CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k 12 nejmenších aut na světě, pro které je městská džungle jako stvořená

zaujímavé, ako Clarksonovi to "autíčko" na ulici hučí a smradí, z výfuku sa valia kúdoly modrého dymu a v budove BBC zázrakom stíchne a z výfuku ani mráčik...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to jen předtím mělo studený motor..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi tam chybí jeden z nejznámějších z roku 85. a to City-el.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda je že mini autička sa vyrabaju aj dnes v roku 2023, problem je že do EU je zakazane ich dovažať, ja som si chcel kupiť jedno, ale proste sami zakaz sama 5000€ pokuta.
Neviem či ešte pamatate to mini terenne autičko čo ma označenie najterenejšie seriovo vyrabane auto na svete, s rozmermi na širku 1,2m a dlžkov ani 3mm a hmotnosťou 800kg. Niekedy sa volalo Suzuki Samurai, lenže licenciu na ich vyrobu kupila India a vyraba ich dodnes pod svojou značkou. Proste nadhe mini autičko s ktoreho hubi v lese možete rovno zberať s okna auta :D uzavierka 4x4 redukcia, lahunke malinke, proste auto snov, ale EU samozrejme taketo auta bojkotuje a nuti nas do SUV ktore sa pomaly nemestia do 3,5 tonoveho limitu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když je zákaz to dovážet tak jakto že to u nás "za nesmyslné peníze" i někdo prodává na značkách? (elblesk)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten twizy ste kde nabrali 7000€? Pozeram na ich stranke "od 12800€". Jednomiestna piiiicovina s 80km dojazdom, 12800€ LOL. 1280 keby to bolo 2miesne... 12800 tywole!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten tweezy by zas nemusel být takový nesmysl. Stačilo by tomu dat modernější baterku (lidi si to i sami předálávají na dvojnásobnou kapacitu a evidentně to jde). Dodělat kapotu (jako jdou k tomu pořídit ty okna, ale je to takové nouzové řešení). Jinak po malé úpravě to jezdí 100kmh a na těch 13" kolečkách ala trabant už bych se rychleji i bál jezdit. V porovnání s jízdou na skůtrl je to furt zázrak. Ta cena, samo, by měla být tak poloviční jakmile se to vyrábí seriově není důvod aby to stálo takový ranec ... Ojeté se prodávají zhruba od 150 000,-

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

150K Kc je 6000+/-€, tak to kupis 6-7-8-10 rocnu octaviu combi TDI a fakt sa nebudes trapit s nejakym autickom na baterky, kde nezmestis ani nakup z kauflandu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je právě ten problém, že lidi jezdí s 1,5t autem kduž jede jeden člověk. Namísto v něčem takto malém co je ekologicky mnohonásobně výhodnější a namísto toho se fabriky snaží aplikovat nesmyslné vynucené normy na ta "velká" auta aby byla "ekologičtější", přičemž fyziku prostě nejde ošidit. Vezu 3x míň +- znečištuju 3x míň! To že je to momentálně daleko méně konfortní by nebyl problém změnit, jen chtít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ludia si kupuju univerzalne auto, lebo si nemozu kupit 20 aut, specialne na kaudu prilezitost. A aj dnes su preplnene parkoviska, si predstav, ze by si este vsetci kupili 2-3 take male prditka akoze "po meste". To by bol totalny kolaps. Minuly tyzden som niesol kvas do palenice, tak som sklopil sedacky a do fabie combi som nadrbal 300l kvasu. A presne take auto potrebujem, kedze mozem mat len 1. aj ked 80% vnom do roboty jazdim sam.
ps. do octavie combi by sa mi to zmestilo bez sklopenia sedaciek ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lidé reálně potřebují max 1 auto a přesto jich v každé rodině běžně mají několik, k tomu třeba motorku a několik kol.... Kolikrát do roka potřebuju vozit 300l kvasu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zase tak běžné to není, znám několik lidí kteří mají jedno auto, ale žijí na kraji města a mají ho kvůli práci a rodině vzdálené xyKM. Proti tomu znám lidi co žijí mimo město a ti už mají 2-3 auta, jedno se pokazí a nebo jde na plánovanou údržbu a nikomu z nich se nechce jezdit s rodinou autobusem který má zastávku 3km od baráku a jezdí jen 3 krát za den v 7:30, 11:25 a 16:00. Pár z nich má i vozík na ten kvas a nebo na kovy do sběrných surovin. A dokonce většina má i tu motorku a kola, ovšem to je na volnočasové aktivity, těžko na tom odvezou nákup na 14dnů pro 6 člennou rodinu.

A když nebudu počítat veterány ve formě stodvacítky, trabanta a nebo tisícovky embéčka, tak nikdo z nich nemá tolik aut jen tak z legrace že by ho to bavilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No před 30 lety měl auto jen každa čtvrtá pátá rodina a žili spokojeně i bez toho. Dneska má auto či auta spousta lidí ve velkém městě přitom ti to reálně k životu nepotřebují vůbec...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kopec veci si pred 30 rokmi nemal a pred 200 rokmi este menej a pred 4000 rokmi si mal sandale, trenirky a retaze okolo zapestia a staval si faraonovi pyramidu.. to nemozes takto brat, auto je uplne normalna vec v dnesnej dobe. Tato debata je ale o tom, ze vacsina ludi si vyberie univerzalne velke auto miesto maleho jednouceloveho, lebo nemusis vnom nosit kvas... dajme tomu raz za 5 rokov chces ist na dovolenku, a kufre do 1miesneho auta s 80km dojazdom za 12800€ nezmestis. Do combi fabie za 13650€ (nova nova 0km) ano.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Věř tomu nebo ne před 30 lety se lidé nežili zase tak jinak, jen neměli potřebu všude jezdit vlastním autem. Do extrému to dotáhli v usa kde pěšky po městě ani nejde nikam rozumně dojít. Raz za uherský rok když chci na dovolenku tak si to velké auto klidně půjčím, kvůli tomu ho fakt nepotřebuji kupovat...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

takze si za rovnaku sumu kupis male auto a potom ked budes potrebovat si budes poziciavat velke? Kde tu je logika?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kde píšu něco o stejné ceně jako za velké auto?? Já se napak všude snažím upozorňovat na malá vozítka ne 2t elektromobily.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Mikroauta jsou symbolem udržitelnosti, inovace a odvážného designu."

:-) :-) :-)
To uz je moc i na CDR.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chybí Velorex...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.