se skutečně našli lidé, kteří dali dohromady 3 193 liber z požadovaných 20 tisíc.

Wooden Bow Tie

Bowtie Wooden

Tvůrci tohoto projektu si dali za cíl vytvořit motýlka, který bude jedinečný, pohodlný, a zcela neobvyklý. Dřevěný. Motýlky si v jistých kruzích získávají čím dál větší popularitu. Koncept, postavený na jejich dřevěné, ručně vyráběné verzi, by se mohl zdát jako předem odsouzený k zániku.

Z požadované tisícovky dolarů se však podařilo vybrat 1 659 dolarů. Skutečně je někdo schopný nosit dřevěného motýlka? 

Op Beer Gadget

Op Beer Gadget

OP Beer Gadget měl být řešením pro všechny milovníky piva, kteří si svůj oblíbený nápoj chtějí vzít všude s sebou, a který jim měl pomoci se všemi běžnými problémy, spojenými s jeho konzumací. Jednalo se o jakousi sponu a otvírák v jednom.

S jeho pomocí jste si mohli lahev s pivem snadno připevnit k opasku kalhot, a mít ji tak vždy po ruce. Cílem kampaně bylo sehnat 13 266 EUR, byla však stornována svými tvůrci.

Skarp Laser Razer

Projekt Skar Laser Razer sliboval "holení 21. století". Jednalo se o holítko s laserovými paprsky, které vás dokázalo zcela zbavit jakéhokoliv strniště. Žádné poškrábání, infekce, podráždění nebo nechtěná říznutí. Zní to neuvěřitelně? Je to neuvěřitelné. A nerealizované.

Lidé, kteří za projektem stáli, totiž nikdy nevyprodukovali funkční prototyp takového holicího strojku. K realizaci tedy nikdy nedošlo, a to navzdory tomu, že se příslušnou částku podařilo vybrat.

Vapecase

Vape Case

Tvůrci Vapecase si zkrátka řekli, že když někdo nedokáže po celý den pustit z ruky mobilní telefon a někdo zase elektronickou cigaretu, byl by dobrý nápad spojit obě věci v jednu. Lidí, kterým nepřišla divná představa, jak popotahují ze svého smartphonu, se ale moc nenašlo.

Z požadovaných 50 tisíc dolarů se podařilo dát dohromady pouze 911 a kryt, který je zároveň elektronickou cigaretou, tak nikdy nespatřil světlo světa.

Nejvíce sexy nabíječka na planetě - Paul

Sexy Smartphone Charger Crop Thumb

Co říci na tento projekt? Jeho tvůrci ho označovali za "nejvíce sexy nabíječku na planetě". Nabíječka byla opravdu velká a měla podobu mužské postavy v životní velikosti. Nabíjecí kabel jste mohli zapojit buďto do její zadní části, nebo umístit telefon do docku v přední části. Těžko říci, která varianta je bizarnější.

Autoři Paula potřebovali na projekt vybrat 8 000 dolarů, vybrali však pouze 2 160 dolarů od pouhých 12 podporovatelů.

Fish on Wheels

Znáte vtipy o venčení akvarijních rybiček? Autoři kampaně Fish on Wheels chtěli tuto představu přetvořit v realitu a začali sbírat prostředky pro pojízdné akvárium, které majiteli umožňovalo vzít si své rybičky kamkoliv s sebou.

Kamera, umístěná nad akváriem, měla snímat pohyb rybičky, díky čemuž se akvárium samo pohybovalo ve směru, kterým plavala. Z cílové částky 40 tisíc dolarů se ale "překvapivě" podařilo vybrat pouhých 5 281 dolarů, a projekt tak zanikl.

Bramborový salát za 50 tisíc dolarů

Studánka ve formě Kickstarteru je se svými projekty nepřeberná. Těm bizarním zajisté vévodí bramborový salát, který zvládl vybrat 50 tisíc dolarů. Když už se ale nejednalo o normální projekt, alespoň dovedl pobavit. Jinak zde najdeme jak tragické pokusy, tak ty povedené. Které podle vás převažují? 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Příšerné Kickstarterové projekty, za které kdy lidé chtěli peníze

Pondělí, 6 Březen 2017 - 14:24 | petr ib | Jsem myslel , že nej byl projekt ze SouthParku...
Pondělí, 6 Březen 2017 - 14:21 | petr ib | Nepřetavili projekt, po tom co zjistili, že...
Pondělí, 6 Březen 2017 - 13:32 | Murphy | "Lidé, kteří za projektem stáli, totiž nikdy...
Pondělí, 6 Březen 2017 - 11:36 | tomasxxxx | Laserovi holiaci strojcek. Napad dobry, ale asi...
Pondělí, 6 Březen 2017 - 10:29 | Qwertius | Asi se budete divit, ale dřevěný motýlek není nic...

Zobrazit diskusi